ARSLAN; ULUSLARARASI GÜÇLER OYUN KURUCU BİR TÜRKİYE İSTEMİYOR

17 Ağustos 2013 14:00, Haberler


GENEL BAŞKAN ARSLAN: “ULUSLARARASI GÜÇLER OYUN KURUCU BİR TÜRKİYE İSTEMİYOR”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, dünyanın siyasal ve ekonomik olarak hassas bir süreçten geçtiğini belirterek, uluslararası güçlerin bölgede güçlü, oyun kurucu ve kendi sorunlarıyla birlikte komşularının yaşadığı sorunları da çözecek bir Türkiye istemediğini söyledi.

 

Türkiye’nin demokrasisi ve ekonomisiyle her geçen gün güçlendiğini kaydeden Arslan, “Türkiye’nin daha da güçleneceğinin ipuçlarını herkes görüyor. Güçlenen Türkiye’nin bölgesel sorunların çözümünde anahtar ülke olması ise uluslararası güçleri rahatsız ediyor” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u makamında ziyaret etti.

 

Ardından öğretmenevinde onuruna verilen akşam yemeğine katılan Genel Başkanımız Arslan, burada yaptığı konuşmada bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmelere dikkat çekti.

 

Arslan, Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamlardan; Filistin, Irak, Afganistan ve Arakan vb. ülkelerde patlayan bombalardan Türkiye’nin etkilendiğini söyledi.

 

Bölgesinde ve dünyada güçlü, oyun kurucu, belirleyici, etkin, tarihsel misyonuna yeniden sahip çıkan, bölgesindeki etkinliğini artırmış bir Türkiye’nin bölgesinde yaşanan sorunların çözümü için de anahtar durumunda olduğunu belirten Arslan, şöyle devam etti: “Onun için Türkiye’nin çözüm sürecini başarıyla tamamlaması gerekiyor. Türkiye’nin güçlü, etkin, iç sorunlarını çözmüş, bölgeye ve dünyaya mesaj verecek güçte olması gerekiyor. Bunu yapabilir miyiz? Bunun ipuçlarını görüyoruz. Suriye’linin, İranlı’nın, Filistinli’nin, Mısır’lının, Tunus’lunun, Sudan’lının Türkiye’ye ihtiyacı var. Çünkü bu bölgede bu bölgeyi tanıyan, bölgede tarihsel bir birikimi olan Türkiye’nin bölge halkları için yapacakları var. Gittiğinizde görüyorsunuz, bölge halkları Türkiye’den bir şey bekliyor, herkes geleceğini Türkiye’de görüyor. İşte uluslararası güçler bu nedenlerden dolayı güçlü bir Türkiye istemiyor.”

 

Çözüm sürecine de değinen Arslan, sürecin önemli olduğundan dolayı her zaman provokasyonlara gebe olduğunu ifade ederek, “Türkiye kendi sorunlarını çözerek, bölgesinde etkin bir ülke olma noktasında önemli adımları atmak durumundadır. Bizler de ülkemiz için doğru olanı yapmak zorundayız” diye konuştu.

 

Genel Başkan Arslan Ardahan Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi törenine de katıldı.

 

 

 


 

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Ağustos 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu