ARSLAN: "MISIR'DAKİ KATLİAMI LANETLİYORUZ."

27 Temmuz 2013 14:00, Basın


HAK-İŞ GENEL BAŞKANI ARSLAN:"MISIR'DAKİ KATLİAMI LANETLİYORUZ."

HAK-İŞ KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN MISIR'DA DÜN GECE YAŞANAN KATLİMA İLİŞKİN YAPTIĞI AÇIKLAMADA "BU SABAHA KARŞI MISIR ADEVİYE MEYDANI'NDA MASUM VE SAVUNMASIZ İNSANLARA KARŞI DARBECİLERİN SALDIRILARI SONUCU YÜZLERCE CAN KAYBININ OLMASININ SORUMLULARI MISIRDAKİ KUKLA DİKTATÖR YÖNETİMİNDEN DAHA ÖTE BU DARBEYE DESTEK VERENLERDİR.ADEVİYE MEYDANI'NDA YÜZLERCE MASUM, MAZLUM İNSANIN AKAN KANI DARBE DESTEKÇİLERİNİN ÜZERİNE SIÇRAMIŞTIR.MASUM İNSANLARIN AKAN KANLARININ LEKESİ ASLA ÜZERLERİNDEN ÇIKMAYACAKTIR"DEDİ

HAK-İŞ BAŞKANI MAHMUT ARSLAN'IN MISIR'DA YAŞANAN KATLİAM İÇİN YAPTIĞI AÇIKLAMADA ŞU DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU:

"21. Yüzyılın, özgürlüklerin, demokrasinin temel hakların daha ileriye taşınmasının yüzyılı olacağı umutların boşa çıkarılması tam bir hayal kırıklığı oluşturmuştur. Mısırda yaşananların sorumluları  masum insanlara kurşun sıkan askerler ve onlara bu emri veren MISIR FİRAVUNU ile birlikte Darbeye destek veren, darbeye DARBE diyemeyen iki yüzlü emperyalist yönetimlerdir.

Uluslararası toplum sınıfta kalmıştır. İnsanlık tepe taklak olmuştur. BM, ABD, AB ve diğer uluslararası kuruluşlar kimin için var olduklarını ilan etmişlerdir. Dünyanın gözleri önünde işlenen cinayetlere sessiz kalan bu iki yüzlü  güçler için tek amaç çıkarlarıdır. İnsanlık değerlerinin onlar için sadece gerektiğinde kullandıkları bir propaganda malzemesi olduğu açıktır. Türkiye' de Gezi Parkı eylemlerinde kendisini İnsan hakları savunucusu olarak tanımlayan kesimler suskun, Uluslararası BASIN'ın Mısır'da yaşananlar kör ve sağır olması ise manidardır.

HAK-İŞ Olarak her zaman olduğu gibi Ülkemizde, Bölgemizde, Küremizde bize ihtiyaç duyan Mazlumların , Mağdurların, Müstazafların, haksızlığa uğramışların, hakkı elinden alınanların sesi olmaya onların feryatlarını duymaya onlara çare olmaya devam edeceğiz . Zalimlere, modern firavunlara, emperyalist güçlere karşı da direnmeye mücadele etmeye devam edeceğiz

Biz bütün alemde bize ihtiyaç duyan herkesin bizden alacaklı olduğuna inanıyoruz bu bilinçle hareket ediyoruz . Bu nedenle katliamlara pasif direnişlerle cevap veren Mısırlı direnişçilerle BERABERİZ onların Ülkeleri için insanlık için yaptıkları soylu mücadelelerini destekliyoruz desteklemeye de devam edeceğiz .

Bu sabaha karşı firavun güçleri tarafında saldırıya uğrayan Mısırlı direnişçileri saygı ile selamlıyoruz. Şehitlere Allah'tan rahmet, Yaralılara acil şifalar diliyoruz. MISIR halkının en kısa zamanda katillerden hukuk önünde hesap soracağına inanıyoruz.

Biz biliyor ve inanıyoruz ki : ZULÜM EBEDİ DEĞİLDİR ZALİMLER DE KALICI DEĞİLDİR

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Temmuz 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu