HAK-İŞ’TEN BAKAN ÇELİK’E ZİYARET

11 Temmuz 2013 14:00, Haberler


HAK-İŞ’TEN BAKAN ÇELİK’E ZİYARET

 

Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Genel Başkan Yardımcılarımız Settar Aslan, Ali Cengiz Gül, Mustafa Toruntay ve Mehmet Şahin ile Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız’dan oluşan Yönetim Kurulu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti. Arslan, Çalışma Hayatının Temel Konularına ilişkin HAK-İŞ’in görüş ve önerilerini sundu.

 

 

Genel Başkanımız Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i ziyaretinde Çalışma Hayatının Temel Konularına değinerek, “En Temel Sorun Taşeronlaşmadır” dedi.

 

 

Arslan, şunları söyledi: “Başta Belediyeler olmak üzere, Kamu ve Özel Sektörde her geçen gün daha da yaygınlaşan taşeron işçilik uygulaması çalışma hayatının en temel sorunu haline geldiğini, örgütsüz güvencesiz çalışmayı, kayıtdışını, kuralsızlığı tetikleyen insan onuruna yaraşır düzgün iş tanımını yok sayan taşeron işçilik uygulaması, çalışma hayatının dengelerini bozmakta, ekonomik ve sosyal olarak büyük bir tahribat yaratmaktadır. Taşeronlaşma kamu hizmetlerinde verimsizliği ve hizmet kalitesini düşürmektedir.”

 

Arslan, ”HAK-İŞ olarak kölelik sistemiyle eşdeğer hale gelen ve kabul edilemez bulduğumuz, alt işverenlik uygulamasını teşvik eden uygulamaların terk edilmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

 

HAK-İŞ'İN KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNE İLİŞKİN ÖNERİLERİ

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan HAK-İŞ’in Kamu toplu iş sözleşmelerine ilişkin önerilerini de Bakan Çelik’e sundu. Arslan, HAK-İŞ’in ilk 6 ay için %15, sonraki her 6 ay için de Tüfe + %2 zam önerisi, taban ücretlerin 65TL/Gün olarak düzenlenmesini bu düzeltmenin üzerine zammın yapılmasını istediklerini söyledi. Arslan, Çalışma Hayatının Temel Konularına ilişkin HAK-İŞ’in görüş ve önerilerini içeren bir dosyayı da Bakan Çelik’e takdim etti.


Arslan, Çalışma Hayatının diğer sorunlarını da şöyle sıraladı:

 

“Kamudaki istihdam açığı kapatılmalı, Kamuya daimi işçi alımı kolaylaştırılmalı, Geçici işçilerin sorunları çözülmeli ve 5 ayla kısıtlanması kaldırılarak 12 aya kadar çalışma imkanı verilmeli, çalışanların kıdem tazminatı hakları güvence altına alınmalı, belediyelerde çalışan sözleşmeli personel, memur statüsüne geçirilirken, aynı işi yapan işçi personelin mağduriyetleri giderilmeli.”

 

Arslan, kamuda kılık kıyafet düzenlemesiyle ilgili yönetmeliğin düzenlenecek olmasının yerinde olduğunu fakat geç kalındığını ifade ederek yönetmeliğin derhal iptal edilmesiyle, Türkiye'nin bu ayıptan kurtulmasını bekliyoruz ifadesini kullandı.

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Temmuz 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu