ARSLAN: "GENÇ İŞGÜCÜNÜ VASIFLI HALE GETİRMELİYİZ"

18 Mayıs 2013 14:00, Haberler


ARSLAN: "GENÇ İŞGÜCÜNÜ VASIFLI HALE GETİRMELİYİZ"

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, "Gençlerimiz ülkemizin geleceğidir, onların yüksek vasıflı olarak yetişmeleri için elimizden geleni yapmalıyız" dedi. Genel Başkan Mahmut Arslan’ın açıklaması şöyle:

 

“Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençliğimiz yarınlarımızın güvencesidir. Eğitimli, vizyon sahibi ve kendine güveni tam bir gençlik sayesinde Türkiye’nin geleceği güvence altında olacaktır. Gençlerimizin sorunlarının giderilmesi, yeni nesillerin önündeki engellerin kaldırılması hususunda devlet ve millet olarak her türlü gayreti göstermek temel görevlerimiz arasında olmalıdır.

 

Gençlerimizin enerjisini, yeteneklerini ülkesinin hizmetinde kullanabilmesi için eğitimde, sağlıkta, iş hayatında fırsat eşitliğine dayalı bir sistem oluşturmamız ve çağdaş imkânları onlara sunmamız gerekiyor. Bu bağlamda mesleki eğitimin kalitesinin arttırılmasının son derece önemli hususlardan biri olduğunu düşünüyoruz. Genç iş gücünün vasıflı hale getirilmesinin hem istihdamın arttırılması, hem ülkemizin gelişmesi için son derece önemli olduğu aşikârdır.

 

HAK-İŞ olarak gençlerin sorunlarını önemsiyor ve önceliyoruz. Bu bağlamda son yıllarda proje bazlı çalışma kültürü doğrultusunda, sendikal mücadelemizle birlikte, ülkemiz çalışma hayatının bugünkü ve gelecekteki sorunlarına ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek özgün ve örnek proje çalışmalarına imza atarak birçok ilki gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızda gençleri odak noktaya koyuyoruz.

 

Konfederasyonumuz başta üniversite gençliği olmak üzere gençlerimizle yakın bir ilişki ve işbirliği içerisindedir. Gençlerimizi sendikal hareketin geleceği olarak görüyoruz. Gençliğin örgütlülüğünün artırılması için sendikal kültür ile tanıştırılmaları gerektiğini düşünüyoruz. İnanıyoruz ki,  gençliğin örgütlenmesi toplumun her yönüyle örgütlenmesinin önünü açacaktır."

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Mayıs 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu