GELECEĞİMİZİN GÜZİDE MİMARLARI ANNELERİMİZİN, ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

11 Mayıs 2013 14:00, Haberler


HAK-İŞ KONFEDERASYONU: “GELECEĞİMİZİN GÜZİDE MİMARLARI ANNELERİMİZİN,

ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN“

 

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak olan Anneler günü münasebetiyle yapılan açıklamada şu değerlendirmelerde bulunuldu:

 

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, hoşgörünün, sabrın, sevginin, merhametin, saflığın, engin tecrübenin ve bilginin kaynağı olan, geleceğimizin güzide mimarları annelerimizin, anneler gününü kutluyoruz.

 

Toplumsal dayanışmanın ve toplumun temelini aile, ailelerin de temelini de anneler oluşturmaktadır.  Milletimizin gelecekte var olabilmesi, nesillerin sağlıklı, şuurlu bir zihniyetle meselelere odaklanmaları öncelikle ailelerinden alacakları eğitime ve terbiyeye bağlı olacaktır. Bu itibarla, annelerimiz geleceğin hazırlayıcısı ve güzide mimarlarıdır.  Onlara, yaşadığımız müddetçe en değerli hazinemiz olarak saygıyla ve büyük bir hürmetle yaklaşmamız en öncelikli manevi sorumluluklarımız arasında yer almalıdır.

 

Kadın üyelerinin %55’i anne olan, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Konfederasyonumuz Kadın Komitesi olarak bu bilinçle hareket ediyoruz.

 

Maalesef bugün, tüm dünyada kadınların ve annelerin eğitim, sağlık, çalışma hayatı, sosyal ve siyasal alan başta olmak hayatın her alanında devam eden sorunları bulunmaktadır. Ülkemizde de önemli gelişmeler ve dönüşümler yaşansa da kadınların ve annelerin çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır.

 

Kadınların, kendi isteğine bağlı olarak kadın ve anne olma özellikleriyle çalışma hayatında, sosyal ve siyasal hayatta daha fazla yer almasını istiyoruz.

 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de annelik hakkının koruması halâ tümüyle güvence altında değildir. Kadın çalışanlar sıklıkla hamilelik durumunda ayrımcılık ve işten çıkartmalarla karşı karşıya kalmaktadır.  Kadın çalışanların hamilelik ve doğum sonrası dönemlerinde iş güvencesini sağlayacak daha güçlü politikalar geliştirilmelidir.

 

Çalışan annelerin, engelli çocuğu olan, yaşlı bakım sorumluluğu olan annelerin hayatlarını kolaylaştırıcı erişilebilir hizmetler devlet tarafından daha etkili politikalarla hayata geçirilmelidir. Kaliteli, ulaşılabilir ve karşılanabilir çocuk, engelli ve yaşlı bakım mekanizmaları yaygınlaştırılmalıdır. Ebeveyn izni uygulaması ülkemize kazandırılmalı, çocuk bakım konusunda aile ve sosyal yardım sigorta kolu kurularak yeni bir model oluşturulmalıdır.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, ebediyete intikal etmiş annelerimizi rahmetle anıyoruz. Muhterem şehit analarına da saygı ve sevgilerimizi sunuyor, acılarını paylaşıyoruz.

 

Daha fazla anamız ağlamasın diye, daha fazla canımız gitmesin diye, ülkemizin bugünü ve geleceği için insanlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği için HAK-İŞ Konfederasyonu olarak barış sürecini destekliyoruz.

 

Ayrıca Afrika, Ortadoğu, Kafkaslar, Doğu Asya ve tüm dünyada savaşların yaşamını trajediye dönüştürdüğü annelerimizin de yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.”

 

HAK-İŞ Basın Bürosu

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Mayıs 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu