HABERTÜRK’TE TARTIŞMA PROGRAMINA KATILDIK

24 Nisan 2013 14:00, Haberler


HABERTÜRK’TE TARTIŞMA PROGRAMINA KATILDIK

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay Habertürk Tv’de yayınlanan Türkiye’nin Nabzı programına katıldı. Programda yaklaşan 1 Mayıs kutlamaları ve yeni Anayasa ile Çözüm Süreci masaya yatırıldı. Diğer konfederasyon temsilcilerinin de katıldığı programda Genel Başkan Yardımcımız Toruntay HAK-İŞ’in görüş ve yaklaşımlarını anlattı.

Yaklaşan 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili olarak yöneltilen soruya “1 Mayıs’ta Türkiye’nin bütün illerinde olacağız” cevabını veren Toruntay: “Taksim’de de, Karabük’te, 81 ilimizin tamamında kutlamalara katılacağız. Özellikle Karabük’te geniş katılımlı bir miting düzenliyoruz. Bu konuda diğer konfederasyon temsilcileri ile bir anlaşma zemini aramıştık, ama bu zemin maalesef oluşmadı. Biz HAK-İŞ olarak 1 Mayıs’ın bir demokratik hak olduğunu ve her yerde kutlanabileceğini savunuyoruz. Taksim Meydanı konusunda zaten 1992’de bütün yasakları yıkarak Taksim’de 1 Mayıs kutlayan ilk konfederasyonuz, bu nedenle bu yıl da Taksim’de olacağız” dedi.

Toruntay 1 Mayıs ile ilgili sen-ben kavgası içinde olmadıklarını, sonuçta emekçilerin bayramı olan bu günün sorunların, sıkıntıların dile getirildiği barışçı bir eylem şeklinde kutlanmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Yeni Anayasa’nın ve Çözüm Sürecindeki gelişmelerin de çok önemli olduğunun altını çizen Toruntay: “Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan Âkil İnsanlar Heyetinin Doğu Anadolu Bölgesi grubuna dahil olmuştu. Bu süreçte Sayın Genel Başkanımız ülkemizin esenliği için çaba sarf ediyor. Sürecin Türkiye için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyoruz” dedi. Toruntay yeni Anayasa çalışmalarına dönük soruya da HAK-İŞ’in tamamen kendi ekibi ile bir Anayasa önerisi hazırlayarak Meclis Başkanlığı’na sunduğunu belirterek şöyle dedi: “Bu Anayasa değişmeden ülkemizin hak ettiği yere gelmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Bu süreçte her türlü desteği veriyoruz.”

 Video Linki İçin Tıklayınız...

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Nisan 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu