AKİL İNSANLAR HEYETİ ÜYESİ GENEL BAŞKANIMIZ BUGÜN ELAZIĞ’DA

12 Nisan 2013 14:00, Haberler


AKİL İNSANLAR HEYETİ ÜYESİ GENEL BAŞKANIMIZ BUGÜN ELAZIĞ’DA

 

Terörün bitirilmesi için başlatılan süreçte teşkil edilen Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti’ne seçilen Genel Başkanımız Mahmut Arslan bugün (12 Nisan 2013) Elazığ’da çalışmalar yürütecek.

 

İlk olarak Malatya’da başlayan Akil İnsanlar Heyeti çalışmalarına katılan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Heyet Başkanı Can Paker ve diğer üyelerle birlikte bir dizi temaslarda bulundu. Şehit evini ziyaretin ardından İl Özel İdaresi salonunda Alevilerle bir araya gelen Heyet burada Alevi temsilcilerin düşüncelerini dinledi.

Burada yapılan değerlendirmelerde Milletvekili Abdurrahman Kurt geçmişteki acılara takılmadan ileriye bakılması gerektiğini belirterek "Türkiye kendi içindeki sorunları çözemeden bölgesinde bu kadar güçlü olduğu halde ileriye gidemiyor. Biz de bunun 'nasıl olur'unu konuşmaya geldik" ifadelerini konuştu.

 

Heyet üyesi Mehmet Uçum da Akil İnsanlar Heyeti'nin millet adına tayin edilen kişiler olduğunu, sadece asistanlık yaptıklarını vurguladı.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ise insanlar arasında köprüler olmaya geldiklerinin altını çizerek "Bu ülke, ailemiz, çocuklarımız, geleceğimiz, yaşadığımız ve ülkemiz için derdimiz var. Doğrudan demokrasi dediğimiz, Ankara'da hükümet olanların dışında bir sivil insiyatif olarak sizin çözüm süreci içindeki görüşlerinizi raporlaştırmak için buradayız" diye konuştu.

 

Toplantının ardından heyet üyeleri İnönü Caddesi'ndeki esnafları ziyaret ederek çözüm sürecine ilişkin görüşlerini not aldı.

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Nisan 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu