“HAK-İŞ 1 MAYIS KUTLAMA HAZIRLIKLARI HIZLA DEVAM ETMEKTEDİR”

27 Mart 2013 14:00, Haberler


TORUNTAY: ‘KONFEDERASYONLARIN 1 MAYIS’I ORTAK KUTLAMA FIRSATI HEBA EDİLMEKTEDİR’

“HAK-İŞ 1 MAYIS KUTLAMA HAZIRLIKLARI HIZLA DEVAM ETMEKTEDİR”

 

HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Mustafa TORUNTAY, HAK-İŞ’in 1 Mayıs kutlamaları hazırlıkları çerçevesinde, 6 Konfederasyon Genel Başkanlarına ortak kutlama hazırlıkları daveti ve toplantısına ilişkin aşağıdaki değerlendirmeyi yaptı:

 

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 6 konfederasyona (HAK-İŞ, TÜRK-İŞ, DİSK, MEMUR-SEN, T. KAMU-SEN, KESK) 1 Mayıs ortak kutlama hazırlık toplantısı için 11 Mart 2013 tarihinde davette bulunduk.

 

Davet mektubu neticesinde, 26 Mart 2013 tarihinde yapılan toplantıya sadece T. KAMU-SEN Konfederasyonu temsilcisi katılmıştır.

 

Konfederasyonların, ortak toplantıya mazeret belirtmeden katılmayarak gösterdikleri bu ilgisiz tutumun, 1 Mayıs’ı ortak kutlama konusundaki isteksizliklerini göstermiştir. Bu durumda işçi ve memur konfederasyonlarının bu yıl 1 Mayıs’ı ortak kutlama fırsatı heba edilmektedir.

 

Oysa 1 Mayıs’ın 6 Konfederasyon tarafından ortak kutlanması, çalışma hayatının ve demokratikleşme sorunlarının etkin bir şekilde dile getirilmesi bakımından önem arzetmektedir.

 

Buna rağmen HAK-İŞ Konfederasyonu bu yıl ki 1 Mayıs’ı, işçilerimizin beklentisi doğrultusunda HAK-İŞ Konfederasyonu’na yaraşır bir şekilde kutlama hazırlıklarını sürdürmektedir.

 

HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs kutlamalarının yer ve içeriğine ilişkin kararlarını paylaşmaya devam edeceğiz”.

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Mart 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu