TORUNTAY: ‘SENDİKAL BASKINLARI KINIYORUZ’

26 Mart 2013 14:00, Basın


TORUNTAY: ‘SENDİKAL BASKINLARI KINIYORUZ’

 

HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Mustafa TORUNTAY, 25 Mart 2013 sabahı sendikalara yapılan polis baskınlarını kınayan aşağıdaki açıklamayı yaptı:

 

Emniyet güçleri tarafından, 25 Mart sabahı saat 05.30 sıralarında Genel-İş ve Liman-İş Genel Merkezlerine ‘baskın’ düzenlendiğini üzüntüyle gördük.

 

Liman-İş’teki görevinden 14 yıl önce ayrılan eski Genel Başkanın aranması bahane edilerek baskın yapılmıştır.

 

Liman-İş Sendikası’na yapılan bu operasyonu esefle ve tepkiyle karşılıyoruz.

 

Sendikanın gelmiş geçmiş ve bugünkü bütün yöneticilerine ait kayıtlar Emniyette zaten mevcutken, adı geçen eski Genel Başkan’ın, 14 yıl önce sendikadan ayrıldığı herkes kadar Emniyet tarafından da biliniyor olmalıdır. Bu durum bilinmesine rağmen bu operasyon yapıldıysa ayrı bir vehamet, hala bilinmiyorsa ayrı bir vehamettir. Liman-İş Sendikası, kamuoyu nezdinde zor duruma düşürülmüş ve imajı zedelenmiştir. Sendikacılık zarar görmüştür.

 

Liman-İş Sendikası’nın adının böyle bir olaya karıştırılmasını, terör örgütü muamelesi yapılmasını tepkiyle karşılıyoruz.

 

Bu operasyonun yapılışı ve içeriği bakımından, “maksadını aşan” bir baskın olmuştur. Bu baskın sendikaları ürkütmeye yönelik sonuçlar doğurmuştur.

 

Bu durum, İçişleri Bakanı’nın, gerekse Emniyet Genel Müdürü’nün özür dilemesi gereken bir durumdur.

 

HAK-İŞ, bağlı sendikaları ve ilgili sendikaları terörü lanetleyen ve kınayan bir teşkilattır. HAK-İŞ, teröre karşı duruşunu sürdürecektir.

 

Bilindiği gibi Liman-İş Sendikası, 16 Şubat 2013 tarihinde Olağanüstü Kongresini yapmış, HAK-İŞ Konfederasyonu’na üyelik kararı almıştır. Liman-İş Sendikasının, HAK-İŞ Konfederasyonu’na üyelik süreci devam etmektedir.

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Mart 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu