ARSLAN HAK-İŞ 3. NİL BÖLGESİ FORUMU’NA KATILDI

13 Mart 2013 14:00, Haberler


ARSLAN HAK-İŞ 3. NİL BÖLGESİ FORUMU’NA KATILDI

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 10 ülkeyi kapsayan 3. Nil Bölgesi İşçi Sendikaları Konfederasyonları Forumu’na katıldı.

26-27 Şubat 2013 tarihlerinde Mısır’ın başkenti Kahire’de “Afrika İçin Ufuk ve Umutlar” temasıyla gerçekleştirilen Foruma katılan HAK-İŞ heyetinde HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız da yer aldı. 10 ülkeden işçi sendikaları konfederasyonlarının genel başkanlarının katıldığı foruma Mısır Çalışma Bakanı Khaled Alazhary de katıldı.

Bölge ülkeleri arasında ekonominin canlandırılması için işbirliği ve dayanışma geliştirilmesini amaçlayan Forum’da bölgesel yoksulluk ve işsizliğin azaltılması, Nil bölgesi ülkelerinin ulusal egemenliklerini ve doğal kaynaklarını muhafaza etmek için son yıllarda en güçlü ve en çok gelişen ekonomiler olan Çin ve Türkiye tecrübelerinden yararlanılması gerektiği vurgulandı.

Genel Başkanımız Arslan, Forum’da bir konuşma yaparak, küreselleşen sermayenin karşısında işçi hareketinin de küreselleşmesini gerektiğini vurguladı. Arslan, “İşçi konfederasyonları olarak, tüm uluslararası tüm örgütlerle ilişkilerimizi geliştirmemiz gerekiyor. Afrika’daki işçiler diğer ülkelere nazaran daha fazla sorun yaşadığından dolayı, özellikle Afrika kıtasında faaliyet gösteren işçi örgütleriyle olan ilişkilerimizi geliştirip pekiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Mısır halkını yaptığı başarılı devrimden dolayı tebrik eden Arslan, emekliler başta olmak üzere tüm çalışanların bu devrimden fayda göreceğini söyledi.

HAK-İŞ’in Nil Bölgesindeki güvenlik ve istikrarı desteklediğini ifade eden Arslan, 10 ülkenin temsil edildiği 3. Nil Bölgesi İşçi Sendikaları Konfederasyonları Forumu’nu önemsediğini ifade ederek, benzer bir forumun dünya ölçeğinde yapılması gerektiğini kaydetti.

HAK-İŞ’in 37. Kuruluş Yıldönümü Etkinliklerinde “Bölgesel Bağımsız Sendikal Hareketin ve Özgür Sivil Toplumun Geliştirilmesi ve Küresel Emek Buluşması” temalı uluslararası bir konferans gerçekleştirildiğini hatırlatan Arslan, “Bağımsız sendikal hareket ve özgür sivil toplum ne kadar geliştirebilirse, demokrasiye o kadar çabuk erişilebilir, çalışanlar haklarını daha kolay alabilir. Biz HAK-İŞ ve Türkiye olarak, tüm Nil Bölgesi ülkeleriyle ekonomik, siyasal ve sendikal düzeyde işbirliği yapmaya hazırız” diye konuştu.

Genel Başkanımız Arslan, Mısır’da bulunduğu süre içerisinde Mısır Çalışma Bakanı Khaled Alazhary’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Arslan, Alazhary’e, HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’nın 34. Kuruluş yıldönümüne verdiği katkıdan dolayı teşekkür ederek, Türkiye ile Mısır arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için birlikte çalışma teklifinde bulundu. Karşılıklı mesleki eğitim programlarının yapılmasını önerdi.

Arslan, Mısır İşçi Sendikaları Federasyonu (ETUF) Genel Merkezini de ziyaret ederek, federasyon başkanı ve federasyona bağlı sendikaların genel başkanlarıyla görüştü,  Kahire’deki ILO ofisinde Projeler Genel Müdürü Rashid Khediem’le görüş alışverişinde bulundu.

     

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Mart 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu