AHİK’İN 4. OLAĞAN KURULUNA KATILDIK

12 Şubat 2013 14:00, Haberler


AHİK’İN 4. OLAĞAN KURULUNA KATILDIK

 

Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan, Azerbaycan Sendikalar Konfederasyonu (AHIK)’nun 4. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

 

5 Şubat 2013 tarihinde Bakü’de gerçekleştirilen genel kurula çok sayıda yabancı ülkeden gelen delegasyonla birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Genel Kurulda konuşan Arslan, Azerbaycan emekçilerini selamlayarak başladığı konuşmasında, sendikal köken ve tecrübeye sahip olan Azerbaycan’ın tek konfederasyonu olan AHİK’in bir milyon altı yüz bin üyesi ile önemli bir gücü temsil ettiğini söyledi.

 

HAK-İŞ ve AHİK’in aynı medeniyet ikliminin parçaları olarak yıllardan beri süregelen ittifak ve dostluk içinde olduğunu ifade eden Arslan, “Bizler Türkiye ve Azerbaycan olarak kardeş ülkeleriz. HAK-İŞ ve AHİK de kardeş işçi konfederasyonlarıdır. Birlikte, ortak sorunlara ortak çözüm üretme yeteneğimizi geliştiriyoruz. İki ilişkilerimiz her iki ülkemizin emekçileri için de faydalı sonuçlar doğurmaktadır” dedi.

 

Genel kurulda genel başkanlığa tekrar seçilen Settar Mehbaliyev’i tebrik eden Genel Başkanımız Arslan, genel kurul sonuçlarının tüm emekçiler için hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Şubat 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu