ETUC DOKÜMANINA KATKI VERDİK

12 Şubat 2013 14:00, Haberler


ETUC DOKÜMANINA KATKI VERDİK 

 

HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız AB Haziran Konseyi Yol Haritası’na ETUC’un Katkısı konulu toplantıya katıldı. 7 Şubat 2013 tarihinde Brüksel’de gerçekleştirilen toplantıda Genel Sekreter Yıldız hazırlanan doküman üzerinde görüşlerini sundu.

 

Genel Sekreter Yıldız, dokümanın son derece kapsamlı olduğunu belirterek başlıkların içeriklerinin başlıklara yansıtılarak daha etkili bir doküman oluşturulabileceğini söyledi. Dr. Osman Yıldız mesleki eğitime teşvik uygulamasının dokümanda yer alması gerektiğini söyleyerek bunun başta gençlerin istihdamı olmak üzere istihdam, büyüme ve Avrupa için Sosyal Kompakt Önerisi ile de uyumlu olacağına değindi.

 

Türkiye’nin kriz deneyimi hakkında bilgi veren Dr. Osman Yıldız kriz sürecinde sendikaların krizin toplumsal boyutu ve motivasyon noktasında “Kriz Varsa, Çare de Var” isimli etkili bir kampanya yürüttüklerini belirtti. İşçi ve işveren örgütleri birlikte yürütülen bu kampanya ile toplumsal moral ve motivasyon konusunda başarılı bir liderlik sergilendiğini anlatan ve toplumsal motivasyonun önemine dikkat çeken Yıldız, bu ve buna benzer kampanyaların Avrupa genelinde de yürütülebileceğini ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Şubat 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu