ETUC’UN 40. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE KATILDIK

08 Şubat 2013 14:00, Haberler


ETUC’UN 40. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE KATILDIK

 

Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ETUC’un Madrid’de düzenlenen 40. Kuruluş Yıldönümü programına katıldı.

Avrupa genelinde etkili olan ekonomik krizin ana gündem olduğu etkinlikte krizin en yoğun yaşandığı İspanya’ya destek verilmesi yönünde eğilimler öne çıktı.

 

Toplantıda konuşan ETUC Genel Sekreteri Bernadette Segol krizden sadece sosyal adalet, sosyal müzakere ve diyalog ile çıkılabileceğini ifade etti. Avrupa’da gençlerdeki işsizlik oranının olağanüstü artışının kabul edilemez olduğunu vurgulayan AP Başkanı Schulz, Avrupa’nın riskli bir dönemden geçtiğini ifade ederek, “Söze değil icraata ihtiyacımız var. Sosyal denge, güçlü sendika, disiplinli kamu bütçesi ve yatırım gerekiyor” dedi. Avrupa Birliği Komisyonu’nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Ollie Rehn ise gençlerdeki işsizlik oranının kendilerini endişelendirdiğini belirtti.

 

Toplantı için bulunduğu Madrid’de basın mensuplarına bir açıklama yapan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan Avrupa’daki olumsuz gelişmeler karşısında Türkiye’nin bir istikrar unsuru olarak öne çıktığını belirterek, Türkiye’deki gelişmelerin takdirle izlendiğini söyledi. Arslan, “Şu anda biz yükselen, onlar düşen bir grafik çiziyor, ama çıtanın üzerinde olan onlar. Sosyal ekonomik ve sendikal haklar açısından bizden çok ilerideler. Türkiye’de sendikal hareket, çalışan 11 milyon sigortalı işçinin sadece yüzde 10’unu temsil ediyor” dedi.

 

 

 

Avrupa’daki sendikaların gündemi ile Türkiye’deki sendikal gündemin birbirinden çok farklı olduğunu belirten Arslan, “Türkiye’nin krizden az etkileniyor olması, ekonomisinin belli bir düzeye gelmesi, istihdamın artması, enflasyonun ve kayıt dışının aşağı çekilmesi gelecek için umut yaratıyor. Türkiye’de ücretlerin aşağı çekilmesini değil, enflasyon oranında veya üzerinde bir anlaşmayı doğal kabul ediyoruz. Ama Avrupa’daki sendikalar ücretlerin aşağı çekilmesini tartışıyor” dedi.

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Şubat 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu