ÖZ TAŞIMA-İŞ SENDİKASI 1. OLAĞAN GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

27 Ocak 2013 14:00, Haberler


ÖZ TAŞIMA-İŞ SENDİKASI 1. OLAĞAN GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ
MUSTAFA TORUNTAY GENEL BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

ÖZ TAŞIMA-İŞ'TEN HAK-İŞ'E KATILMA KARARI

Öz Taşıma-İş Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu 27 Ocak 2013 tarihinde HAK-İŞ Konfederasyonu toplantı salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından verilen önerge üzerine Divan Başkanlığına Av. Hüseyin Öz ve üyeliklere Şahin Serim ile Cemalettin Köse'nin getirilmesiyle başlayan Genel Kurulda ilk konuşmayı yapan Genel Başkan Mehmet Ali Kayabaşı HAK-İŞ'in yarım asra yaklaşan tarihinde taşımacılık kolunda kurulan ilk sendika olduklarını belirterek, "DHL Lojistik'te yoğun bir örgütlenme içindeyiz, ayrıca 29 ilde çeşitli işletmelerde örgütleniyoruz. İnşallah yakın gelecekte işkolumuzun önde gelen sendikası olacağız. Bize her türlü desteğini esirgemeyen HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan'a teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Daha sonra yapılan oylamalarda Öz Taşıma-İş Sendikası'nın üst kuruluş olarak HAK-İŞ Konfederasyonu'na üye olması oy birliği ile kabul edildi.

HAK-İŞ Konfederasyonu adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay Öz Taşıma-İş'in 21 Kasım 2012 tarihinde kurulduğunu belirterek Taşıma-İş olan ismin Öz Taşıma-İş olarak değiştirildiğini ifade etti. Toruntay Öz Taşıma-İş'in Ocak ayı sonu itibarıyla DHL örgütlenmesini tamamlayacağını söyledi. Bankacılık, Sağlık, İletişim ve Enerji işkollarında da HAK-İŞ'in kısa süre içinde yeni sendikalar ile faaliyetlerini sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

DHL çalışanı Mustafa Aydın ise yaptığı konuşmada DHL işyerlerinde Öz Taşıma-İş Sendikası'nın son derece başarılı çalışmalar yaptığını ifade ederek, "Diğer sendika politik tutum sergiliyor ve sadece kendi yandaşlarının desteğini alıyor. Arkadaşlarımızın çoğunluğu Öz Taşıma-İş saflarına katılıyorlar" dedi.

Genel Kurulda Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Karaderili, OLEYİS Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke, Öz Gıda-İş Sendikası Genel başkan yardımcısı Emin Sürücü, Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Av. Muharrem Özkaya, Çelik-İş sendikası Genel Eğitim sekreteri Recep Akyel ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Metin Eser de birer konuşma yaptı.

Ardından yapılan seçimlerde Genel Başkanlığa Mustafa Toruntay seçilirken, Mehmet Ali Kayabaşı, Şahin Serim, Mustafa Aydın ve Büşra Sarıduman Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildiler.

Genel Başkanlığa seçilen Mustafa Toruntay Genel Kurula teşekkür ederek güvenlerine layık olacaklarını ifade etti. Toruntay, "Sendikacılıkta ve iş kolumuzda yepyeni ve taze bir heyecanla, farklı bir bakış açısıyla ve her şeyden önemlisi HAK-İŞ Konfederasyonu'nun engin birikim, deneyim ve desteğini alarak doğru işler yapmak istiyoruz. Öz Taşıma-İş'in dost eli üyelerimizin, emekçilerimizin omzundadır. Herkes başını kaldırsın ve doğan bu güneşe baksın. Taşımacılık iş kolunda doğruların, dürüstlüğün, diyaloğun, hukukun ve emekçinin en önde gelen savunucusu biz olacağız. Bütün kardeşlerim bize inansın" dedi.

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Ocak 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu