KILIK-KIYAFET ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN İLK İMZAYI GENEL BAŞKAN ARSLAN ATTI

17 Ocak 2013 14:00, Haberler


 

KILIK-KIYAFET ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN İLK İMZAYI GENEL BAŞKAN ARSLAN ATTI

 

‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ adıyla, kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasında ilk imzayı HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan attı.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen’in 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' adıyla, kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için başlattığı imza kampanyasının İstanbul toplantısında konuştu. Kılık-kıyafet özgürlüğünün bir insan hakkı olduğunu belirten Arslan, Kılık-kıyafete yönelik her türlü baskı ve yönlendirmeyi, insan onuruna müdahale olarak değerlendirdi.

 

Arslan, sadece kamuda değil, özel sektörde bile kıyafet özgürlüğüne müdahale var. Dolayısıyla özgürlüğün salt kamuda değil, her alanda olmasını talep etmeliyiz” dedi.

 

HAK-İŞ’in her zaman özgürlükten, demokrasiden ve insan haklarından yana tavır aldığını hatırlatan Arslan, kılık-kıyafete yönelik müdahale, demokratikleşme yolunda önemli gelişmeler kaydeden Türkiye’ye yakışmamaktadır. Türkiye’nin bu antidemokratik durumdan en kısa zamanda kurtulacağına ve kılık-kıyafet özgürlüğünün sağlanacağına inanıyorum” dedi.

 

‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ adıyla, kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için başlatılan ve çok sayıda sivil toplum örgütü ve sanatçıların da katıldığı imza kampanyasında ilk imzayı Genel Başkan Arslan attı.

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Ocak 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu