ANAYASA REFERANDUMU SÜRECİNDE AÇILAN DAVADA HAK-İŞ’E BERAAT

17 Ocak 2013 14:00, Haberler


ANAYASA REFERANDUMU SÜRECİNDE AÇILAN DAVADA HAK-İŞ’E BERAAT

 

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa değişikliği referandumu sürecinde Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in yürüttüğü Darbelerin Karanlığından Demokrasinin Aydınlığına kampanyası nedeniyle HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Eski Genel Başkan Salim Uslu ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Savcılığı tarafından açılan davada Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından beraat kararı verildi. Davada yargılanan HAK-İŞ Eski Genel Başkanı Salim Uslu’nun ise milletvekili olması nedeniyle kararı ayrıldı. Yine aynı konuda yöneticilerimiz hakkında Kocaeli’nde açılan davada da beraat kararı verilmişti.

 

2010 Anayasa Referandumunda Türkiye genelinde afiş ve bilboardlarla yürütülen Darbelerin Karanlığından Demokrasinin Aydınlığına kampanyasında Anayasa değişikliğine güçlü bir destek verilmiş, emekçi kesime demokrasiye verilecek desteğin önemi anlatılmıştı.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan çıkan beraat kararını Türkiye adına sevindirici bulduğunu söyledi. “Bu davada sadece bizler değil 500 bin işçi de yargılanıyordu. Bunu asla kabul etmedik. HAK-İŞ tarihinin her döneminde demokrasiden yana olmuştur. Bugün de, bundan sonra da bu tavrımızda hiçbir değişiklik olmaz. Demokrasinin aydınlığına her zaman evet dedik” diyen Genel Başkan Arslan HAK-İŞ’in demokrasi mücadelesinde tarihi rol oynayan bir işçi örgütü olduğunu belirtti.

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Ocak 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu