FUTBOL-SEN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

15 Ocak 2013 14:00, Haberler


FUTBOL-SEN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

 

Futbol Çalışanları Sendikası'nın (Futbol-Sen) 1. Olağan Genel Kurulu'nda, oybirliği ile Hak-İş’e katılma kararı aldı.

 

Futbol Çalışanları Sendikası'nın (Futbol-Sen) 1. Olağan Genel Kurulu'nda, Rahim Zafer başkanlığa seçildi.

 

Futbol-Sen'in sendika merkezinde yapılan Genel Kurula Konfederasyonumuz Genel Başkan Yardımcıları A. Cengiz Gül ve Mustafa Toruntay, Genel Sekreterimiz Osman Yıldız ile delegeler katıldı.

 

Genel Kurulu sevk ve idare etmek üzere divan başkanlığına Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay seçildi. Daha sonra şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

 

Futbol-Sen 1. Olağan Genel Kurulu Rahim Zafer’in açılış konuşması ile başladı.

Türk sporu ve futbolu çalışanları adına önemli bir gün olduğunu belirten Rahim Zafer, çalışanlara her türlü desteği vereceklerini ve haklarını koruyacaklarını ifade etti. Dünyada futbol çalışanlarının haklarının korunması anlamında çok güzel örnekler olduğunu, Türk futbolunda ise çok geç kalındığını dile getiren Zafer, "Geç kalınmış ama önemli olan adım atmak. Bu adımlar büyüdükçe yanımızdaki insanlar çoğaldıkça, sorunlara çözüm bulmamız daha da kolaylaşacaktır. Futbol emekçilerinin, futbol çalışanlarının, kramponlu işçilerin artık birlik olması gerekiyor" diye konuştu.

 

Örgütlenme çalışmalarına alt ligdeki oyuncularının desteğinin yeterli olmadığını, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi gibi Süper Lig oyuncularının da bu oluşuma katkı vermelerini beklediklerini vurgulayan Zafer,

 

"Her şey kendi dünyaları etrafında dönmüyor, alt liglerdeki meslektaşlarını da düşünmeliler. Teknik direktör arkadaşlarımızın da destek vermesi gerekiyor. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bunun ilk adımını bugün attık. Sendikamız Türk futboluna, Türk sporuna hayırlı olsun" diyerek, sözlerini tamamladı. 

 

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül; Dünya’da halkların tek karıştığı spor olgusu futbol’dur.

Futbol-sen 1. Olağan Genel Kuruluna hitaben konuşan A. Cengiz Gül; Evrensel dünyada, dillerin, renklerin, ırkların belki de halkların tek karıştığı spor olgusudur ve spor da futbol önceliklidir. Her konuda milliyetçilik yapılıyor ama spor konusunda insanlar o milliyetçi duygularını azaltabiliyorlar. Örneğin bir brezilya futbolunu herkes zevkle seyreder zevkle izler kimse niye brezilya futbolu değil de şu futbolu demez çünkü o herkesin bir beğenisi vardır ve o beğeni kazanır. Onun için dünya halklarını da birleştirecek dünya halklarını da kaynaştıracak en önemli spor futboldur. Sporla dünya halkları dünya barışını sağlayabilir. Buna inanıyoruz futbolda bunun içinde en önemli öğedir. Futbol emekçileri de teknik direktörleri de futbol oyuncuları da bu dünyada çok önemli faktör.

Burada yönetim kurulu arkadaşlara baktığımızda arkadaşlarımızın çok samimi çok düzgün insanlar gönül varlıklarıyla sarıldıklarını gördük. Kısa sürede ciddi örgütlenmeler yaptılar bunu da takdir ediyorum. Antalya da ki 200-300 e yakın örgütlenme Türkiye deki sendikal hareket açısından da önemli bu örgütlenmenin bu genel kuruldan sonra daha büyüyeceğini düşünüyorum. Ben şimdiden herkese teşekkür ediyorum yolunuz hayırlara olsun diyorum.

Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız’da konuşmasında, Futbol-Sen yönetimi ve üyelerine, doğru adresi seçtiniz Hak-iş’le Türk sendikal hareketinde birlikte mücadele edeceğiz.

Konuşmasında Yıldız; Futbol–Sen için hem Hak-İş için önemli güzel bir gün Futbol-Sen yönetimi ve üyeleri olarak doğru adresi seçtiniz HAK-İŞ konfederasyonu Türk sendikal hareketini dünyada onurlu gururlu bir zeminde temsil etmektedir. Rahim başkanımızın faaliyet raporundaki konuşmasında anladık ki Futbol- Sen de kısa sürede bu Türk sendikal hareketinde kendini kabul ettirecek onurlu bir yere aday sendikamızdır. Kısa sürede hem örgütlenmesiyle hem de kamuoyuna mesajlarıyla önemli bir çıkış yapmıştır. HAK-İŞ konfederasyonu da ilkeliliğe, kararlılığa, açıklığa, şeffaflığa, çalışkanlığa önem veren bir sendika konfederasyondur. HAK-İŞ çalışanları gerçek anlamda temsil eden temsil etmek için bütün gücüyle çalışan bir konfederasyondur. Bunu çok açık ve net bir biçimde sizinle paylaşmak istiyorum. HAK-İŞ konfederasyonu sadece toplu sözleşme yapan bir konfederasyon olma ötesinde sosyal hayatın bütününde etkin olan bir sendikadır. Aynı hedef konusunda birlikte hareket edeceğiz. Bugün HAK-İŞ sizinle birlikte 16. sendikasını gerçekleştirmiş oluyor. Biz geleceği aydınlık görüyoruz, önümüzdeki süreç çok önemli bir süreçtir siz sahadan gelen insanlarsınız sahayı bilen insanlarsınız takım çalışmasını bilen insanlarsınız. HAK-İŞ Konfederasyonu hem sahayı, hem de takım çalışmasını bilen bir konfederasyondur diyerek sözlerine son verdi.

 Yönetim Kurulu faaliyet raporunun ibra edilmesi ve tahmini bütçenin oylanmasından sonra oy birliği ile Hak-İş Konfederasyonu’na katılma kararı alındı. Karardan sonra görüşlerini dile getiren Rahim Zafer; “Hak-İş Konfederasyonu gibi bir kuruluşun çatısı altında olmak onur ve gurur vericidir. Türk Sendikal hayatında yaptıkları ortadadır, her zaman emeğin yanında olmuşlardır. Konfederasyonumuz Hak-İş ile birlikte bir çok başarıya imza atacağız” dedi.

 

Tek liste halinde girilen seçimde Rahim Zafer, Futbol-Sen'in başkanlığına seçildi. Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

 

 

Genel Başkan                                                        : Rahim Zafer

Genel Sekreter                                                      : Hakan Erhalaç

Genel Mali Sekreter                                            : Vedat Türker

Genel Teşkilatlandırma Sekreteri                     : Murat Bölükbaşı

Genel Eğitim Sekreteri                                        : Ramazan Silin

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Ocak 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu