NECATİ ÇELİK'İ RAHMETLE YÂDEDİYORUZ

14 Ocak 2013 14:00, Haberler


KONFEDERASYONUMUZ HAK-İŞ’İN MERHUM GENEL BAŞKANI

NECATİ ÇELİK’İ VEFATININ 4. YILINDA RAHMETLE YÂDEDİYORUZ

 

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Konfederasyonumuzun merhum Genel Başkanı Necati ÇELİK’in 4. ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 14 yıl Genel Başkanlığını yapan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı merhum Necati ÇELİK’i vefatının 4. yılında rahmet ve şükranla yâdediyoruz.

 

Türk Sendikal hareketinin önemli isimlerinden ve bir misyon adamı olarak sendikal hareketin yerli ve yeni misyonuna önemli katkılar yapan merhum Necati ÇELİK, 11 Ocak 2009 tarihinde Ankara’da vefat etmişti. Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in bugünlere gelmesine olağanüstü çabaları ve katkısı bulunan merhum ÇELİK’in, ülkemizin siyasi, sosyal ve ekonomik çalkantılar yaşadığı ve olağanüstü şartlardan geçtiği dönemlerde sağduyulu ve akılcı yaklaşım ve önerileriyle de tebarüz etmiş bir şahsiyetti.

 

Yokluğunu her an hissettiğimiz merhum Genel Başkanımızın tahkim ettiği yolda HAK-İŞ, istikametini kaybetmeden yürüyüşünü sürdürmektedir.

 

Ülkemize, Çalışma Hayatına ve Türk Sendikal hareketine yaptığı katkılarla hatırlanan merhum Genel Başkanımızın hatırasının yaşatılması için, isminin bir tesise verilmesi amacıyla HAK-İŞ olarak Çalışma ve Sosyal Bakanlığı’na, Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulunduk. Ayrıca kendisinin Kocaeli doğumlu olması nedeniyle Kocaeli Valiliği’ne, Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanlığı’na ve Kocaeli Üniversitesi’ne de başvuruda bulunmuştuk. Sağlık Bakanlığı merhum Genel Başkanımızın adının bir sağlık tesisine verilmesi konusunda bir çalışma başlatmıştır. İnşallah bu çalışma talebimizin kabulü ile sonuçlanır..

 

HAK-İŞ olarak, merhum ÇELİK’i 4. vefat yıldönümünde hatırlamayı, mesajını yarınlara taşımayı ve hatırasını yaşatmayı bir görev addediyor,

 

Kendisine bir kez daha Cenab-ı Hak’dan rahmet diliyoruz.” 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Ocak 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu