KOZLU'DAKİ İŞ KAZASI İÇİMİZİ YAKTI...

07 Ocak 2013 14:00, Basın


KOZLU'DAKİ İŞ KAZASI İÇİMİZİ YAKTI...

 

İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KONUSUNDA SEFERBERLİK BAŞLATILMALI

 

 

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun Kozlu Müessesesi’ne ait kömür ocağında bugün  (7 Ocak 2013) meydana gelen metan patlaması sonucu 8 işçinin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek şu açıklamalarda bulunmuştur:  

 

“Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun Kozlu Müessesesi’ne ait kömür ocağında bugün (7 Ocak 2013) meydana gelen metan patlaması sonucu 8 işçi arkadaşımızın göçük altında kalarak hayatını kaybetmiş olmasını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kozlu’da meydana gelen iş kazası içimizi yakmıştır.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak hayatını kaybeden işçi arkadaşlarımıza Cenab-ı Hak'dan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyor; halen göçük altında olduğu belirtilen işçi arkadaşlarımıza canlı olarak en kısa sürede ulaşılmasını temenni ediyoruz.

 

İş sağlığı ve güvenliği konusundaki ihmallerin, eksikliklerin ve hataların faturası doğrudan ölümdür. Bu bir gün madende, inşaatta, bir gün tekstil fabrikasında görülmektedir.

Bugün Kozlu’da 8 işçimizi, yeni yılın ilk gününde İzmir’de yapımı devam eden Konak Tüneli inşaatında kayan toprağın altında kalan 1 işçimizi,  2 Ocak 2013 tarihinde Rize Fındıklı’da yol çalışmaları sırasında devrilen iş makinesinin altında kalan 1 işçimizi, 5 Ocak 2013 tarihinde Gaziantep’te iplik fabrikasında çalışan 1 işçimizi iş kazaları sonucu kaybettik.

 

Hayata ekmek mücadelesinde veda eden bu işçi arkadaşlarımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz.

 

Yaşanan bu acı kayıplar, gerekli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

 

Türkiye acilen iş sağlığı ve güvenliği konusunda karanlık nokta ve bölgelerini tespit etmeli,   iş sağlığı ve güvenliği haritası oluşturmalıdır. 

Çalışma hayatımıza yeni giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulaması konusunda seferberlik başlatılmalı, ihmal ve eksiklere, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini almayanlara sıfır tolerans gösterilmelidir.”

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Ocak 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu