GENEL BAŞKAN ARSLAN YENİ YILI İTFAİYECİLER VE İETT İŞÇİLERİ İLE KARŞILADI

02 Ocak 2013 14:00, Haberler


GENEL BAŞKAN ARSLAN YENİ YILI İTFAİYECİLER VE İETT İŞÇİLERİ İLE KARŞILADI

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yeni yılı İstanbul’da itfaiyeciler ve İETT işçileriyle karşıladı.

 

Genel Başkan Arslan, yılbaşı gecesi, Fatih’teki İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve İETT Edirnekapı Garajı’nı ziyaret ederek, yeni yılı işçilerle birlikte karşıladı.

 

İşyerlerini Hizmet-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu Üyeleri, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı, Hizmet-İŞ Sendikası Marmara Bölge Başkanı ve bağlı sendikalarımızın ve İstanbul yöneticileri ve basın mensuplarının yer aldığı kalabalık bir heyetle ziyaret eden Arslan’ın yılbaşı sürprizini, işçiler büyük bir sevinçle karşıladılar.

 

ARSLAN, YENİ YILI İŞÇİLERLE KARŞILADI

Beraberindeki heyetle birlikte önce, Fatih'teki İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nü ziyaret eden Arslan, itfaiyecilerle sohbet etti, sorunlarını dinledi.

 

Ziyarette konuşan Arslan, ziyaretin sebebini, “Sonucunda önemli sendikal hakların elde edildiği 1 Mayıs’ta işçilerle birlikte olduğumuz gibi, umutlarla başladığımız yeni yılın ilk günü 1 Ocak’ta da işçilerle beraber olmayı tercih ettik” şeklinde açıkladı.

 

Yılbaşını karşılama biçiminin kişi ve toplumlara göre değişkenlik gösterdiğini ve herkesin tercihine hoşgörüyle baktığını ifade eden Arslan, “Bizim tercihimiz HAK-İŞ’e gönül ve emek verenlerle beraber olmaktır. Ve bu gece bunun için buradayız. Umutlarımızı, iddialarımızı tazeleyerek girdiğimiz yeni yılın ilk günü, Mekke’nin de fetih tarihidir. Aynı zaman diliminde, ilahi müjdeye mazhar olunarak fethedilmiş İstanbul’da ve özellikle Fatih’de hem Mekke’nin fethini, hem de yeni yılı işçi arkadaşlarımızla birlikte karşılıyor olmaktan kıvanç duyuyorum. Birlikteliğimiz başarı ve azmimizi tetiklesin” dedi.

 

İtfaiyecilerin çok zor şartlar altında görev yaptığını kaydeden Arslan, bakanlık tarafından yetki tespitinin verildiğini hatırlatarak, “İtfaiyeci arkadaşlarımızın yaptıkları riskli görevden kaynaklanan sorunlarını biliyoruz, farkındayız. Yapacağımız toplu iş sözleşmesinde sorunları halletmeye, eksikleri tamamlamaya çalışacağız. Arkadaşlarımızın bize olan güvenlerinin karşılığını en iyi şekilde sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.

 

İSTANBUL HAK-İŞ’İN LOKOMOTİFİDİR

İtfaiye ziyaretinin ardından İETT'nin Edirnekapı’daki garajına geçen Arslan'ı, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ve çalışanlar karşıladı.

 

Burada İETT çalışanlarına hitap eden Arslan, İETT’yi genel işler işkolunun, İstanbul’u ise HAK-İŞ’in lokomotifi olarak nitelendirerek, HAK-İŞ/Hizmet-İş Sendikası ile İETT işçilerinin örnek birlikteliğine vurgu yaptı.

 

HAK-İŞ’e bağlı sendikaların birlikte mücadele ettiğini ve gayelerinin dürüst sendikacılığı yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Arslan, HAK-İŞ’in ‘1 numara’ olmak zorunda olduğunu belirtti.

 

Türkiye bölgesel güç olurken, HAK-İŞ’in de buna paralel bölgesel bir konfederasyon olmaya doğru hızla ilerlediğine işaret Arslan, şunları kaydetti: “37. Kuruluş Yıldönümümüzde 35 ülkeden 85 sendika liderini ağırlayarak, küresel emek buluşmasını gerçekleştirdik. Orada gördük ki, bölgemiz ve işçiler bize güveniyor, bizden bir şeyler bekliyorlar. Bu durumu, gerçekleştirdiğimiz yurtdışı iş ziyaretlerinde de çokça duyumsuyoruz. Aynı şekilde, Türkiye’de de HAK-İŞ’in üye sayısının çok çok ötesinde bir tabanı, bir saygınlığı var. Onun içindir ki çalışmalarımızı hiçbir zaman üyelerimizle, mensuplarımızla sınırlı tutmadık. Biz, dünyanın neresinde hangi din, ırk ve dilden olursa olsun her mağdur ve mazlumun bizden alacağı olduğunu düşünüyor ve gereğini de yapıyoruz.”

 

HAK-İŞ’in geçmişte pek çok mağdur, mazlum ve sıkıntı içinde olan toplumların yardımına koştuğunu hatırlatan Arslan, zor durumda bulunan Suriye halkı için HAK-İŞ ve Memur-sen öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına İETT işçilerinden destek istedi.

 

Arslan, 2013'ün bölgemizde ve dünyada yaşanan olumsuzlukların son bulduğu bir yıl olması temennisinde bulundu.

 

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı da, her zaman çalışanlarla beraber olmaya özen gösterdiğini ve bunu gerçekleştirdiğini kaydederek, “Bayramlarda olduğu gibi, yılbaşında da çalışanlarımızla beraber olmak hoş bir duygu. Bu gece Sayın Arslan’la birlikte sizlerle beraber olduğum için mutluyum” dedi.

 

Baraçlı, “Umarım 2013, hedeflerimizi tutturduğumuz ve İstanbul halkına layıkıyla hizmet ettiğimiz bir yıl olur” diye konuştu.

 

Arslan’ın işyerlerine yönelik ziyaretlerinde işçilere sütlaç ikram edildi.

 

   

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Ocak 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu