MISIRLI SENDİKACILAR HAK-İŞ’TEYDİ

21 Aralık 2012 14:00, Haberler


MISIRLI SENDİKACILAR HAK-İŞ’TEYDİ

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Çelik-İş Sendikası’nın davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Mısır’da faaliyet gösteren metal, maden ve elektrik işkollarının sendika temsilcileri HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı 18 Aralık 2012 tarihinde Genel Merkezimizde ziyaret etti. Ziyarette Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Çelik-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri ve sendikamız uzmanları hazır bulundu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan HAK-İŞ’i ve üye sendikalarımızı tanıttıktan sonra yeni sendikalar yasası ile Türkiye’de 20 işkolunun belirlendiğini ve HAK-İŞ olarak her iş kolunda bir sendikamız olması için yoğun bir çalışma içinde bulunduklarını söyledi.  Sendikalar arasında rekabet oluşacağını belirten Arslan: “Biz kendimizi çalışma hayatımızdaki bu gelen rekabet ortamına hazırlıyoruz. Artık Türkiye’de ter ve emek akıtmadan sendikacılık yapmak mümkün olmayacak. O nedenle sizler de Mısır’da böyle bir ortama kendinizi hazırlamalısınız. Doğrusu da bu alanda taşların yerine oturması için ve sendikacılığın hak edilerek yapılması için böyle bir ortamın gerekliliğidir. Bu ziyaretinizin Türkiye’yi ve sendikal ortamlı tanımanız açısından son derece olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum. İki ülke arasında hem fikir birliği, hem ticaret noktasında, hem de sendikal açıdan, çalışanlar açısından oluşacak birliktelikler ve ortaklıklar son derece önemlidir” dedi.

Mısır heyeti daha sonra Çelik-İş Sendikası genel merkez yöneticileri ile birlikte KARDEMİR’i ziyaret ederek bilgi aldılar.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Aralık 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu