KARDEMİR’DE YETKİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ. GENEL BAŞKAN ARSLAN KARABÜK’TEYDİ

14 Aralık 2012 14:00, Haberler


KARDEMİR’DE YETKİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ. GENEL BAŞKAN ARSLAN KARABÜK’TEYDİ

Genel Başkan Mahmut Arslan KARDEMİR’de yetkinin Çelik-İş Sendikası’na verilmesinin ardından Karabük’te düzenlenen mitinge katılarak işçilere hitap etti.

Haddehane meydanında yağmura rağmen bir araya gelen coşkulu topluluğu konuşan Genel Başkan Arslan: ''Türkiye'de yargıçlar var, yargı var. Verilen bu karar yetkimizi teslim etti. Onun için ne mutlu size ki, başınızı namertlerin önünde yere indirmedik. Karabük'te yeni bir dönem başlıyor. Bugün bizim bayramımız, bayramınız mübarek olsun. Keşke Karabük'te KARDEMİR'de karşımızda sendika olsaydı, bizimle beraber sendikacılık yapanlarla mücadele etseydik. Ama karşımızda sendika yoktu, karşımızda Silivri'nin uzantıları vardı. Ergenekon süreci vardı karşımızda. 1980’de HAK-İŞ’in kapısına kilit vurdular. Bütün mal varlığımıza el koydular, toplu sözleşmelerimizi iptal ettiler. Onlar işçinin, emekçinin alınteriyle ödediği aidatları darbecilere peşkeş çektiler. Karşımızdakilerin karanlık güç odaklarının sendikal uzantıları olması Karabük'teki mücadelemizi daha da anlamlı kılıyor'' dedi.

Çelik-İş Sendikası’nın eski Genel Başkanı merhum Metin Türker’in bıraktığı mirasa değinen Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan rahmetli Türker’in ruhunun şad olmasını diledi. Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Bundan sonra yeni şeylere imza atacağız. Karabük ayakta kalacak, KARDEMİR işçisi de namerde muhtaç olmayacak. KARDEMİR işçisi hak ettiği ücreti, hak ettiği statüyü, saygıyı da alacak, almak zorunda. Bunun bizim boynumuzun borcu olduğunu ifade ettim. Biz HAK-İŞ ailesi olarak, 15 sendikasıyla Türkiye'nin en etkin, en saygın konfederasyonu olmaktan gurur duyduk. Bundan sonra sizinle beraber hep birlikte geleceğe yürüyeceğiz”.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ise KARDEMİR'de yaşanan iki yıllık yetkisizlikten sendikalarının sorumlu olmadığını vurgulayarak: ''Bu süreci yaşatanlar, KARDEMİR işçisine hesap vereceklerini unutmasınlar. Bu süreçten birlik beraberliğimizi koruyarak çıkmak konusunda büyük gayretler gösterdik. Tahriklere, yalanlara rağmen asla ve asla ilkemizden, sendikal anlayışımızdan, KARDEMİR sevdamızdan taviz vermedik ve vermeyeceğiz. Bundan sonra başka yüzlerle başka kılıflarla başka şekillerle karşımıza gelebilirler. Ama asla ve asla tahammülümüz olmadığın söylüyorum bunların gerçek yüzlerini tanıyın. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım, bizim bizden başka dostumuz yok” diyerek işçilerin onurlu mücadelesini tebrik etti.

Duygusal anların yaşandığı mitingde işçiler “Biz bugünü çok bekledik”, “Haddehane Meydanı’nı çok özledik”, “İşçi-sendika omuz omuza”, “Çelik-İş nerede biz oradayız” sloganlarıyla birlikte meydandan ayrıldı.

 

 

 

 

 

MİTİNGİN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYINIZ..

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Aralık 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu