HAK-İŞ HEYETİ GENEL BAŞKAN ARSLAN BAŞKANLIĞINDA GÜNEY AFRİKA’DAKİ PSI DÜNYA KONGRESİNE KATILDI

29 Kasım 2012 14:00, Haberler


 

HAK-İŞ HEYETİ GENEL BAŞKAN ARSLAN BAŞKANLIĞINDA GÜNEY AFRİKA’DAKİ PSI DÜNYA KONGRESİNE KATILDI

PSI’nın 29. Dünya Kongresi’nde Genel Sekreterliğe İtalyan Kadın Sendikacı Rosa Pavanelli seçildi.

Konfederasyonumuz üyesi Hizmet-İş Sendikası’nın da üyeleri arasında yer aldığı Uluslararası Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu (PSI)’nun 29’uncu Dünya Kongresi, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Durban kentinde yapılıyor.

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan başkanlığındaki heyette Kıbrıs Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız ve Sendikamız Hizmet-İş Gençlik Komitesi Başkanı ve Dış İlişkiler Uzmanı Hamide Yüsra Erilli Kurumlu yer alıyor.

Halkın yararına çalışmak” teması altında gerçekleştirilen kongrede delegelere seslenen Genel Başkanımız Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Sendikamız Hizmet-İş hakkında özet bilgiler verdikten sonra ülkemizde çalışma hayatı ile yerel yönetimlerde yaşanan son gelişmelere değindi.

Türkiye’de yerel yönetimler denilince akla belediyelerin geldiğini ve kısa süre önce kabul edilen yasa büyükşehir sayısının 29’a çıkartılmasının ve belde belediyesinin kapatılmasını öngörüldüğünü kaydeden Genel Başkanımız Arslan, şöyle konuştu: “Kamu sektöründe en ciddi sorun, özelleştirme ve taşeronlaştırma uygulamalarıdır. Hizmet-İş Sendikası olarak, Türkiye’de yerel yönetimlerde kamu hizmetlerinin güçlendirilmesi ve gelişmesine katkı verirken, düsturumuz “Önce İnsan Önce Emek”tir. Bir başka ifadeyle, her şeyin odağında “insan”, “insana hizmet” ve bu hizmetleri götüren işçiler vardır. Bu kürsüden su, kanalizasyon, sağlık, ulaşım, temizlik gibi kamu hizmetlerinin herkesin ulaşması gerektiğini ve kaliteli bir yaşam için vazgeçilmez olduğunu dünya kamuoyuna haykırmak istiyorum. Bu anlayıştan hareketle, Hizmet-İş olarak ülkemizde, kamu hizmetlerinin kalitesinin yükselmesine ve gelişmesine katkı veriyoruz.”

Genel Başkanımız Arslan, konuşmasını kongre sonuçlarının küresel emek dayanışmasının güçlenmesine, kaliteli kamu hizmetleri anlayışının aşama kaydetmesine, kamu hizmetlerinde özelleştirme ve taşeronlaştırma uygulamalarının asgari düzeye inmesine ve örgütlenme önündeki engellerin kaldırılmasına vesile olmasını temenni ederek tamamladı.

 

 

YENİ GENEL SEKRETER İTALYA’DAN

PSI Genel Sekreterliği’ne İtalya Kamu İşçileri Federasyonu Genel Başkanı Rosa Pavanelli seçildi. 150’yi aşkın ülkede 20 milyondan fazla kamu emekçisini temsil eden PSI (Public Services International)’nin Genel Sekreterliğine seçilen Pavanelli,  kendi vizyonunu “PSI’ya yeni bir enerji vermek, adalet, dayanışma ve eşitlik için ayağa kalkmak, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya için mücadele etmek” olarak tanımladı.

PSI Genel Sekreterliği görevini 2007’deki PSI Kongresi’nden beri Danimarkalı sendikacı Peter Waldorff sürdürmekteydi. 27 Kasım 2012 tarihinde başlayan PSI Dünya Kongresi, 30 Kasım 2012 akşamı itibariyle tamamlanacak.

İtalya Kamu İşçileri Federasyonu (Federazione Lavoratori Funzione Pubblica FPCGIL) Genel Başkanı ve PSI Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Pavanelli, “Dünyanın dört bir yanındaki PSI üyesi sendikaların delegelerinin dayanışması sayesinde, PSI’yı birlikte değiştirme imkânına kavuştuk. Sizleri, önümüzdeki aylarda ve yıllarda PSI eylem programını geliştirmek üzere bir araya gelmeye çağırıyorum. Şimdi,  tüm vatandaşlar açısından daha adil ve sürdürülebilir bir toplum hakkı için kamu hizmetlerini ve üyelerimizin haklarını savunmak üzere örgütlenme ve mücadele zamanıdır. Birlikte başarabiliriz” dedi.

 

 

Pavanelli konuşmasında üye sendikalarda kadınların rolünü ilerletmeye ve kilit pozisyonlarda daha kadın yöneticinin yer almasını sağlamaya kararlı olduğunu da ifade etti.

 


 

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Kasım 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu