MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU VII. GENEL KURULU YAPILDI

14 Kasım 2012 14:00, Haberler


MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU VII. GENEL KURULU YAPILDI

GENEL SEKRETERİMİZ DR. OSMAN YILDIZ

MYK YÖNETİM KURULUNA YENİDEN SEÇİLDİ

Mesleki Yeterlilik Kurumunun (MYK) VII. Olağan Genel Kurulu 31 Ekim 2012 tarihinde Ankara’da yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, HAK-İŞ Onursal Genel Başkanı ve TBMM İdare Amiri, Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun da hazır bulunduğu genel kurula Konfederasyonumuzu temsilen Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, OLEYİS Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke, Öz Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Arslan ile Sendikalarımızın Yönetim Kurulu üyeleri, MYK Sektör Komitelerinde görev yapan HAK-İŞ Temsilcileri ve bazı uzmanlarımız katıldı.

 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan Genel Kurula hitaben yaptığı konuşmasında; HAK-İŞ’in MYK Kanununun çıkması dâhil olmak üzere tüm süreçlerde aktif olarak yer aldığını, MYK’nın ülkemiz açısından öneminin bilinciyle kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, Kurumun beklenilenden öte bir başarı yakaladığını, elde edilen bu başarının altında Kurumun demokratik yapısının, Genel Kurul başta olmak üzere bütün süreçlerinin katılımcı, çoğulcu ve demokratik temelde inşa edilmesinin olduğunu, işçilerin temsili bakımından katılımcı çoğunluğun esas alınmasının diğer kurullara ve komisyonlara da örnek olması gerektiğini ifade etti.

 


Konuşmasında MYK faaliyetlerinden en çok çalışan kesimin olumlu etkileneceğini belirten Genel Başkanımız, çalışanların uluslararası düzeyde mesleklerini icra edebilecek konuma gelmelerinin yolunun açılmasının evrensel düzeyde bir mücadelenin de önünün açılmasını sağlayacağını söyledi.

HAK-İŞ’in MYK Yönetim Kurulunda iki dönemdir işçi kesimini temsilen yer aldığını belirten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Kurulun destek vermesi halinde MYK’nın Türkiye’nin yıldızı olması için HAK-İŞ‘in bütün gayretini ortaya koyacağını vurguladı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan MYK Başkanı Bayram Akbaş, MYK’nın faaliyet ve hedeflerinin ulusal ve uluslararası düzeyde yeterliliklerini kanıtlayarak, mesleklerini icra eden nitelikli ve belgeli işgücü oluşturma amacına yöneldiğini belirtmiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise konuşmasında Türkiye’de işsizlikle mücadelede gelinin noktanın sevindirici olduğunu ancak bu mücadelenin kalıcı olabilmesi için yapısal reformların yapılması gerektiğini ifade etti. MYK’nın ulusal yeterlilik sistemini kurmak ve işletmek üzere demokratik bir yapı ile kurulduğunu ve son derece olumlu çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Çelik, Kurumun 351 ulusal meslek standardını tamamladığını, önümüzdeki dönem ve 2023 hedefleri doğrultusunda yapılması gereken çalışmaların belirlendiğini belirtti.

Genel Kurul’da MYK Yönetim Kurulu’nun 30.09.2011-30.09.2012 Dönemi Faaliyet Raporu ve 2011 Mali Yılı Kesin Hesabı onaylanmış, MYK Yönetim Kurulu ibra edildi 2013 Yılı Çalışma Programı ve bütçesi kabul edildi.

Ardından Yönetim Kurulu seçimleri gerçekleştirildi. HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız işçi kesimini temsilen 3 yıllığına yeniden MYK Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. Konfederasyonumuz Kadın Komitesi Başkanı ve Endüstri İlişkileri Uzmanı Jülide Sarıeroğlu da yedek üye olarak seçildi. Böylece HAK-İŞ üçüncü dönemde de MYK Yönetim Kurulunda işçi kesimini temsilen görev aldı.

 

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Kasım 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu