ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNDA KONUŞTU

09 Eylül 2021 13:26, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNDA KONUŞTU

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 9 Eylül 2021 tarihinde, Hizmet-İş Sendikamızın İstanbul 13 No’lu Şube Genel Kuruluna video konferans yöntemiyle katıldı. 

Genel Kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcıları, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanımız, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın İstanbul Şube Başkan ve Yöneticileri, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Merkez Kadın Komite Başkanı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş sendikamızın üyelerine daha kapsamlı hizmet verebilmek için Sendikamızın İstanbul’daki şube sayısını her geçen gün artırdığını belirterek, “İstanbul’da örgütlü gücümüzü her geçen gün artırıyoruz. İstanbul ve tüm Türkiye’de her bir üyemizin eksiksiz temsil edildiği ve sesini duyurabileceği bir sistem inşa ediyoruz” dedi. 

“Aşı Karşıtlığını Kabul Etmemiz Mümkün Değil”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Covid-19 ile mücadelede aşının önemine değinerek, salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra en güçlü unsurun gönüllülük esasına göre yürütülen aşılama faaliyeti olduğunu söyledi. Aşılama kampanyasına destek olunması gerektiğini vurgulayan Arslan, “Elbette herkesin fikirlerine, düşüncelerine saygı duyuyoruz. Ancak aşının bugüne kadar ciddi salgınlara karşı tek mücadele şekli olduğunu unutmamız gerekiyor. Bugün unuttuğumuz kızamık, tifo, verem ve çiçek hastalıklarına karşı bulunan aşılar insanlığın geleceği için büyük katkılar sağlamıştır” diye konuştu.

“Türkiye Sağlık Sektöründe Destanlar Yazıyor”

Türkiye’nin Covid-19 ile mücadelede destan yazdığını ve büyük bir özveriyle mücadele yürüttüğünü ifade eden Arslan, “Bir arkadaşımızı sağlığına kavuşturmak için gecesini gündüzüne katan ve kendi sağlığını tehlikeye atan sağlık çalışanlarımızın bu emeğine, mücadelesine bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“Sağlık Çalışmalarına Destek Olmalıyız”

Sağlık sektöründe yürütülen özverili çabanın, kişisel önlemlerle desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Arslan, “Kendimiz için, çevremiz için, hiç değilse sağlık çalışanlarımızın verdikleri mücadeleye için, yürütülen çalışmalara saygı gösterelim. Onların mücadelesinin başarılı olması bizim kurallara uymamıza bağlı. Bu kurulların en başında da aşı geliyor” şeklinde konuştu.

“Kısıtlamalara Geri Dönmeyeceğiz”

Arslan, Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlıkların salgınla mücadelede eskisi gibi bir takım kısıtlamaların yapılmayacağına dair yaptıkları açıklamaların umut verici olduğuna dikkat çekerek, “Salgınla mücadelemiz devam ederken aynı zamanda çalışma hayatımızı, iş hayatımızı ve eğitim faaliyetlerimizi de yapmaya devam edeceğiz” dedi. Aşı olmayan çalışanların diğer çalışanlara risk oluşturmaması için haftada bir defa PCR testi yapmak zorunda olduğuna dikkat çeken Arslan, “Aşı olmamız hem kendimiz için, hem işyerimiz için hem de ülkemizin geleceği için son derece kritik ve önemlidir” hatırlatmasında bulundu.

“HAK-İŞ Türkiye’nin Gücüdür”

Arslan, ülkemiz için, Türkiye’nin geleceği ve çalışanlar için HAK-İŞ’e ihtiyaç olduğunu belirterek, "HAK-İŞ Türkiye’nin gücüdür, HAK-İŞ geleceğimizdir, HAK-İŞ bir davanın adıdır. Bu davanın mensupları olarak bizim sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirerek, çalışanlarımıza hizmet ederek, bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandırmamız gerekiyor” dedi. 

“İmzamız, İşçimizin Kararıdır”

Hizmet-İş Sendikamızın Türkiye’nin en büyük grevlerine imza atmış bir sendika olduğunu ve hiçbir zaman üyelerinin kabul etmediği bir toplu iş sözleşmesine imza atmayacağını ifade eden Arslan, bugün de üyelerinden aldığı güçle aynı kararlılıkla yoluna devam ettiğini söyledi.

Öz, “Güçlü İşçi, Güçlü Sendika ile Mümkün”

Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, genel kurulların, geçmişe yönelik muhasebenin geleceğe yönelik planların yapıldığı platformlar olduğunu söyledi. İstanbul’un özel bir kent, İstanbul’da yaşamanınsa özel bir hissiyat taşıdığını belirten Öz, “İstanbul, evlad-ı Fatiha’nın bize emanet ettiği bir yer. Üç dinin mensuplarının birbirleriyle çatışmadan, hoşgörü içinde yaşadığı bir yer. Böyle bir şehirde sizinle beraberiz. Bu vesileyle Fatih Sultan Mehmet Han’ı, Yavuz Sultan Selim’i, Kanuni Sultan Süleyman’ı, Ebu Eyyüb el Ensari’yi, Akşemseddin Hazretlerini, Evliyaullahı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Allah bize de bu şehrin ruhuna göre yaşamak, bu şehri gelecek nesillere aynı ruhla teslim etmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

"Taşerona Kadro Mücadelemizi Başarıyla Tamamladık"

HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Hizmet-İş Sendikamızın uzun yıllar kararlılıkla yürüttüğü mücadele neticesinde 1 milyona yakın taşeron emekçinin kadrolarına kavuştuğunu hatırlatan Öz, “Cenab-ı Allah, KİT’lerdeki çalışan taşeron emekçisi arkadaşlarımız için yürüttüğümüz mücadeleyi de başarıyla tamamlamayı nasip etsin” dedi.

“Güçlü İşçi, Güçlü Sendika ile Mümkün”

Güçlü işçinin güçlü sendika ile mümkün olduğunu belirten Hüseyin Öz, “Güçlü sendika için, güçlü şube lazım. Sizlerde bu iradeyi görüyoruz ve sizlere güveniyoruz.  İnşallah bundan sonraki süreçlerde sizlerin desteğiyle çok daha iyi olacak. Bundan sonra attığımız her adım, çıktığımız her basamak, çok daha iyi koşulların gelmesi için bir imkan olacak.  Cenab-ı Allah bu vesileyle seçilecek arkadaşımızın yollarını açık etsin” şeklinde konuştu. 

Genel Kurulda Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcıları, Genel Merkez Kadın Komite Başkanı ve Şube Başkan adayları da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Eylül 2021 13:26, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu