ANAYASA PLATFORMU ÇALIŞMALARINI TBMM’YE TESLİM ETTİ

10 Mayıs 2012 14:00, Haberler


ANAYASA PLATFORMU ÇALIŞMALARINI TBMM’YE TESLİM ETTİ

 

Anayasa Platformu tarafından, Türkiye Konuşuyor Sloganıyla, 13 ilde gerçekleştirilen Anayasa Vatandaş Toplantıları’nın sonuçları düzenlenen bir toplantıyla, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e teslim edildi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni bir anaysa için aralarında HAK-İŞ’in de bunduğu 22 sivil toplum kuruluşunun, 6 bin 500 Anayasa Gönüllüsünden topladığı 15.000 sayfalık tartışma tutanaklarını TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e verdi. Toplantıya Genel Başkan Yardımcımız Settar Aslan ve Genel Sekreterimiz Osman Yıldız katıldı.

 

 

“Türkiye Konuşuyor” sloganıyla yapılan Ankara, Konya, Edirne, Diyarbakır, İzmir, Ankara (Sadece kadınların katılımıyla), Antalya, Samsun, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Erzurum ve İstanbul’da gerçekleştirilen Anayasa Vatandaş Toplantıları yaklaşık 6 bin 500 anayasa gönüllüsünün katılımıyla gerçekleştirildi. 13 toplantıda 6 bin 500 Anayasa Gönüllüsünden toplanan 15.000 sayfalık tartışma tutanakları, Anayasa Uzlaşma Komisyonuna teslim edilmek üzere TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e verildi.

 

Genel Başkan Yardımcımız Settar Aslan, Anayasa Vatandaş Toplantıları kapsamında HAK-İŞ’in de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının önemli bir çalışma ortaya koyduklarını ve bu çalışmaların Anayasa hazırlanması sürecinde dikkate alınmasını beklediklerini söyledi. Aslan, “HAK-İŞ başta olmak üzere, Platformun kurucusu ve katılımcısı bütün örgütler, taleplerimizi dikkate alacağını umuyoruz. Taleplerimize Anayasa’da yer verilmesini istiyoruz” dedi.  

 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “İnşallah bu yılın sonuna milletimize yeni bir anayasayı armağan etmek için yoğun bir çabanın içerisinde olmuş olacağız. Gece demeden, gündüz demeden toplantı yaptığımız her yerde bu işin yükünü omuzlayan isimli isimsiz birçok arkadaşımız var. Bu vesile ile onlara teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Anayasa Platformu’nun oluşumu hakkında bilgi verdi. Anayasal konuların sivil toplum tarafından tüm açıklığı ile tartışılabilmesi için bir ortam oluşturduklarından bahseden Hisarcıklıoğlu, o zamandan beri bıkmadan, usanmadan anayasa meselesi üzerine çalıştıklarına değindi. TOBB Başkanı, yeni bir anaysa için 22 sivil toplum kuruluşu birarada il il gezdiklerini anlattı ve “Aramızda işveren de var, işçi de var. Esnaf var, memur var, emekli var. Farklı dünya görüşüne, farklı hayatlara, farklı isteklere sahip örgütler aynı çatı altında toplandık. Ülkemizin ve evlatlarımızın geleceği için bir araya geldik. Hepimizin yüreği, daha güçlü bir Türkiye için atıyor” ifadesini kullandı.

 

 

 

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri, Anayasa Platformu üyesi kurumların temsilcilerine birer plaket verdi. Genel Başkan Yardımcımız Settar Aslan da plaketi TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in elinden aldı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Mayıs 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu