GENÇLERİN EMEĞİ EBRU’YA YANSIYOR PROJE KAPANIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

07 Temmuz 2021 12:35, Haberler


GENÇLERİN EMEĞİ EBRU’YA YANSIYOR PROJE KAPANIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


HAK-İŞ Konfederasyonu Kültür Sanat Komitemiz tarafından Gençlik Projeleri Destek Programı (2020–I) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen Gençlerin Emeği Ebru’nun Renklerine Yansıyor Projesi kapanış toplantısı, 7 Temmuz 2021 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezinde gerçekleştirildi.

Kapanış toplantısına, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Denetim Kurulu üyesi ve OLEYİS Sendikamızın Genel Başkanı Vedat Böke, HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı, HAK-İŞ uzmanları ve basın mensupları katıldı.

“İyi Ki Böyle Güzel Bir Projeye Öncülük Yapmışız”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ebru sanatını bu projeye başladıktan sonra daha yakından tanıma imkanı bulduklarını belirterek, “Bizler bu projeye dahil olduktan sonra ebru sanatını daha ayrıntılı bir şekilde öğrenme imkanı bulduk. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak iyi ki bu projeleri başlatmışız, iyi ki böyle güzel bir projeye öncülük yapmışız. Bu projeler, Konfederasyonumuzun durduğu yeri, olaylara ve sendikacılığa bakış açısının somut bir göstergesidir” diye konuştu.

“Kısa Film ve Fotoğraf Yarışmalarımız İlgiyle Karşılanıyor”

HAK-İŞ Konfederasyonu Kültür Sanat Komitesi tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen HAK-İŞ Uluslararası Kısa Film Yarışması ve 2. Fotoğraf Yarışması’nın büyük ilgiyle karşılandığını söyleyen Arslan, “Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın da kültür-sanat alanında yürüttüğü çalışmalar bizi çok mutlu ediyor. Öz İplik-İş Sendikamızın Ege bölgesinin köşede kenarda kalmış tarihi halı kültürünün yaygınlaştırılması için başlattığı projeden tutun, diğer sendikalarımızın da farklı alanlarda yürüttüğü çalışmaları, gururla ve onurla paylaşmaktan dolayı çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

“Tarihi Yürüyüşümüzdeki Müktesebatı Unutmayacağız”

Sendikacılıkta değerlerimize, kültürümüze ve anlayışımıza bağlılıkla özgün çalışmaların yürütüldüğüne dikkati çeken Arslan şöyle devam etti; “Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i diğer konfederasyonlardan ayıran en önemli unsur prensiplerimiz, ilkelerimiz ve hedeflerimizdir. Burada bir medeniyet inşasından bahsediyoruz. Tarihsel yürüyüşümüzün 46. yılına girdiğimiz bu dönemde sendikal anlayışlarımızı bir medeniyet perspektifinden yola çıkarak topraklarımızı vatan yapan değerlerimizi bugüne kadar getiren müktesebatı da içine alarak, inançlarımızı, kültürümüzü, değerlerimizi vehasılı topyekûn tarihi yürüyüşümüzdeki bütün müktesebatı unutmayacağız. Geleceğimizi bu bakış açısından yola çıkarak yeni bir sendikal inşayı yapacaksak, kültürümüz, sanatımız, müziğimiz, şiirimiz, edebiyatımız hasılı bizi millet yapan bütün değerlerimizi buna dahil etmemiz gerekiyor.”

“Benzerimiz Dünyada Yoktur”

Arslan, “HAK-İŞ hem ülkemiz için hem de dünya sendikal hareketi için özel ve özgün bir örgüttür. HAK-İŞ, ilkeleriyle, dayandığı zeminle, hedefleriyle, bir bütün olarak baktığımızda kendisinin dışında kimseye benzemeyen bir konfederasyondur. Bu yüzden bizler kendimizi bütün dünyaya örnek, bütün dünya sendikal hareketine katkı ve destek verecek, dünya sendikal hareketini bir yerlere taşıyacak, bu sendikal anlayışı bütün dünyaya kabul ettirecek bir HAK-İŞ’ten bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Medeniyet İşçisi Olarak Projemizde Yer Aldınız”

Ebru sanatını icra ederken kursiyerlerin HAK-İŞ’in hedeflediği yeni bir sendikal anlayışın inşası için fırçaları kullandıklarını dile getiren Arslan, “Sizler ebru yaparken aynı zamanda bir medeniyet işçisi olarak HAK-İŞ’in hedeflediği yeni sendikal anlayışın inşası sürecinde birer medeniyet işçisi olarak bu projede yer aldınız. Fotoğraf yarışmasına fotoğraf gönderen her arkadaşımız, medeniyet mücadelemize bir tuğla koyan arkadaşımızdır. Bize kısa film gönderen her arkadaşımız aslında HAK-İŞ’in yeni sendikal anlayışının inşasına koyduğu birer tuğla olarak görüyoruz” diye konuştu.

“Her Faaliyetimizi Ciddiye Alarak Yapıyoruz”

Arslan, “Kısa Film yarışmamızı Türkiye’nin en özel ve dünyanın dikkatini çeken bir organizasyona dönüştürüyorsak, günlerce, aylarca süren bir çalışmanın ürünü olduğunun bilinmesi lazım. Fotoğraftan, ebruya her bir çalışmamız ciddi bir emek isteyen faaliyettir. Bizler yapmış olmak için değil, her faaliyetimizi ciddiye alarak yapıyoruz. Bu ciddiyet sonucunda bu noktaya geliyoruz. Ciddiyet, samimiyet, dürüstlük bütün bu başarıların arkasındaki gerçek olgularımızdır” dedi. 

“Yeni Hedeflere Yeni Hayallerle Yürüyeceğiz”

Günlük sorunlarla ve sadece toplu sözleşmeyle kendisini sınırlandırmış, çalışanların günlük ve ekonomik sorunlarını çözmek için odaklanmış bir sendikacılığın kendilerini temsil edemeyeceğini dile getiren Arslan, “Bizim mücadelemiz, erdemli bir sendikacılığı bütün dünyaya armağan etme mücadelesidir. Bunu, bizi biz yapan, sanatımızı, kültürümüzü, pek çok alandaki birikimimizi, unuttuğumuz, unutturulan değerlerimizi bugünlere taşıyarak yapacağız. Bununla birlikte sendikal mücadeleye de devam edeceğiz. Geleceği bunun üzerine inşa edeceğiz. Hayalimiz budur. Yeni hedeflere yeni hayallerle yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimizi Daha İleriye Taşıyacağız”

Ebru projesinin sürdürülebilir bir proje olarak devam edeceğini belirten Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bunu daha da geliştireceğiz. Elde ettiğimiz tecrübeyi ve ortaya konulan başarıyı sonuçsuz bırakmayacağız. Bu konuda çaba sarf eden gençlerimizi daha ileriye taşıyacağız” diye konuştu.

“Çok Keyifli Çalışmaların Yapıldığını Gördük”

HAK-İŞ Denetim Kurulu üyesi ve OLEYİS Sendikamızın Genel Başkanı Vedat Böke, “Böylesine güzel bir etkinliğin düzenlenmiş olması hepimizi çok mutlu etti. Burada çok keyifli çalışmaların yapıldığını gördük. Burada sizlerle birlikte böyle güzel bir etkinlikte birlikte olmak çok onur verici. Böyle güzel bir projeyi hayata geçirdikleri için Genel Başkanımızı tebrik etmek istiyorum. Projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“90 Emekçimiz, Ebruyla Tanıştı”

HAK-İŞ olarak, geleneksel sanatların en önemli dalı olan ve UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras listesinde yer alan Ebru sanatını, gençlerle buluşturmanın büyük mutluluğunu yaşadıklarını belirten HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı, “Hayatın her alanında üreten, emekleriyle dünyamızı şekillendiren gençler, projemiz vesilesiyle bu kez de emeklerini ebrunun renklerine yansıttı. Büyük bir ilgiyle ve beğeniyle karşılanan projemize 5 ve 24 yaş arası 13 kişi olmak üzere, toplamda 90’a yakın emekçi ebruyla buluştu” dedi.

Emeğin Kâğıda Yansıması

Ebrunun, görünüşte basit ama hazırlık aşamasından icrasına kadar uzun bir tecrübe ve emek gerektiren bir sanat olduğunu hatırlatan Odabaşı, “Ebru sanatının sadece suyun yüzüne dökülen boyanın, kâğıdın üzerine çıkarılması olmadığını, bir sanat eserinin ortaya çıkışının arkasında ne kadar büyük bir emek olduğunu bizzat yaşadık” diye konuştu.

Emeğin Sanatla Buluşması

Odabaşı, HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi olarak, bu yıl onuncusu gerçekleştirilecek olan ve dünya genelinde marka haline gelen kısa film yarışması ve ikincisi gerçekleştirilecek olan emek temalı fotoğraf yarışmasıyla, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun merkezinde emek olan tüm sanatsal faaliyetleri hayata geçirmekte öncü rol üstlendiğini söyledi.

Konuşmaların ardından üyelerimizin eşleri ve çocukları tarafından yapılan “Gençlerin Emeği Ebru'nun Renklerine Yansıyor” sergi açılışı gerçekleştirildi.

Ebru çalışmaları sergisi, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Denetim Kurulu üyesi ve OLEYİS Sendikamızın Genel Başkanı Vedat Böke, HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı tarafından kurdele kesimiyle gösterime açıldı.

07 Temmuz 2021 12:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu