ARSLAN, KUDÜS EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI

05 Temmuz 2021 19:07, Haberler


ARSLAN, KUDÜS EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 5 Temmuz 2021 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezi’nde HAK-İŞ Kudüs Komitesi tarafından düzenlenen Kudüs Eğitim Programı’na katıldı.

Programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Genel Sekreterimiz Eda Güner, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda Araştırmacı ve Uzman Abdullah Maruf Ömer, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Genel Müdürü Enes İbrahim, uzmanlarımız ve personelimiz katıldı.

“Mescid-i Aksa Neden Önemli?

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Mescid-i Aksa neden Müslümanlar için kutsaldır?” sorusunun cevabı hakkında iyi düşünülmesi gerektiğini belirterek, “Mescid-i Aksa’nın kutsallığı Kur’an-ı Kerim’in açık ayetlerinden geçiyor. Orası kutsal kılınmış bir bölge. Bu sorun hakkında sürdürülebilir bir modele ihtiyacımız var ve Kudüs ve Filistin işgalden kurtulana kadar bu sorunu her zaman diri tutmak zorundayız” dedi.

“Tüm Dünyayı Kandırıyorlar”

Arslan, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın ne anlama geldiğini iyi anlamamız gerektiğine dikkat çekerek, “Şu anda Filistin ve Gazze’de büyük bir saldırı var. Siyonist İsrail devleti, kutsal topraklarımızın işgalcisi durumunda. İşgal ettiği topraklarda, kendisi tarafından oluşturduğu bir mevzuat ile Müslümanları şehit etmeye devam ediyor. Saldırılarının nedeni olarak ‘Orada terörist gruplar var ve biz onları imha etmek için saldırıyoruz’ diyerek tüm dünyayı kandırıyorlar. İnsan hakları, şehit olanlar ve orada yaşam mücadelesi verenler hiç kimsenin umurunda değil. Gazze şu anda büyük bir hapishane. 2 milyon insan daracık bir bölgeye sıkıştırılmış ve izolasyonla karşı karşıya” diye konuştu.

“Bu Konuda Liderlik Yapmak Bize Düşüyor”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, yaşanan vahşet karşısında tüm Müslümanların birlik olması gerektiğine vurgu yaparak, “Bu saldırılar bütün Müslümanların onuruna yapılmış bir saldırıdır. Bütün Müslümanlar, onuruna, haysiyetine ve kutsal mekanlarına sahip çıkmadığı için vebal altındalar. Bizler bu vebali daha fazla taşımayalım ve elimizden geleni yapalım. İnşallah bu konuda önderlik ve liderlik yapmakta bizlere düşer” dedi.

“Filistin Bizim Canımız, Ciğerimiz”

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ’in Kudüs konusunda yürüttüğü faaliyetlere değinerek, “HAK-İŞ olarak Filistin konusunda hem Türkiye’de hem dünyada önemli ve sıra dışı faaliyetleri hayata geçirdik. Bizim için Kudüs çok önemli. Filistin bizim canımız, ciğerimiz. 1917 yılından bu yana Kudüs baskı ve işgal altında. Şartlar hep geriye doğru gidiyor. O günden bugüne olumlu hiçbir adım atılamadı. Olumlu olan tek şey oradaki mücadele azmidir. Bu sorunun çözümü konusunda bizlerin Kudüs’ü ve tarihini, sorunlarını bütün boyutlarıyla bilmemiz ve konuya hakim olmamız gerekiyor.” diye konuştu.

“Bu Davanın Takipçisiyiz”

HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Eda Güner, Kudüs Komitesi olarak Filistin ve Kudüs konusunda eğitim faaliyetlerine hız verileceğine dikkat çekerek, “Kudüs konusunda HAK-İŞ her zaman öncü bir rol üstlendi ve hiçbir sivil toplum kuruluşunun yapamadığı faaliyetleri gerçekleştirdi. Faaliyetlerimizle, eylemlerimizle ve söylemlerimizle her daim bu davanın takipçisi olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

“Mescid-i Aksa Tüm Müslümanlarındır”

Katılımcılara Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda bilgilendirmelerde bulunan araştırmacı ve uzman Abdullah Maruf Ömer, “Bugün HAK-İŞ’te sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Burada yapacağımız sunumda sizleri buradan alıp Mescid-i Aksa’ya götürecek ve sizlere bu özel program sayesinde orada bulunan kutsal mekanları tanıtacağım. Mesci-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi ve Kur’an-ı Kerim’de geçen önemli bir yer. Burası tüm Müslümanlara ait ve Müslüman olarak hepimiz bu bölgeden sorumluyuz” diye konuştu.

Program karşılıklı hediyeleşme ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Temmuz 2021 19:07, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu