YILDIZ, KKTC KAMU-SEN 28. OLAĞAN GENEL KURULUNDA KONUŞTU

03 Temmuz 2021 12:50, Haberler


YILDIZ, KKTC KAMU-SEN 28. OLAĞAN GENEL KURULUNDA KONUŞTU


Genel Başkan Vekilimiz Dr. Osman Yıldız, 3 Temmuz 2021 tarihinde KKTC KAMU-SEN’in 28. Olağan Genel Kuruluna katılarak bir konuşma yaptı. 

Yıldız, KKTC KAMU-SEN’in 28. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını dileğinde bulundu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın selamlarını ve başarı dileklerini ileten Yıldız, “Genel Başkanımız her fırsatta Kıbrıs’ta olmaktan, KKTC’de birlikte çalışmaktan, KKTC KAMU-SEN sendikamızla el ele olmaktan büyük mutluluk duyan birisidir” dedi.

“Sendikal Harekette Lider Bir Pozisyondayız”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun sendikal harekette önemli bir yerinin olduğunu vurgulayan Yıldız, “HAK-İŞ olarak sendikal harekette lider bir pozisyonumuz bulunmaktadır. Hem Türkiye’de hem de dünyada sendikal hareketinde önemli bir başarıyı elde etmiş konfederasyonuz. Türkiye’de önemli sendikal mücadelelere imza atarken aynı zamanda dünya sendikal hareketinde de önemli bir saygınlığa ve etkinliğe ulaştık” diye konuştu.

“Yarım Yüzyıllık Sendikal Mücadelemiz Var”

HAK-İŞ Konfederasyonu ve KKTC KAMU-SEN’in 50 yıla yaklaşan bir sendikal mücadele ortaya koyduğunu dile getiren Yıldız, “Yarım yüzyıllık mücadelemiz sendikal hareket için önemli bir kazanımdır. Bugüne kadar yaptığımız sendikal mücadele bize gurur vermiştir. Sendikal mücadelemiz, bundan sonra yapacağımız mücadeleye de örnek teşkil edecektir” ifadelerini kullandı.

“İlkelerimiz, Yol Göstericimizdir”

HAK-İŞ’in sendikal mücadelesini sendikal değerlere, kurumsal değerlere, demokratik değerlere ve sivil toplum değerlerine sahip çıkarak yaptığını söyleyen Yıldız, “Bizim için ilkeler, prensipler, kavramlar son derece önemlidir. Bu özellikler bizim yol göstericimiz niteliğini taşımaktadır. Biz bu kavramlar etrafında, bu kavramları içselleştirerek ve hayata geçirerek yolumuza devam ediyoruz. Onun içindir ki bugün geldiğimiz noktada hem HAK-İŞ olarak hem de KKTC KAMU-SEN olarak büyümeye ve güçlenmeye devam ediyoruz” dedi.

“İşbirlikleri Yapıyoruz”

Sendikal mücadelede işbirliğinin önemini vurgulayan Yıldız, “Sendikalarla ve bütün sosyal taraflarla işbirliği yapıyoruz. Bunları da başarılı bir şekilde hayata geçiriyoruz. TÜRK-İŞ Konfederasyonu ile birçok konuda işbirliğini hayata geçirdik. Son olarak 700 bin işçi adına Kamu Çerçeve Sözleşmesi müzakere sürecini birlikte başlattık ve inşallah birlikte de sonlandıracağız” şeklinde konuştu.

“Sorunları Çözmek İçin Varız”

Sorumluluk ve müspet düşünmenin kendileri için temel ilke olduğunu söyleyen Yıldız, “Sorunlar vardır, biz sorunların bir tarafı olmak için değil, sorunları çözmek için varız. Bunun için de proje ve program geliştirmemiz lazım. Bunun hayata yansıyan yönü ise sosyal diyalogdur. Sosyal diyaloğu müzakerelerle başarıya ulaştırabiliriz” dedi.

“KKTC Bağımsız ve Güçlüdür” 

Müzakerelerin sendikacılığın temelini oluşturduğunu dile getiren Yıldız, “Müzakereler aynı zamanda devletlerarası ilişkilerin de temelini oluşturmaktadır. Biz bu müzakerelere gönüllülük temelinde her zaman katkı verdik ve katkı vermeye devam edeceğiz. KKTC’nin geleceğiyle ilgili olarak KKTC’yi güçlendirecek adımların atılacağına inanıyoruz. KKTC adında bir devlet vardır. Bağımsız ve güçlüdür. Bu müzakere de bunun gelecekte daha güçlendireceği bir pozisyonu ona kazandıracaktır. KKTC’nin gelecekte çok güçlü bir devlet olarak yoluna devam etmesi için her türlü katkıyı vereceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Yıldız, “KKTC KAMU-SEN’in 28. Olağan Genel kurulunun başarılı bir şekilde geçmesini diliyorum. KKTC KAMU-SEN Sendikamızın Başkanı Metin Atan başkanlığında gelecekte çok güçlü bir sendikal mücadelenin hayata geçeceğine olan inancımı belirtmek istiyorum” dedi.

“Sendikalar Bu Ülkenin Mihenk Taşıdır”

KKTC KAMU-SEN Genel Başkanı Metin Atan, KKTC’de gerek ekonomik gerekse siyasi sıkıntıların yaşanmaya devam ettiğini söyledi. 

KKTC hükümeti tarafından sendikalara karşı bir baskı olduğunu söyleyen Atan, “Bunlara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Sendikalar bu ülkede demokrasi çerçevesinde söz sahibidir. Sendikalar olarak haklarımızı koruyacağız, gerekli adımları atacağız. Doğrunun yanında yanlışın karşısındayız. Sendikalar bu ülkenin mihenk taşıdır” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Temmuz 2021 12:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu