ARSLAN, ŞANLIURFA ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI

30 Haziran 2021 12:16, Haberler


ARSLAN, ŞANLIURFA ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 30 Haziran 2021 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Şanlıurfa 2 Nolu Şubesi 2. Olağan Genel Kuruluna telekonferans yöntemiyle katıldı.

Genel kurula, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Şanlıurfa Eski Milletvekili Güler Kama İzol, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kaya, Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Rakıp Yıldırım, Birecik Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Uzun, Hizmet-İş Sendikası Şanlıurfa 2 No’lu Şube Başkanı Bozan İzol, HAK-İŞ bölge il başkanları, şube başkanları ve yöneticileri komite başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Arslan’dan Şanlıurfalı Emekçilere Teşekkür

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Şanlıurfalı emekçilere HAK-İŞ’e teveccühlerinden dolayı teşekkür etti.

Arslan, 1 Mayıs’ta Yitirdiğimiz Emekçileri Andı

HAK-İŞ’in Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği 1 Mayıs’a katılmak amacıyla çıktıkları yolda trafik kazası geçirerek yaşamını yitiren emekçilerle ilgili üzüntülerini paylaşan Arslan, kazada hayatını kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet diledi. Hala tedavisi devam edenlere ve yaralananlara ise geçmiş olsun dileklerini iletti. 

“Biz Bir Medeniyet Mücadelesi Yapıyoruz”

Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Şanlıurfa’da 1984 yılından beri örgütlü olduğunu anımsatan Arslan, “Şanlıurfa’da sadece sendikacılık yapmıyoruz, HAK-İŞ davasının mücadelesini veriyoruz” dedi.

Arslan, “Bu kutlu şehirde sendikacılık yapmak da kutlu bir görevdir. Şanlıurfa’daki şubelerimizin üye sayılarını arttırmalıyız. Gerek belediye şirketlerinde, gerekse işkolumuzda yer alan konut kapıcılarından tutun, ev işçilerine kadar herkesi örgütlemeliyiz. Bunun için çabalamalıyız. Üye sayımızı yeterli görmeden iş kolumuzdaki bütün emekçileri örgütlemeliyiz” diye konuştu.

“Kapsam Dışında Kalan Emekçiler İçin Mücadelemizi Sürdürüyoruz”

KİT’lerde çalışan ama kadro düzenlemesinde kapsam dışında kalan emekçiler için mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Arslan, “Kadro düzenlemesinde kapsam dışında kalan 80-100 bin arkadaşımız için gece gündüz çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olma başarısı gösterdiğini kaydeden Arslan, “Bunun arkasında ne bir güç, ne de birtakım çevreler var. Bunun arkasında mazlumların ve mağdurların duası var” dedi.

Arslan, sendikal mücadeleyi toplu sözleşme ve yeni haklar almanın ötesine taşımaya çalıştıklarını söyledi.

Hizmet-İş Sendikamız ile Şanlıurfa Büyükşehir arasında başarılı bir toplu iş sözleşmesi imzalandığını hatırlatan Arslan, sözleşmeye katkılarından dolayı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkürlerini iletti.

Arslan, “Şanlıurfa ilimizde ve ilçelerinde başarılı sözleşmeler imzalıyoruz. Toplu iş sözleşmesini yeni imzalamadığımız şirketlerde çalışan arkadaşlarımız için de bir mücadele içerisindeyiz. Zorluklarımızı adım adım aşmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Amacımız Mücadelemizi İyi Niyetle Sürdürmektir”

Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, “Bizim için sendikacılık işçinin hak ve hukukunu korumak amacıyla masanın bir tarafında olmaktır. Bize düşen, koşullar ne olursa olsun sadece dürüst ve samimi olmaktır. Bizim amacımız mücadelemizi iyi niyetle sürdürmektir” dedi.

Samimi ve dürüst sendikacılık yaptıklarını belirten Öz, “Biz emekçi kardeşlerimizle de işveren temsilcileriyle de samimi bir şekilde diyalog kuruyoruz. Üyelerimizin beklentilerini, işverenlerin imkânlarını; yapabildiklerimizi, yapamadıklarımızı masaya yatırıyoruz. Tarafların memnuniyetiyle sonuçlanan işler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hizmet-İş Sendikası Şanlıurfa 2 No’lu Şube Başkanı Bozan İzol da bir selamlama konuşması yaparak, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve genel kurula katılanlara teşekkür etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Haziran 2021 12:16, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu