ARSLAN, DİYARBAKIR ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI

29 Haziran 2021 11:50, Haberler


ARSLAN, DİYARBAKIR ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 29 Haziran 2021 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Diyarbakır Şubesi 1. Olağan Genel Kuruluna telekonferans yöntemiyle katıldı.

Genel Kurula, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, Hizmet-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman, HAK-İŞ bölge il başkanları, şube başkanları ve yöneticileri komite başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in Diyarbakır ve çevre illerinde örgütlülüğünü gün geçtikçe daha da arttırdığını, etkin ve güçlü bir konumda olduğunu belirterek, “Diyarbakır’da 25 yıldır örgütlü olan Hizmet-İş Sendikamız, binlerce üyesiyle gücünü her geçen gün daha da arttırmaktadır” dedi.

“Tarihi Bir Genel Kurul”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in Diyarbakır’daki sendikal mücadelesinin çeyrek asırdır devam ettiğini belirterek, “Diyarbakır hem bölgesel hem de stratejik olarak çok büyük bir öneme sahiptir. Diyarbakır’da yoksanız, Güneydoğuda-Doğuda yoksunuz demektir. O nedenle Diyarbakır Şubemiz sadece Diyarbakır için değil, bölgedeki diğer iller için de önemli bir merkezdir. Diyarbakır Şubemizin Genel Kurulu Hizmet-İş Sendikamız açısından tarihi bir genel kuruldur. Bu genel kurulla birlikte HAK-İŞ sancağını ilelebet indirmemek üzere yeni bir mücadele başlatıyoruz” dedi.

“Mücadelemize Katkı Veren Bütün Kardeşlerimize Teşekkür Ediyorum”

Hizmet-İş Sendikası Diyarbakır Şubesinin kuruluşundan bu yana görev yaparak bütün zorluklara rağmen HAK-İŞ davasından kopmayan Hizmet-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman’a teşekkürlerini ileten Arslan, “HAK-İŞ mücadelesine samimiyetle katılan arkadaşlarımız şartlar ne olursa olsun bizimle bağını ve ilişkisini kesmemiştir. Sendikamıza hizmet etmiş, sendikal mücadeleye katkı vermiş, sendikal mücadelenin içerisinde ter akıtmış kardeşlerimizin şartlar ne olursa olsun, bu sendikanın bünyesinde yer alması, tanınması, takdir edilmesi, görevlendirilmesi ve onlara teşekkür edilmesi gerekiyor. 43 yıllık bu mücadelenin her aşamasında, mücadelemize katkı vermiş, bu mücadele için alın teri akıtmış bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Diyarbakır’da ve ilçe belediye şirketlerinde yıllardır mücadele eden ve bu mücadelenin sonunda sendikamızı var eden bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

“Diyarbakır Annelerinin Mücadelesini Destekliyoruz”

HDP İl Binası önünde yaklaşık iki yıldır evlat nöbeti tutan ‘Diyarbakır Annelerinin mücadelelerinde yanlarında olduklarını söyleyen Arslan, “Bu eylem, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli eylemlerinden birisidir. Terörle mücadele konusunda devletimizin ortaya koyduğu kararlı mücadelenin bir parçası olarak, evlatlarını zorla ve çeşitli oyunlarla kandırarak dağa çıkaranlara karşı mücadele eden anne ve babalar, bütün dünyaya örnek bir mücadele sergiliyorlar. Sadece evlatlarının yanlarında olmasını isteyen annelerin, babaların bu çığlığını, bu feryadını, bu gözyaşlarını görmezden gelenlere buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu mücadele inşallah annelerin ve babaların zaferiyle sonuçlanacaktır. HAK-İŞ olarak bu mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz” dedi. 

“Kadro Alamayan Emekçilerimizin Mücadelesine Liderlik Edeceğiz”

Arslan, “Diyarbakır’da HAK-İŞ’i ve Sendikalarımızı var etmek zorunluluktur. Bugün bu zorunluluğun gereğini yerine getirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Elbette çalışanlarımızın sorunları var. Maalesef KİT’ler başta olmak üzere kadro düzenlemesinden yararlanamamış olan arkadaşlarımız var. Onların mücadelesini yapmak bize düşüyor. Nasıl ki 1 milyona yakın arkadaşımızın kadro almasına öncülük yaptıysak, kadro alamayan 80-100 bin civarında arkadaşımızın mücadelesine de liderlik edeceğiz. Kadro alamayan emekçilerimizin Yüksek Hakem Kurulundan toplu sözleşmelerini çıkararak sendikamızla olan bağlarını güçlendirmeye, nihai hedefte de kadrolarını alma konusunda mücadeleye kararlıyız” dedi. 

 “HAK-İŞ’in Dayandığı Toplum Tabanı Çok Geniştir”

HAK-İŞ’li olmanın önemli bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Arslan, “Mücadelemize destek veren, dua eden, mücadelemizin başarısıyla övünen, başarısızlığıyla üzülen milyonlarca HAK-İŞ’li var. O yüzden HAK-İŞ’in üye sayısını milyonlara çıkarmamız gerekiyor. HAK-İŞ’e destek veren milyonların olduğu unutulmamalıdır. HAK-İŞ’in dayandığı toplum tabanı çok geniştir. Üye sayımızla asla kıyaslanmayacak bir tabana sahibiz. HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücü, Türkiye’nin gücü HAK-İŞ’in gücüdür. Bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin gücünü HAK-İŞ’in güçlenmesiyle paralel olarak görüyoruz” sözlerine yer verdi. 

“Ülkemizin Farklılıklarını Zenginlik Olarak Görüyoruz”

Ülkemizin Hakkari’den Edirne’ye, Sinop’tan Gaziantep’e, İzmir’den Ağrı’ya kadar bir bütün olduğunu ifade eden Arslan, “Biz her zaman ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü savunuyoruz.  Ülkemizin farklılıklarını kavga unsuru değil, bir zenginlik olarak görüyoruz. Bu ülkenin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün beslendiği en önemli kaynaklardan bir tanesi de Ziya Gökalp’tir. Ziya Gökalp Diyarbakırlıdır. Ülkemizin kuruluş aşamasının her döneminde burada yaşayan Kürtler, Türkler, Çerkezler, Gürcüler, Lazlar bu topraklarda yaşayan ne kadar millet varsa birlikte mücadele ettik. Bizi ayırmak isteyenlerin oyununa hiçbir zaman gelmedik. Bugün Diyarbakırlılar da bu anlayışla hareket ediyorlar” dedi. 

“Ülkemizin Geleceğini Düşünüyoruz”

HAK-İŞ’in Diyarbakır’da olmasının önemine değinerek, “Diyarbakır hem ülkemiz hem bölgemiz hem de Konfederasyonumuz için son derece önemlidir. Yorulmadan, vazgeçmeden Diyarbakır’ı olması gereken yere taşıyacağız. Sendikamızı Türkiye’nin en büyük işçi sendikası yaparken inandık, yılmadık ve Allah’a şükür başardık. HAK-İŞ’i de Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu yapmak için aynı inançla çalışıyoruz. Biz sadece sendikacılık yapmıyoruz, bu ülkenin geleceğini de düşünüyoruz” diye konuştu. 

“Diyarbakırlı Emekçilerle Gönül Birlikteliğimiz Var”

Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, “Hizmet-İş Sendikası olarak Diyarbakır’da çeyrek asırdır örgütlüyüz. Diyarbakır’da örgütlü olmayı önemsiyoruz. Diyarbakırlı emekçilerle gönül birlikteliğimiz var” dedi.

“Verdiğimiz Kadro Mücadelemizden Onur Duyuyoruz”

Taşeron şirketlerden belediyelerin şirketlerinde sürekli işçi pozisyonuna geçirilen emekçilerin sendikal mücadeleye renk ve ivme kattığını söyleyen Öz, “Bugün, eski kadrolular ve yeni kadrolu arkadaşlarımızla olan birliğimizi HAK-İŞ ve Hizmet-İş tarafından uzun yıllar kararlılıkla yürütülen kadro mücadelesine borçluyuz. Verdiğimiz mücadeleden dolayı onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Hizmet-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman ise yaptığı selamlama konuşmasında, Genel Kurula katılan Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Haziran 2021 11:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu