MAVİ MARMARA SALDIRISININ 11. YILINDA TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

30 Mayıs 2021 13:45, Basın



MAVİ MARMARA SALDIRISININ 11. YILINDA TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “HAK-İŞ Üyesi Fahri YALDIZ ve bütün Mavi Marmara şehitlerini saygı ve rahmetle anıyor, İsrail’in uluslararası hukuku yok sayan  bu acımasız saldırısını bir kez daha telin ediyoruz” dedi.

ARSLAN, İsrail'in saldırıları derhal durdurulmalı, Gazze'ye abluka acilen  kaldırılmalı, batı şeriaya örülen duvarlar yıkılmalı, İsraillilerin Filistinlilerin topraklarını zorla ellerinden almaları ve inşaat yapmaları engellenmeli, Kudüs'ün statüsünü değiştirme çalışmalarına son verilmeli ve İsrail'in Kudus'ü başkent ilan eden uluslararası hukuka aykırı zorbalığına son verilmelidir" dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerince yapılan saldırının 11. yılı münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, 2010 yılında Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisindeki masum insanlara yönelik İsrail askerleri tarafından yapılan hukuk dışı saldırının 11. yılı münasebetiyle HAK-İŞ üyesi Fahri YALDIZ başta olmak üzere tüm Mavi Marmara şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, İsrail’in uluslararası hukuku yok sayan katliamlarını lanetliyoruz.

İsrail, 2 milyon kişinin yaşadığı Gazze'ye 2006 yılından bu yana karadan, havadan ve denizden abluka uygulamaktadır. İsrail'in buraya yönelik yoğun hava saldırıları ile zaten zor durumda olan bölge halkının durumu daha da korkutucu bir hal almaktadır. 

2010 yılında Mavi Marmara gemisi ve onunla birlikte yola çıkan yardım filosunun amacı Gazze’ye uygulanan ablukayı kırmak, İşgalci İsrail devletinin masum sivil halka zulmünün son bulması için bir şeyler yapmak olmuştur. 

2010 yılında Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan ve sadece yardım gönüllüleri ile insani yardım malzemesi taşıyan Gazze Özgürlük Filosu, 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail askerlerinin hukuk dışı saldırısıyla karşı karşıya kalmıştır. Saldırıda 10 insani yardım gönüllüsü hayatını kaybederken, 56 kişi ağır yaralanmıştı.

İşgalci İsrail'in masum Filistin halkına yaptığı katliam ve terör saldırıları halen devam etmektedir. İsrail, dünyanın gözleri önünde; kadın, çocuk, genç, yaşlı, sivil demeden insanları acımasızca katletmeye devam ediyor.

Doğu Kudüs'te evlerinden zorla çıkarılmak istenen Filistin halkı direnmekte, terörist İsrail devleti masum sivil halkı acımasızca katletmeye, yaralamaya devam etmektedir. İşgalci İsrail güçlerinin Filistinlilere karşı uygulanan zorla yerleşim, yer değiştirme ve yıkım çalışmalarını, Mescid-i Aksâ’ya karşı saldırılarını ve Kudüs’teki Müslüman tarihi yapıların tahrip etmelerini şiddetle kınıyor ve durdurulmasını istiyoruz. 

İsrail'in saldırıları derhal durdurulmalı, Gazze'ye abluka acilen  kaldırılmalı, Batı Şeria'ya örülen duvarlar yıkılmalı, İsraillilerin Filistinlilerin topraklarını zorla ellerinden almaları ve inşaat yapmaları engellenmeli, Kudüs'ün statüsünü değiştirme çalışmalarına son verilmeli ve İsrail'in Kudüs'ü Başkent ilan eden uluslararası hukuka aykırı zorbalığına son verilmelidir. 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, bu konuda bütün uluslararası kuruluşlara sesleniyoruz; Kudüs’te yaşanan vahşete göz yummayalım, çocukların, masum insanların sokak ortasında katledilmesine seyirci kalmayalım, susarak, sessiz kalarak, bu insan hak ve hürriyetlerinde hiçbir vicdana sığmayan bu ayıba ortak olmayalım. Uluslararası toplumun bu konuda güçlü bir tavır ortaya koyması önemli bir gerekliliktir. 

Mavi Marmara saldırısında kaybettiğimiz Hizmet-İş Sendikamızın Adıyaman Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetleme Kurulu Başkanı Fahri Yaldız başta olmak üzere, İsrail’in acımasızca gerçekleştirdiği saldırılar sonucu hayatını kaybeden tüm şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Mayıs 2021 13:45, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu