ENGELSİZ GELİŞİM AKADEMİSİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

21 Mayıs 2021 18:58, Haberler


ENGELSİZ GELİŞİM AKADEMİSİ HAYATA GEÇİRİLİYOR


HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, TİSK, TÜRK-İŞ, İŞKUR ve engelli STK’ları işbirliği ile gerçekleştirilen engelli bireylerin istihdam edilebilirliklerini artırmak ve sosyal entegrasyonlarını kolaylaştırmak için online eğitim içerikleri sunulacak olan “Engelsiz Gelişimi Akademisi”nin hayata geçirilmesine destek veriyoruz.

2019 yılında TİSK ev sahipliğinde ilki gerçekleştirilen Ortak Paylaşım Forumu’nda tüm katılımcıların sahiplendiği projelerden birisinin daha İŞKUR desteğiyle hayata geçirilmesini HAK-İŞ olarak destekliyoruz.

TİSK’in koordinatörlüğünde, HAK-İŞ, TÜRK-İŞ, İŞKUR ve engelli STK’ları işbirliği ile yürütülecek olan projeyle binlerce engelli bireye kişisel ve profesyonel gelişim, mesleki gelişim ve bilişim eğitimleri verilecek.

Engelsiz Gelişim Akademisi, sosyal fayda bilinciyle, engelli bireylere engelsiz bir deneyim sunmayı hedefliyor. 

Engelsiz Gelişim Akademisi ile ulusal ve uluslararası uzmanlarca hazırlanmış zengin eğitim içerikleri engelli bireylere ücretsiz olarak sunulacak.

Bu  platform ile ulusal ve uluslararası düzeyde kabul görmüş konu uzmanlarının ve organizasyonlarının birbirinden değerli eğitim içeriklerine ücretsiz olarak erişilebilecek. 

Sunulan tüm eğitim içerikleri engelli bireylere özel olarak geliştirilecek. Hali hazırda birçok işaret dili ve altyazılı eğitim içeren Engelsiz Gelişim Akademisi için işitme ve görme engellilerin faydalanacağı şekilde destek teknolojisiyle eğitim içerikleri oluşturulmaya devam edilecek.  

Proje kapsamında kurulacak olan Eğitim Tasarım Laboratuvarı’nda üretilecek tüm eğitim içerikleri işaret dili, ayrıntılı alt yazı ve sesli betimleme destekli olarak da hazırlanacak. Eğitimler işyerlerinin ve engelli bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanacak.

Tüm engelli üyelerimizi bu eğitim platformundan faydalanmaya davet ediyoruz.


HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Mayıs 2021 18:58, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu