1 MAYIS’I TAKSİM’DE KUTLADIK

01 Mayıs 2021 11:00, Haberler


1 MAYIS’I TAKSİM’DE KUTLADIK

HAK-İŞ OLARAK TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA MEYDANLARDAYIZ


HAK-İŞ olarak 1 Mayıs’ı Taksim’de kutladık. Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Taksim’de pandemi koşulları dikkate alınarak gerçekleştirilen kutlamalarda tüm emekçilerin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız ve Av. Hüseyin Öz, Genel Sekreterimiz Eda Güner, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanımız Mustafa Şişman, Sendikalarımızın Genel Başkan ve Yöneticileri ile İstanbul Şube Başkanı ve Yöneticilerinden oluşan HAK-İŞ heyeti, sosyal mesafe kurallarını da dikkate alarak Gümüşsuyu’nda bir araya gelerek buradan Kazancı Yokuşuna yürüdü. 

HAK-İŞ Heyeti, Kazancı Yokuşuna Karanfil Bıraktı

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet, 44 yıl önce 1 Mayıs kutlamalarında hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı Yokuşuna dikilen anıta karanfil bıraktı. 

1 Mayıs ve İş Kazalarında Kaybettiğimiz Emekçiler Dualarla Anıldı

1 Mayıs 1977’de hayatını kaybeden 37 emekçiyi ve HAK-İŞ’in 2019 yılı 1 Mayıs kutlamaları sırasında trafik kazasında kaybettiğimiz üyelerimiz ile iş kazalarında kaybettiğimiz emekçiler dualarla anıldı. 

“1 Mayıs 135 Yaşında”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan Kazancı Yokuşu’nda yaptığı açıklamada, 2021 yılı itibariyle 1 Mayıs’ın 135. Yaşında olduğunu belirterek, “135 yıldır dünyanın büyük bir bölümünde 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Dünyanın her yerinde emekçiler sorunlarını yüksek seslerle meydanlarda haykırmakta, taleplerini sıralamakta, varsa eleştirilerini yapmakta, sorunların çözümü için birlik, mücadele ve dayanışma içerisinde mücadelelerini sürdürme kararlılığını bir kez daha teyit etmektedirler. Türkiye’de de uzun yıllar alanlarda sorunlarımızı yüksek sesle haykırarak, taleplerimizi sıralayarak, varsa eleştirilerimizi ve takdirlerimizi ifade ederek 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü barış içerisinde kutlamayı ülkemize armağan ettik” dedi.

“Barışçıl 1 Mayısları Ülkemize Armağan Ettik”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak uzun yıllardır her yıl Türkiye’nin farklı bir ilinde 1 Mayıs kutlamalarını gerçekleştirdiklerini dile getiren Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak barışçıl 1 Mayısları ülkemize armağan ettik. Gönlümüz isterdi ki Pandeminin olmadığı, sağlık sorunlarının yaşanmadığı bir 1 Mayısı ülkemizde aynı heyecanla, aynı anlayışla, kardeşlik ve barış duyguları içerisinde kutlamak isterdik. Pandemi nedeniyle ne yazık ki 2 yıldır dijital ortamlarda 1 Mayıs kutlamalarını gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

“Kaybettiklerimizi Anıyoruz”

1977 yılında Taksimde yaşanan vahim olayların hala hafızalardan silinmediğini söyleyen Arslan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “O gün yaşanan provokasyonlarda ezilerek hayatlarını kaybeden emekçilerin faillerinin hala bulunamamış olması bizim Kazancı yokuşunda onları bir kere daha anma zorunluluğumuzu ortaya çıkarıyor. Bu provokasyonları yapanlar bu alanda emekçilerin 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutlamalarına mani olmuşlardır. Bu alanı barış türkülerinin söylendiği bir alan olmaktan insanların öldüğü bir alan noktasına getirmişlerdir. Bu nedenlerden dolayı her yıl imkan oldukça buraya gelip burada kaybettiklerimizi anıyoruz. Bugün de sadece burada kaybettiklerimizi değil, Kadıköy başta olmak üzere ülkemizin çeşitli alanlarında kutlama yaparken kaybettiğimiz bütün emekçilerimizi, ülkemizin, bölgemizin ve küremizin her noktasında 1 Mayıs mücadelesini yaparken hayatlarını kaybeden bütün emekçileri, iş kazalarında ve meslek hastalığıyla ilgili pek çok olumsuzluklar sonucunda kaybettiğimiz emekçilerimizi burada anıyoruz.” 

“Kaybettiklerimizi Rahmetle Anıyoruz”

Pandemi döneminde hayatları pahasına mücadele eden, vatandaşlarımızın hayatlarını kurtarmak için gece gündüz çalışan sağlık emekçilerine teşekkürlerini ileten Arslan, “2019 yılında HAK-İŞ’in Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği 1 Mayıs etkinliklerine giderken yaşanan trafik kazasında kaybettiğimiz 5 emekçi kardeşimizi burada anıyoruz. Bütün iş kazalarında hayatlarını kaybeden kardeşlerimizi Kazancı Yokuşu’nda anarak rahmetle anıyoruz” dedi.

Pandemi nedeniyle kutlamaların dijital ortamlarda gerçekleştirildiğini dile getiren Arslan, “Arzumuz, ülkemizin bütün alanlarında 1 Mayısların kutlandığı, barış türkülerinin söylendiği, dayanışma içerisinde 1 Mayısları gerçekleştirdiğimiz günler yakın olsun inşallah” şeklinde konuştu. 

“1 Mayıs Kutlu Olsun”

Emekçilerin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Arslan, “1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günümüzü barış ve kardeşlik içerisinde, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmadan, dayanışmamızı en yüksek noktaya taşıyarak kutluyoruz” dedi.

Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktıktan sonra Taksim Anıtı’na HAK-İŞ heyetiyle birlikte çelenk bırakan Genel Başkanımız Mahmut Arslan burada da bir açıklama yaptı.

“1 Mayıs’ta Uluslararası Kuruluşlarla Dayanışma İçerisindeyiz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Konfederasyonumuzun uluslararası sendikal hareketin önemli bir unsuru olduğunu buradan bir kere daha ifade ediyoruz. Bugün, üyesi bulunduğumuz ITUC, ETUC ve diğer uluslararası organizasyonlarla tam bir dayanışma içerisinde 1 Mayıs etkinliklerinde her ülkede, her işyerinde 1 Mayıs’ı manasına ve anlamına uygun bir şekilde kutluyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü anlamına ve ruhuna uygun şekilde 1886 yılında 12 saatlik çalışma sürelerini 8 saate indirmek için alanları dolduran ve bu uğurda hayatlarını kaybeden emekçileri buradan bir kez daha anıyor, saygıyla selamlıyoruz” dedi.

“81 İlde Meydanlara Çıktık”

Ülkemizin Pandemi nedeniyle yaşadığı zorlukların kısa zamanda sona ereceği umudunu ve beklentisinde olduklarını dile getiren Arslan, “Bütün bu zorlukları birlikte aşarak, yaşadığımız zorlukları, sorunlarımızı gidermek için çaba sarf ediyoruz. 1 Mayıs vesilesiyle HAK-İŞ İl Başkanlıklarımız dün 81 ilde 1 Mayıs bildirimizi ülkemizin meydanlarında haykırdılar. Daha öncesinde HAK-İŞ İl Başkanlarımızla bir araya gelerek 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nün ne anlama geldiğini kapsamlı bir biçimde ele aldık. Sorunlarımızı dile getirdik, taleplerimizi sıraladık. Eleştirilerimizi ve takdirlerimizi ifade ettik. Bütün bunları yaparken ülkemizin birliğini, bütünlüğünü, dayanışmasını ve kardeşliğini koruduk” dedi.

“Sağlık Emekçilerimizi Saygıyla Selamlıyoruz”

Pandemi nedeniyle yaşanan zor günlerin sona ereceğine inandıklarını vurgulayarak, “Pandemi mücadelemizin kahramanları olan sağlık çalışanlarımızı bir kere daha saygıyla selamlıyoruz. Kendilerine başarılar diliyoruz. Hayatları pahasına kendi nefeslerinden fedakarlık yaparak hastalarımızın bir nefes daha alması için mücadele eden emekçilerimizin gayreti her türlü takdirin üzerindedir. Bütün sağlık çalışanlarımıza 1 Mayıs’tan, Taksimden selamlarımızı ve muhabbetlerimizi sunuyoruz. Kaybettiklerimize yüce Allahtan rahmet diliyoruz. Bütün bu zorlukların geride kaldığı, meydanları doldurduğumuz, şarkılarımızla türkülerimizle, halaylarımızla güzel günlerin geleceğini umut ediyoruz” diye konuştu.

HAK-İŞ Çelengi Taksim Anıtında 

Genel Başkanımız Arslan ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. HAK-İŞ İstanbul İl  Başkanı Mustafa Şişman ile Nevin Er, Gamze Sağlık, Özden Kaynak, Halime Özkan, Banu Karaal HAK-İŞ 1 Mayıs Bildirimizi okudu. 

HAK-İŞ Heyeti Emekçilere Karanfil Verdi

HAK-İŞ Heyeti, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın açıklamalarının ardından, sokağa çıkma kısıtlamasına karşın toplumun huzuru ve refahı için çalışan emekçilere, basın mensuplarına ve polislere karanfil verdi, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günlerini kutladı. 

Sağlık Emekçilerini Ziyaret Ettik

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet, Taksim Meydanı’ndaki 1 Mayıs etkinliğinin ardından Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek sağlık emekçileri ile bir araya geldi. 

Öz Sağlık İş Sendikamız üyesi sağlık emekçilerinin 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Genel Başkanımız Arslan, sağlık çalışanlarının bütün dünyayı etkisi altına alan büyük bir salgınla canla başla mücadele ettiğine dikkat çekti.

Arslan, sağlık çalışanlarına gösterdikleri üstün gayret dolayısıyla teşekkür etti.  

01 Mayıs 2021 11:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu