ARSLAN, 1 MAYIS HAFTASI KAPSAMINDA KADIN KOMİTESİ ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

27 Nisan 2021 15:41, Haberler


ARSLAN, 1 MAYIS HAFTASI KAPSAMINDA KADIN KOMİTESİ ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu 1 Mayıs Haftası etkinlikleri kapsamında 27 Nisan 2021 tarihinde HAK-İŞ Kadın Komitesi üyeleri ve Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın kadın komitesi başkan ve üyeleriyle bir araya geldi.

Telekonferans yöntemiyle online olarak gerçekleştirilen toplantıya, HAK-İŞ Genel Sekreteri Eda Güner, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Kadın Komitesi Başkanları ve kadın komitesi sorumlusu uzmanımız Fatoş Can katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 1 Mayıs Haftası etkinlikleri kapsamında 27 Nisan 2021 tarihini kadınlara ayırdıklarını söyledi. Koronavirüs salgının son günlerde ülkemizde büyük oranda artış gösterdiğini anımsatan Arslan, salgına karşı daha tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Arslan, Koronavirüsün ortaya çıktığı ilk andan itibaren salgının yayılmasının önlenmesine yönelik HAK-İŞ’in ve HAK-İŞ’e bağlı sendikaların hızla tedbir alarak hayata geçirdiklerini anlattı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin yayımladığı mesajındaki “sözde soykırım” ifadesini HAK-İŞ Konfederasyonu olarak tepkiyle karşıladıklarını belirten Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de içerisinde bulunduğu Türkiye-AB Karma İstişare Komitesiyle birlikte önceki gün yaptıkları ortak açıklama ile ABD Başkanı Biden'ın “sözde soykırım” ifadesine en sert tepkiyi verdiklerini söyledi.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 2020 yılında başlattıkları 1 Mayıs Haftası etkinliklerini bu yıl da başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Arslan, HAK-İŞ olarak bu yıl da Pandemi nedeniyle taleplerini dijital platformlardan dile getirdiklerini söyledi.

Konuşmasında 1 Mayıs’ın manası, tarihi ve özelliğine değinen Arslan, çatışmaların, kavgaların yaşandığı 1 Mayıslardan kardeşlik türküleri eşliğinde halaylarla, horonlarla ve çeşitli etkinliklerle bayram havasında kutlanan 1 Mayıslara gelindiğini söyledi.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 2012 yılından bu yana Taksim tabusunu yıkarak 1 Mayıs’ın Türkiye’nin bütün illerinde kutlanabileceğini bütün Türkiye’ye ilan ettiklerini vurgulayan Arslan, “1 Mayıs etkinliklerimizi Konya’dan Sakarya’ya, İstanbul’dan Erzurum’a, Ankara’dan Adana’ya kadar Türkiye’nin pek çok ilinde başarıyla kutladık. Kavga etmeden, polisle çatışmadan, TOMA’ların müdahalesi olmadan barış türküleri söyleyerek, istiklal marşımızı gururla okuyarak, Kur’an-ı Kerim tilaveti eşliğinde 1 Mayıs kutlamalarımızı barış ve huzur içinde gerçekleştirdik” dedi.

Toplumdaki olumsuz 1 Mayıs algısını HAK-İŞ’in uzun uğraşları sonucunda yıktıklarını belirten Arslan, halkın gözündeki 1 Mayıs algısını olumlu yönde değiştirdiklerini söyledi.

1 Mayıs’ın resmi tatil olarak kabul edilmesi konusunda HAK-İŞ’in büyük bir emek verdiğini söyleyen Arslan, “Son 10 yılda 1 Mayısla ilgili bütün olumlu çalışmaların içerisinde yer aldık” dedi.

HAK-İŞ’in 1 Mayıs kutlamalarını emekçilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirdiğini belirten Arslan, “1 Mayıs kutlamalarını emekçilerin katılımıyla kutlayan tek sivil toplum örgütüyüz. Bununla gurur duyuyoruz. HAK-İŞ olarak bunu her yıl başarıyla gerçekleştiriyoruz. İşçilerimizin daha çok meydanlarda yer almasını ve taleplerimizin hep bir ağızdan duyurulmasını sağlıyoruz” dedi.

HAK-İŞ’in 1 Mayıs kutlamalarına kadınların yoğun olarak katıldığını söyleyen Arslan, 1 Mayıs alanlarına kadınların çoluk çocuğunu alarak neşe ile geldiklerini söyledi.

HAK-İŞ Genel Sekreteri Eda Güner, Genel Başkanımız başkanlığında toplanan yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda 2 yıldır 1 Mayıs kutlamalarını 1 Mayıs haftası etkinlikleri şeklinde kutladıklarını anımsattı. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bu yıl da 1 Mayıs Haftası etkinlikleri kapsamında ekranlarda, dijital ortamlarda, işyerlerinde ve Taksimde kutlayacaklarını söyleyen Güner, “1 Mayıs Haftamızı inşallah yapacağımız paylaşımlarla daha da güçlü bitireceğiz” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, “1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma gününü kutluyorum. Sağlıkla ve mutlulukla meydanlarda hep birlikte 1 Mayıs’ı kutlayacağımız günlere yeniden erişmeyi ümit ediyoruz. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a Konfederasyonumuz 1 Mayıs Haftası etkinlikleri kapsamında böyle bir toplantı organize ettikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı kapsamında Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın kadın komitesi başkan ve temsilcileri söz alarak HAK-İŞ’in 1 Mayıs Haftası etkinliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundular. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a ve HAK-İŞ yönetim kuruluna 1 Mayıs Haftası Etkinlikleri kapsamında 27 Nisan gününün kadınlara ayrılması konusunda teşekkürlerini ilettiler.

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Nisan 2021 15:41, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu