ARSLAN, BEYRUT’TA TEMASLARDA BULUNDU

09 Nisan 2021 19:39, Haberler


ARSLAN, BEYRUT’TA TEMASLARDA BULUNDU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız ile birlikte 9 Nisan 2021 tarihinde Lübnan’ın Başkent’i Beyrut’ta temaslarda bulundu. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız ile birlikte ilk olarak Lübnan Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGTL) Genel Merkezini ziyaret ederek, CGTL Konfederasyonu Genel Başkanı Bechara El-Asmar ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü. 

Arslan, burada yaptığı konuşmada, 4 Ağustos 2020 tarihinde Beyrut Limanı'ndaki patlamada hayatını kaybedenlere bir kez daha başsağlığı dileğini iletti. Arslan, “Lübnan’ın Başkenti Beyrut’ta meydana gelen şiddetli patlamada onlarca insanın hayatını kaybettiği, yüzlerce insanın yaralandığı ve CGTL Konfederasyon binasının yıkıldığı haberin üzüntüsü paylaşmak için buradayız. Bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi. Arslan, “Biz iki kardeş ülkeyiz ve bunu sağlayan nedenlerimiz var. Lübnan halkıyla Türkiye halkı arasında derin tarihi bağlar var, biz iki kardeş ülkenin çocukları, sendikacıları, emek hareketinin temsilcisiyiz, ortak bir Filistin davamız var. HAK-İŞ olarak Uluslararası Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikalar Birliği’nin kurucusu ve aktif üyesiyiz” dedi. 

HAK-İŞ’in Uluslararası Sendikal hareketin bir parçası olduğunu ve ITUC’un Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdüğünü hatırlatan Arslan, “Pek çok uluslararası kuruluş ile işbirliğimiz var dolayısıyla aynı zamanda dünya sendikal hareketinin güçlü bir parçasıyız. Bu ve bunun gibi nedenlerle işbirliği yapmak ve işbirliğimizi geliştirmek için bugün buradayız. Bundan sonra da bu dayanışmamızı daha da güçlendireceğiz” dedi.

“Bağımsız ve Özgür Filistin Devleti Kuruluncaya Kadar Mücadelemizi Sürdüreceğiz”

Lübnan halkına misafirperverliği için teşekkür eden Arslan, “Bir buçuk yıl önce buraya geldiğimiz zaman Cumhurbaşkanından, Başbakan’a, Beyrut Belediye Başkanına, Meclis Başkanına kadar herkesin Filistin konusunda büyük bir dayanışma içerisinde olduğunu görmekten çok büyük bir mutluluk duydum. Bütün zor şartlarına rağmen Filistin davasına gösterdiğiniz bu ilgi ve destek için tekrar teşekkür ediyorum. Buradaki Filistin kamplarına verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Biz tekrar başkenti Kudüs olan bağımsız, özgür bir Filistin devleti kuruluncaya kadar bu desteğimizi ve mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“Dayanışmayı Önemsiyoruz” 

Genel Başkanımız Arslan, “HAK-İŞ tarafından yapılan mütevazı yardımı takdim etmek ve dayanışmamızı göstermek için buradayız. Bu yardımı samimiyet ve içtenlikle yapıyoruz. Allah bir daha benzer sorunlarla karşılaştırmasın. Biz yardımın miktarından ziyade bu anlayışı ve dayanışmayı önemsiyoruz ve bunu devam ettireceğiz inşallah” dedi. Arslan, iki ülke ve iki konfederasyon arasında ilişkilerin geliştirilmesinde Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız ve Dış İlişkiler Uzmanımız Ahmet Halfaya’nın önemli katkıları olduğunu belirterek, teşekkürlerini iletti. 

Yıldız: “Lübnan’ın Dünyaya Örnek, Model Bir Ülke Yapısı Var”

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Beyrut ziyaretinin patlamadan hemen sonra yapılmasının kararlaştırıldığını belirterek, “Acı verici patlamanın ardından HAK-İŞ olarak Beyrut’a ve sizlere geçmiş olsun demek için ziyareti planladık ancak pandemi sebebiyle ziyaretimizi ancak bugün gerçekleştirebiliyoruz. Şartlar bizi engellese de niyetimizi engelleyemedi ve bugün buradayız ve burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Daha önceki ziyaretimizde Lübnan’ı gelişme içerisinde görmüştük bu patlama biraz geriletmiş olsa da Lübnan’ın yeniden gelişeceğine inanıyoruz” dedi.

Her ülkenin dünya sahnesinde aktif rolleri olduğunu ifade eden Yıldız, “Yüce Allah’ın her ülkeye bahşettiği imkanlar vardır, önemli olan onları birleştirerek dünya sahnesinde rekabet etmek ve yer almaktır. Lüban’ın yaşadığı zorluklar aynı zamanda fırsatı oluşturuyor. Lübnan’ın dünyaya örnek, model bir ülke yapısı var. Lübnan’ın bu yürüyüşünde Türkiye’nin de bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Yardımlaşmayı seven ve bir politika haline getiren bir Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Lübnan Cumhurbaşkanının da sağduyulu olduğunu biliyorum. İki ülkenin iş birliğinin hem Lübnan’a hem Türkiye’ye avantaj sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

HAK-İŞ ile CGTL Arasında İkili İşbirliği Anlaşması İmzalandı 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, CGTL Konfederasyonu Genel Başkanı Bechara El-Asmar ve Yönetim Kurulu üyeleriyle yaptığı görüşmede,  iki konfederasyon arasında ikili işbirliği anlaşması imzalandı.

Patlama Alanına Ziyaret

Arslan ve Yıldız, CGTL Konfederasyonu Genel Sekreteri Saadeddine Sakr ile birlikte 4 Ağustos 2020 tarihinde Beyrut Limanı'nda ağır tahribat gören patlama alanını ziyaret ettiler. 




HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Nisan 2021 19:39, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu