ARSLAN, AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI KABAKTEPE’Yİ AĞIRLADI

08 Nisan 2021 19:45, Haberler


ARSLAN, AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI KABAKTEPE’Yİ AĞIRLADI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve beraberindeki heyet ile HAK-İŞ İstanbul İl Başkanlığında bir araya geldi.

Görüşmede, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanımız Mustafa Şişman, Enerji-İş Sendikamızın Genel Başkanı Mahmut Altınsoy, Öz Petrol-İş Sendikamızın Genel Başkanı Kudret Örgel ve HAK-İŞ’e bağlı Sendikalarımızın İstanbul şube başkanları yer aldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’ye görevinde başarılar dileyerek, HAK-İŞ’in ulusal ve uluslararası sendikal mücadeledeki yeri ve önemine ilişkin bilgiler verdi.

Arslan, HAK-İŞ’in 45. yılı tamamladığını hatırlatarak, biri KKTC’de olmak üzere 21 sendika, 81 il başkanlığı ve 700 bini aşkın üyeyle Türkiye’nin ikinci büyük emek konfederasyonu olduğunu kaydetti.

Sorunları Sosyal Diyalog Mekanizmalarını Geliştirerek Çözüyoruz 

HAK-İŞ’in en büyük konfederasyon olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken Arslan, “Sayısal çoğunluğumuzdan daha çok gönüllümüz bulunuyor. HAK-İŞ’i bu güce ulaştıran temsil ettiği fikir, dünya görüşü ve ortaya koyduğu ilkeli sendikacılıktır” dedi.

Kavga ve çatışmanın toplumu ve işverenleri rahatsız ettiğinin farkında olarak işçi ve işveren ilişkilerine yeni bir bakış açısı getirdiklerini belirten Arslan, “Sorunları sosyal diyalog mekanizmalarını geliştirerek çözme irademiz HAK-İŞ’i daha da güçlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Tüm Emekçileri Temsil Edebilmek İçin Yoğun Mücadele Yürütüyoruz 

HAK-İŞ’in kurulduğu 1976 yılından beri ilkelerinin değişmediğini belirten Arslan, “İlkelerimizden taviz vermeden bugünlere ulaştık. Temsil ettiğimiz rakamı 7 milyona ulaştırmamız gerekiyor. Bunun içindir ki bütün emekçileri HAK-İŞ bünyesinde bir araya getirmek için yoğun mücadele yürütüyoruz” diye konuştu.

Türkiye’yi Dünyada En Geniş Temsil Eden Örgütüz

HAK-İŞ’in uluslararası alanda da çok özel bir yere sahip olduğuna işaret eden Arslan, şunları kaydetti:

“HAK-İŞ, 160 ülkeden 360 konfederasyonu temsil eden 210 milyon üyeli Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nda (ITUC) Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. HAK-İŞ olarak 80 milyon üyesi bulunan Avrupa Sendikalar Konfederasyonu’nun (ETUC) icra kurulu üyesiyiz. Pan Avrupa Bölgesel Konseyi’nin (PERC) icra kurulu üyesiyiz. Afrika Sendikalar Federasyonu ve Arap Sendikalar Federasyonu’nun gözlemci üyesiyiz. Batı Afrika ve Nil ülkeleri gözlemci üyesiyiz. Dünyanın 50’den fazla ülkesiyle ikili iş birliği anlaşması bulunan, Türkiye’nin tek emek örgütüyüz.”

Türkiye’nin Potansiyeline Ve Geleceğine İnanıyoruz 

HAK-İŞ’in ilke ve değerleriyle Türkiye’nin vicdanı ve merhameti olduğunu ifade eden Arslan, “Türkiye’nin gücünün Türkiye’den daha büyük olduğuna, HAK-İŞ’in gücünün de Türkiye’nin gücü olduğuna inanıyoruz. Bütün zorluklara rağmen Türkiye’nin potansiyeline ve geleceğine inanıyoruz. Geleceğin aydınlık Türkiye’sini hep beraber oluşturacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

İstanbul Sendikal Mücadelemizin En Temel Ayaklarından Biridir

İstanbul’un ülkemiz ve Konfederasyonumuz için önemli bir şehir olduğunun altına çizen Arslan, “İstanbul sendikal mücadelemizin en temel ayaklarından birini oluşturuyor. İstanbul’da 100 binin üzerinde üyemiz var. Başta belediyeler olmak üzere tekstil, metal, enerji ve diğer sektörlerde çalışan binlerce emekçiyi temsil ediyoruz” dedi.

Kabaktepe: “HAK-İŞ Takdir Edilmeyi Hak Eden Bir Örgüttür”

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın sadece bir işçi lideri olarak değil, davranışlarıyla da gençlere örnek olan bir dava adamı olduğunu söyledi.

HAK-İŞ’in nasıl kurulduğunu ve bugünlere ulaşan mücadelesine yakinen tanık olduğunu belirten Kapaktepe, şunları kaydetti: 

“Biz 28 Şubatta soğuduğumuzda HAK-İŞ’in sıcaklığını hep birlikte hissettik. Türkiye’de 5’li çete diye ülkemizin değerleriyle çelişenlerin olduğu dönemde HAK-İŞ’in duruşunu her zaman sevdik, her zaman takdir ettik. 15 Temmuzda da HAK-İŞ’in ülke için vatan için nasıl bir anlam ifade ettiğini gördük. HAK-İŞ, çalışma hayatının en önemli kurumlarından biridir. Hem çalışma hayatının düzenlenmesi ve emekçilerin özlük haklarının iyileştirilmesi noktasında her türlü çabayı göstermektedir.”

HAK-İŞ’in takdir edilmeyi hak eden bir örgüt olduğunu ifade eden Kapaktepe, “HAK-İŞ bir bakış açısıdır. Bu anlayışla 45 yıla ulaşmış ve takdir edilmeyi hak ediyor. Tüm bağlı sendikalarıyla birlikte sendikacılığın nasıl yapılması gerektiğini tüm Türkiye’ye öğretmiş bir örgüttür. HAK-İŞ, üyelerinin ve emekçilerin muhatap olduğu ya da kendini konumlandırdığı sahadaki insanlarımızın derdiyle dertlenen, kendi üyelerinin ruh dünyasıyla birleşen bir örgüttür” şeklinde konuştu.



HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Nisan 2021 19:45, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu