ARSLAN’DAN BBP BAŞKANI DESTİCİ'YE ZİYARET

22 Mart 2021 14:47, Haberler


ARSLAN’DAN BBP BAŞKANI DESTİCİ'YE ZİYARET

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 22 Mart 2021 tarihinde BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette Genel Başkanımız Mahmut Arslan'a Özgüven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz,da eşlik etti. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, gündeme ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Arslan ,12 yıl önce şehit edilen BBP Partisi  kurucusu rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu anarak taziye ve başsağlığı dileğinde bulundu. Arslan, "Hepimizin hafızalarında yer edinmiş bir siyasetçi idi. Allah rahmet eylesin" dedi.

 Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 22 Mart Dünya Su günüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arslan "HAK-İŞ olarak, suya yapılan her müdahaleyi insana, doğaya ve hayata karşı işlenmiş bir suç olarak görüyoruz. Yeryüzünde hayatın özü, yaşam kaynağımız olan suyun önemine vurgu yapmak, vatandaşlarımızı tasarrufa teşvik etmek, sudaki büyük oyuna, özelleştirme ve ticarileşme girişimlerine dikkat çekmek için, içerisinde akademisyen ve uzmanların olduğu bir ekiple kapsamlı bir “Su Hakkı” raporu hazırladık. HAK-İŞ olarak, suyu ve sanitasyonu, temel ve devredilemez bir insan hakkı olarak savunuyoruz. Suyun piyasalaştırılmasına karşı çıkıyor, su sektöründeki özelleştirmelere karşı mücadele veriyoruz. Su Raporu’muzu duyarlıklarımızın ve kararlılığımızın bir yansıması olarak kamuoyunun bilgisine sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, "22 Mart Dünya Su günüyle ilgili HAK-İŞ Konfederasyonumuzun, gayretini ve farkındalık oluşturma çabasını tebrik ediyorum bizi de unutmamışlar teşekkür ediyorum" dedi. 

Pandemi döneminde çalışanların bir takım zorluklar yaşadıklarını ifade eden Destici, "Ekonomideki bütün kırılganlıklardan işçi kesimimiz, çalışan kesimimiz yüzde yüz etkileniyor biz burada daha az etkilenmeleri yada olumsuz etkilendiklerinde bu olumsuzluklarının  ortadan kaldırılmasında, kayıplarının telafi edilmesi anlamında hep birlikte çalıştık bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz. HAK-İŞ Konfederasyonumuzu da bu konudaki   gayretlerinden dolayı  bir kez daha tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'ye, HAK-İŞ tarafından 22 Mart Dünya Su günü  için hazırlanan "Su Hakkı" raporu ile HAK-İŞ tarafından Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine, adına yapılan fidan bağışı sertifikasını takdim etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Mart 2021 14:47, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu