ARSLAN, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE TİS TÖRENİNE KATILDI

19 Mart 2021 11:58, Haberler


ARSLAN, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE TİS TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 19 Mart 2021 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş, Öz Gıda-İş, Enerji-İş, Öz Güven-Sen, Medya-İş, OLEYİS ve Öz Orman-İş Sendikalarımız ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakleri BİMTAŞ, BOĞAZİÇİ, İSTAÇ, İSPER, İSYON, AĞAÇ ve OTOBÜS Anonim Şirketleri ile eklentilerinde çalışan üyelerimiz ile İBB’nin diğer şirketlerinde çalışan toplam 25 bin HAK-İŞ üyesi emekçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz, Özgüven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Öz Orman-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Bilgin, Medya-İş Genel Başkanı Sezai Ballı, Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, OLEYİS Genel Başkanı Vedat Böke, İBB iştiraklerinin genel müdürleri, Konfederasyonumuza bağlı Sendikalarımızın İstanbul Şube Başkanları, İBB iştiraklerinde çalışan üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

“Bir Taşına Bütün Dünya Feda İstanbul”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konuşmasına Şair Nedim’in “Bu Şehri İstanbul Ki” şiiriyle başlayarak, “Şair Nedim’in de dediği gibi bir taşına bütün dünyanın feda edileceği şehri İstanbul’da olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. İstanbul’a 24 saat hizmet etmek, İstanbul’un geleceğine, bir dünya kenti olması konusundaki başarısına yeni başarılar eklemek için emek veren 24 saat hizmet eden İstanbul Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere bütün çalışanları yürekten kutluyorum” dedi.

“Bu Şehre Borcumuz Var”

HAK-İŞ olarak İstanbul şehrine hizmet etmek için kendilerini borçlu hissettiklerini söyleyen Arslan, “Bu şehre borcumuz var. Borcumuzu ödemek için alın teri akıtıyoruz, çaba sarf ediyoruz, gayret ediyoruz. Bu çabamızın İstanbul için ve gelecek için ne kadar gerekli olduğunun farkındayız” dedi.

“Belediye Çalışanlarımız Destan Yazdılar”

Pandemiyle mücadele sürecinde 2 sektörün özellikle teşekkürü hak ettiğini vurgulayan Arslan, “İlk teşekkürü hak eden elbette sağlık çalışanlarımızdır. Koronavirüsle mücadelede destanlar yazdılar. Sağlık çalışanlarımız hayatları pahasına milletimizin evlatlarını tedavi etmek için kendi hayatlarını feda ettiler. Onlara yürekten teşekkür ediyoruz. İkinci teşekkürü ise belediye çalışanlarımız hak ediyor. Pandemi sürecinde belediye çalışanlarımız destan yazdılar. Koronavirüse yakalanan arkadaşlarımız tedavileri biter bitmez işlerine döndüler. Toplu taşımadan temizliğe, yol bakımından mezarlıklara kadar her alanda 24 saat İstanbul’a hizmet ettiler. Pandemi gibi engellere takılmadan görevlerini başarıyla yerine getirdiler. Başta Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere bütün belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“TİS Sürecinin Masada Anlaşmayla İmzalanması Çok Önemli” 

HAK-İŞ’e bağlı sendikaların örgütlü olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerindeki 12 şirketle toplu sözleşme süreçlerini gerçekleştirdiklerini anlatan Arslan, “Toplu sözleşme müzakere süreçlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızı temsilen masada bizimle müzakere yapan ekibini kutluyorum. Profesyonel bir şekilde meselelerine vakıf, işçi-işveren ilişkilerinde sosyal diyalog mekanizmalarına açık ve bu konuda başarılı bir süreci yürüttükleri için onları kutluyorum. Bu süreçte yüz yüze geldik, uzun müzakereler yapıldı. Uzun müzakerelerin sonucunda da çatışma olmadan, kavga olmadan, masada sosyal diyalog mekanizmalarının hakkını vererek hem sendikalarımızın başkanlarının büyük bir özverisi, hem işveren temsilcilerimizin bu konudaki gayretleri, belediye başkanımızın öncülüğünde bu sonucu elde ettik. Bu sonuç bizim için son derece önemli ve anlamlı. Müzakere sürecinin başarılı bir şekilde sonuçlanmış olmasını, toplu iş sözleşmesi süreçlerinin masada anlaşmayla sonuçlanmış olmasını İstanbul için ve ülkemiz için büyük bir başarı olarak görüyorum. Bu başarıyı bütün ülkemize yaymak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Güzel Bir Başlangıç Yaptık” 

İmzalan toplu iş sözleşmesini Türkiye ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerin şartları dikkate alındığında güzel bir başlangıç olarak nitelendiren Arslan, “Bu başlangıcın devamının geleceğine inanıyorum. Yeter ki karşılıklı hoşgörü, diyalog, barış ve dostluk içerisinde bütün sorunlarımızı çözebilelim. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Yeter ki çözmek isteyelim. HAK-İŞ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sorunun kaynağı değil, çözümün tarafı olmak istiyoruz. Bunu her yerde yapıyoruz. İstanbul’da da yapmaya devam edeceğiz. Toplu iş sözleşmemizin Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımız için İstanbul Büyükşehir Belediyesi için ve ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyorum” sözlerine yer verdi. 

“Alın Teriniz Kutsaldır”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, emeğin kıymetini derinden hissettiğini belirterek, “Alın teri ve emek çok kutsaldır. Yaşamın içerisinde her zaman bunu hisseden birisi olarak da buna saygım çok büyüktür. İstanbul Büyükşehir Belediyesi çatısı altında büyük, kadim İstanbul’a hizmet eden binlerce İstanbul emekçisinin önünde şunu ifade edebilirim ki alın teriniz kutsaldır. Hakkınızın karşılığını alma konusunda yürünen bu yol da kutsaldır. Böylesi maneviyatı yüksek bir alana emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

“20 Milyon İnsana Verdiğimiz Bir Söz”

İmzalanan toplu iş sözleşmeleriyle denge ve adalet anlayışının topluma karşı müşterek sorumluluk bilincinin başından sonuna kadar gereklerinin yerine getirildiğini dile getiren İmamoğlu, “İmzaladığımız toplu iş sözleşmesi bu kadar değerli bir belgedir. O yüzden imzaladığımız toplu iş sözleşmelerini yalnızca tarafların birbirlerine verdikleri yalın bir söz olarak görmüyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ve sendikaların hep birlikte İstanbul’a yani 20 milyon insana verdiği bir sözün ifadesi olarak görüyorum” şeklinde konuştu.  

“Çalışanlar Tercih Ettikleri Sendikayı Seçmekte Özgürdür”

Konuşmasında sendikal özgürlükler konusuna da değinen İmamoğlu, “Herkes insan onuruna yakışır koşullarda çalışmalıdır. Çalışanlar kendi bireysel ve özgür tercihleriyle tercih ettikleri sendikalarda en geniş haklara sahip olarak örgütlenebilmeli ve haklarını özgürce arayabilmelidirler. Buna hiç kimse mani olamaz. Herkes bilmelidir ki bu hak emekçinin kendi özgür hakkıdır. Bu anlayışa sahip bir yönetim olarak toplu iş sözleşmelerine başından beri çok hassas davrandık ve önem verdik. Toplu iş sözleşmeleri müzakere, uzlaşma, karşılıklı denge ve hassasiyetle çözmenin ifadesidir” ifadelerini kullandı. 

“Toplu İş Sözleşmesi Hayırlı Olsun” 

Toplu iş sözleşmesini sendikacılık geleneğinin güzel bir parçası olan davul ve zurna ile kutlamayı Pandemiden dolayı yapamadıklarını belirten İmamoğlu, “20 milyon insan, on binlerce çalışanımızın coşkusunu hissetsinler. İmzaladığımız toplu iş sözleşmesi, herkesin gönül mesafesinde, gönül mertebesinde halayları hep birlikte kurduğumuzun ifadesidir. Bütün emekçilerimizle İstanbul’a hizmet etme noktasında en üst seviyede fedakarlıklarımızla, işimize olan saygımızla hizmete devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. HAK-İŞ Genel Başkanına ve bütün sendikaların genel başkanlarına, şube başkanlarına ve temsilcilerine yürekten teşekkür ediyorum. Bu güzel yarışta, bu emek yarışında İstanbul gibi kutsal ve kadim bir kente hizmetin kutsallığında tüm çalışanlarımıza ve İstanbul’umuza toplu iş sözleşmelerinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İmza töreninin ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na HAK-İŞ tarafından Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine, adına yapılan fidan bağışı sertifikasını takdim etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Mart 2021 11:58, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu