ARSLAN, ADIYAMAN’DA TİS TÖRENİNE KATILDI

18 Mart 2021 12:21, Haberler


ARSLAN, ADIYAMAN’DA TİS TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Mart 2021 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Adıyaman Belediyesi şirketi Yörem Mühendislik A.Ş. arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. 

Abdulhamid Han Gençlik Merkezi ve Kültür Evi’nde Koronavirüs tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, HAK-İŞ Adıyaman İl Başkanı Hasan Kılınç, Yörem Mühendislik A.Ş. Genel Müdürü, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

“Sendikamız 43 Yıl Önce Adıyaman’da Kuruldu”

Hizmet-İş Sendikamızın temellerinin 43 yıl önce Adıyaman’da atıldığını belirten Arslan, “1979 yılında Adıyamanlı bir grup emekçi belediye işçisi tarafından kurulan Hizmet-İş Sendikamızın bugün Adıyaman’da toplu iş sözleşmesini imzalıyor olmak bizim için büyük bir gurur vesilesidir. Sendikamızın kurucularını hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum. Aramızdan ayrılan kurucularımızdan Ömer Kaplan abimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Sendikal mücadelemizin ilk başlangıcından beri yanımızda olan Mustafa Dost arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Sendikamızın kuruluşunda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“Sendikamızın Adıyaman’da Kurulması Çok Kıymetli”

Hizmet-İş Sendikası’nın Adıyaman’da kurulmuş olmasını çok önemli ve anlamlı olarak nitelendiren Arslan, “İstanbul’da ve Ankara’da büyük sanayi merkezlerinde kurulan sendikalarımız da var. Ancak Adıyaman gibi Türkiye’nin stratejik, coğrafi ve siyasi olarak çok kritik bir noktasında olan bu şehrimizde sendikamızın kurulmuş olması bizim için çok kıymetli. Adıyaman’da kurulan sendikamızın temelleri o kadar sağlam atılmış ki bugün Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olmanın gururunu yaşıyoruz. Beni en çok gururlandıran hususlardan bir tanesi de bu şehirdeki emekçilerin kurduğu sendikanın Genel Başkanı olarak bugün güzel bir toplu iş sözleşmesine imza atmaktır” şeklinde konuştu.

“Mavi Marmara Şehidimiz Bu Şehirden Çıktı”

Mavi Marmara şehitlerinden Fahri Yaldız’ın Adıyaman’dan olduğunu anımsatan Arslan, “Fahri Yaldız kardeşimiz gönüllü olarak yola çıktığı Mavi Marmara mücadelesinde siyonist devletin askerlerine karşı göğsünü siper ederek Mavi Marmara’da şehit düşmüştür. Yiğit kardeşimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Fahri Yaldız kardeşimizin sendikamızın Denetim Kurulu Başkanlığı görevini yaparken aynı zamanda Filistin davasına da gönül vermiş ve bu uğurda hayatını vakfetmiş olması, bu davaya hayatını adamış olması Adıyaman için sendikamız için ve HAK-İŞ için büyük bir onurdur” ifadelerini kullandı.

Adıyaman’da 1980 yılı öncesinde ve sonrasında çok sayıda Belediye Başkanıyla çalıştıklarını söyleyen Arslan, “Her Belediye Başkanımızla bu şehre hizmet etmek, bu şehrin çalışanlarıyla, işverenleriyle uzlaşma, dayanışma ve kardeşliği inşaa etmeye çalıştık. Kavgadan ve çatışmadan uzak durduk. Zorluklarımız oldu, sorunlar yaşadık ama hepsini barışçıl yollarla çözmeye çalıştık. Bu konuda da başarılı olduk” dedi.

“Hayırlı Bir İş Yapıyorsunuz”

Belediyelerde çalışmayı ayrıcalık olarak değerlendiren Arslan, “Bizim kültürümüzde insanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir anlayışıyla yoğrulmuştur. Siz hem bu şehre hizmet ediyorsunuz, hem de bu şehrin bütünüyle sorunlarını 24 saat çalışarak hizmetlerinizi yerine getiriyorsunuz. Hem kendinize, hem ailenize, hem de bu şehre hizmet ediyorsunuz. Hayırlı bir iş yapıyorsunuz. Daha çok alınteri akıtıp, daha fazla mücadele edip hep birlikte bu şehri daha ileriye taşımamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Güzel Bir Toplu İş Sözleşmesine İmza Atıyoruz”

Adıyaman’da günümüze kadar imzaladıkları toplu iş sözleşmelerinin hepsinin bir hikayesinin olduğunu dile getiren Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Olağanüstü bir dönemden geçerken çok sayıda arkadaşımızı doğrudan ilgilendiren güzel bir toplu iş sözleşmesine imza atmaktan dolayı çok mutluyuz. Kurulduğumuz günden bu yana bu şehre hizmet eden bütün belediye başkanlarımıza bu şehre yaptıkları hayırlı işlerden dolayı selamlarımızı gönderiyoruz. Aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

“Adıyaman’ın Gücü Türkiye’nin Gücüdür”

Arslan, “Toplu iş sözleşmesiyle elde ettiğimiz imkanlarımızı, moral ve motivasyonumuzu daha da geliştireceğiz ve bu şehre hep birlikte hizmet edeceğiz. Biz bu şehrin geleceğinin Türkiye’nin geleceği olduğunu düşünüyoruz. Bu şehir Türkiye için çok önemli bir şehirdir. Hem coğrafi konumu, hem siyasi pozisyonu, hem de kadim bir medeniyeti bütünüyle burada toparlayan bir şehir olduğu için Adıyaman ilinin başarısını ülkemizin başarısı olarak görüyoruz. Adıyaman’ın gücünü ülkemizin gücü olarak görüyoruz” sözlerine yer verdi.

“Sendikal Hakların Güvence Altına Alındığı Yeni Bir Dönemi Yaşıyoruz”

Taşeron işçilerin kadro almaları için yaklaşık 15 yıldır gerçekleştirilen uzun soluklu bir mücadelenin sonucunda taşeron işçilerin kadrolarına kavuştuklarını dile getiren Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, onun kararlı duruşuyla beraber artık kamuda, belediyelerde, özel idarelerde, üniversitelerde ve bakanlıklarda taşeron sisteminin yasaklandığı yeni bir dönemi başlattık. Bu Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük endüstri ilişkiler sistemi, çalışma hayatı sisteminin reformudur. Bütün işçilerin sendikalı olmasını, toplu sözleşmeden yararlanmalarını ve bütün sendikal haklarının güvence altına alındığı yeni bir dönemi yaşıyoruz. Bu gerçekten çok büyük bir başarıdır. Bu başarının sonucunda sizleri aramızda görüyoruz” dedi. 

“Çanakkale Deniz Harbi, Tarihimizin Önemli Kilometre Taşlarındandır”

18 Mart Çanakkale Deniz Harbi’nin 106. Yıldönümünün unutulmaması gereken tarihimizin önemli kilometre taşlarından birisi olduğunu söyleyen Arslan, “Çanakkale Geçilmez! destanına imza atan büyüklerimize, şehitlerimize, Çanakkale mücadelesinin liderliğini yapan bütün komutanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“Seyit Onbaşı Çanakkale Savaşı’nın Seyrini Değiştirmiştir”

“Çanakkale kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın adını yaşatmak bize düşüyor” diyen Arslan, “Seyit Onbaşı Balıkesir’in Havran ilçesinin küçük bir köyünde dünyaya gelmiştir. Seyit Onbaşı 275 kiloluk topu tek başına omuzlayıp ateşlemiştir. O mermi İngilizlerin en önemli gemilerinden birisine isabet etmiştir. O geminin batması savaşın seyrini değiştirmiştir. Bu nedenle Çanakkale Deniz Savaşının en önemli kahramanlarından birisi de Seyit Onbaşıdır” dedi.

“Seyit Onbaşı’nın Köyünde İlkokul Yaptık”

Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Seyit Onbaşı’nın ismini yaşatmak için bir karar aldığını açıklayan Arslan, “Seyit Onbaşı’nın köyüne onun adına bir okul yaptırdık. Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu’nu geçen sene eğitim-öğretime açtık. Bu sene de öğrencilerimiz eğitimlerini almaya devam ediyorlar. Hizmet-İş Sendikası olarak Seyit Onbaşı’nın hayatını bir kitap halinde yazdık. Yaşadığı hatıraları alarak küçük bir kitapçık yaptık. Önümüzdeki süreçte inşallah onun adına uzun metrajlı bir filmi hayata geçireceğiz. HAK-İŞ olarak ona olan borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Başta Seyit Onbaşı olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

“Koronavirüs Döneminde Belediye İşçilerimiz Sahadaydı”

20’nci yüzyılın en büyük felaketi olarak tanımlanan Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının yanı sıra belediye işçilerinin de çok büyük fedakarlıklar yaptığını dile getiren Arslan, “Koronavirüse yakalanmış tedavisi biter bitmez süpürgesini, küreğini alıp işe koşan işçilerimize özel olarak teşekkür ediyorum. Koronavirüsün çok yaygın olduğu dönemlerde kamu çalışanlarının bir bölümü evden çalıştılar. Belediye işçilerimiz her gün sahadaydı. Her gün Adıyaman’ın çöplerini topladılar. Salgın fazla diye asla çekinmediler. Hayatlarını ortaya koyarak şehrimizin temizliğinden suyuna, yolundan asfaltına, otobüsünden mezarlıklarına kadar hepsini canla başla yaptılar” ifadelerini kullandı.

“Adıyaman’ı Hep Birlikte Geleceğe Hazırlayacağız”

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ın şehre hizmet etmek için çaba sarf ettiğini vurgulayan Arslan, “Belediye Başkanımız hekimliğinin ötesinde insanlarla olan ilişkilerini, insana verdiği değerden dolayı, toplu iş sözleşmesinin bu noktaya gelmesinde büyük pay sahibidir. Belediye Başkanımıza ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Bu şehrin önü açık. Bu şehrin çalışkan insanlarıyla inşallah Adıyaman’ı hep birlikte geleceğe hazırlayacağız. Bu şehrin evlatlarıyla sendikamızı bu noktaya getirdik” sözlerine yer verdi.

“Anayasa Değişikliğini Destekliyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı toplantısında dile getirdiği yeni Anayasa çağrısını desteklediklerini söyleyen Arslan “HAK-İŞ geçmişten bu yana 1982 Anayasasına itiraz etmiştir. HAK-İŞ olarak 1982 Anayasanın yapılışından, komisyonun kuruluşuna, oylamanın yapılışına ve süreçlerin hepsine itiraz ettik. 12 Eylül darbecilerinin zorla dayattığı bu anayasadan kurtulmanın vakti geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın Anayasa değişikliği çağrısına ‘Evet’ diyoruz. Türkiye artık yeni bir anayasaya kavuşması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ekonomik Reform ile ilgili açıklamalarını olumlu karşıladıklarını söyleyen Arslan, “Türkiye’nin yatırıma, istihdama, üretime ve ihracata ihtiyacı var. Hizmet sektörüyle değil yatırımla büyümemiz gerekiyor” dedi.

“HAK-İŞ Yerli ve Milli Bir Konfederasyondur”

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutlayarak ve kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle andı.

Kılınç, “18 Mart ruhunu en son 15 Temmuz’da gördük. Bundan sonrada olmaya devam devam edecektir. HAK-İŞ Konfederasyonumuz yerli ve milli bir Konfederasyondur. Biz onları 28 Şubat’ta gördük. 5’li çetenin içine girmedikleri mücadelelerine birebir şahidiz. Allah onlardan razı olsun” dedi. 

“Genel Başkanımıza Teşekkür Ediyorum”

HAK-İŞ Adıyaman İl Başkanı Hasan Kılınç, “Dünyanın bütün mazlumlarına karşı sorumluluğumuz var diyen Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın önderliğinde taşeron emekçilerinin uğradığı adaletsizliği ortadan kaldırmak için kararlılıkla yürüterek başarıyla sonuçlandırdığımız mücadelemiz işte böylesi büyük bir etki doğurmuş, 1 milyona yakın taşeron çalışanın kadro almasını sağlamıştır. Bu mücadelenin en büyük mimarı, sendikacılığın duayeni emekçilerin gür sesi Genel Başkanımıza bütün emekçi kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesinde karşılıklı olarak imzalar atıldı.

İmza töreninin ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’a, HAK-İŞ tarafından Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine, adına yapılan fidan bağışı sertifikasını takdim etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Mart 2021 12:21, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu