ARSLAN, “TÜRKİYE YENİ BİR ANAYASA KAVUŞMALI”

17 Mart 2021 12:15, Haberler


ARSLAN, “TÜRKİYE YENİ BİR ANAYASA KAVUŞMALI”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in geçmişten bu yana 1982 Anayasasına itiraz ettiğini belirterek, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 1982 Anayasasına itiraz eden nadir örgütlerden birisiyiz. 12 Eylül zihniyetinin önümüze zorla dayattığı bu anayasadan kurtulmanın tam zamanı. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına net bir cevap veriyoruz. Yeni anayasaya ‘Evet’ diyoruz. 12 Eylül darbecilerinin ruhu, kiri, pası üzerine sinmiş olan anayasanın bir an evvel toparlanıp çöpe atılması gerekiyor. Türkiye yeni bir anayasa kavuşmalı” dedi.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 17 Mart 2021 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Ankara 1 No’lu Şube 8. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Koronavirüs tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen şube genel kuruluna Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, Hizmet-İş Sendikası Ankara şube başkanları, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Soner Arslanargun, Sincan Belediye Başkan Yardımcıları İhsan Duman, Vedat Güngör, Abdurrahman Barın, delegeler ve basın mensupları katıldı. 

 “HAK-İŞ Çok Anlamlı Bir Yerde Duruyor”

HAK-İŞ’in 45’inci yaşını doldurup 46’ncı yaşına girdiğini dile getiren Arslan, “HAK-İŞ bu ülkenin yerli ve milli bir örgütü olduğu için ülkemiz, bölgemiz ve küremiz için çok değerli ve anlamlı bir yerde duruyor. 46 yıllık tarihimizde demokrasi, özgürlükler, haklar, adalet çizgisinden sapmadan 46 yıllık bir yürüyüşü başarmak çok kolay bir iş değildir” dedi.

HAK-İŞ’in yerli ve milli bir konfederasyon olduğunu söyleyen Arslan, “HAK-İŞ, ülkemizin, bölgemizin, küremizin bütün mağdur ve mazlumlarına borcu olan, mağdur ve mazlumların bizden alacaklı olduğu bir örgüttür. HAK-İŞ’in gücü, Türkiye’nin gücüdür” dedi.

“HAK-İŞ Duruşundan Ödün Vermemiştir”

HAK-İŞ’in 46 yıllık tarihi boyunca darbelere ve antidemokratik müdahalelere direndiğini vurgulayan Arslan, “28 Şubat sürecinin en ağır faturalarının ödendiği, en ağır bedellerini ödediğimiz Sincan ilçemizde genel kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. HAK-İŞ, demokratik olmayan bütün müdahalelere ve darbelere karşı dik durmuştur. Ama bunun bir bedeli var. İşçilerimiz ellerimizden alınarak zoraki bir şekilde başka sendikalara üye yapıldı. Çalışanlarımız üzerinde çok ağır baskılar uygulandı. Bazı üyelerimiz yargılandı, cezalandırıldılar ve cezaevinde yattılar. Faaliyetlerimiz durduruldu. Sendikalarımızın kapısına kilit vuruldu. HAK-İŞ bütün bunlara rağmen duruşundan hiçbir zaman ödün vermemiştir” şeklinde konuştu.

“Yeni Anayasa’ya Evet Diyoruz”

HAK-İŞ’in geçmişten bu yana 1982 Anayasasına itiraz ettiğini anımsatan Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bu anayasaya itiraz eden nadir örgütlerden birisiyiz. Bizler 1982 Anayasanın yapılışından, komisyonun kuruluşuna, oylamanın yapılışına ve süreçlerin hepsine itiraz ettik. Aradan yaklaşık 40 yıl geçmesine rağmen meşru olmayan, demokratik ve meşruiyeti olmayan anayasa halen yürürlükte. 12 Eylül zihniyetinin önümüze zorla dayattığı bu anayasadan kurtulmanın tam zamanı. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına net bir cevap veriyoruz. Yeni anayasaya ‘Evet’ diyoruz. 12 Eylül darbecilerinin ruhu, kiri, pası üzerine sinmiş olan anayasanın bir an evvel toparlanıp çöpe atılması gerekiyor. Türkiye yeni bir anayasa kavuşmalı. Bunun için HAK-İŞ her süreçte yeni anayasa konusunda ısrarcı olmuştur” dedi.

“Yeni Anayasayı Desteklemeye Devam Edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı ve Ekonomi Reform Paketi'ni memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Arslan, “İnsan Hakları Eylem Planı'ndaki hedefleri Türkiye'nin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının işaretleri olarak görüyoruz. Güçlü, özgür birey ve demokratik Türkiye hedefi bizim de desteklediğimiz hedefler. İnsan Hakları Eylem Planı’nda hedeflenen düzenlemeler inşallah bir an evvel gerçekleşir. Bunun temelini de yeni anayasa oluşturuyor. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak yeni anayasayı desteklemeye devam edeceğiz. Bu konudaki görüşlerimizi ilerleyen günlerde somut bir şekilde ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.

“Hizmet Sektörüyle Değil Yatırımla Büyümemiz Gerekiyor”

Hükümetin İnsan Hakları Eylem Planı’nı Türkiye’nin ortak ihtiyaçlarının iyi belirlenmiş bir adımı olarak gördüklerini dile getiren Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Ekonomik Reform ile ilgili açıklamalarını Türkiye’nin yeniden kamuya dönüşünün işaretleri olarak görüyoruz. Temel slogan, yatırım, istihdam, üretim ve ihracat. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Türkiye'nin çok yüksek oranlarda büyüdüğü dönemlerde bile ıskaladığımız bir şey var; hizmet sektörüyle değil yatırımla büyümemiz gerekiyor. Hükümetimiz bu konuda doğru bir adım attı” ifadelerini kullandı.

“KİT’ler Daha Güçlü Hale Gelecek”

KİT’lerin uzun yıllardır kapatılma tehdidiyle karşı karşıya kaldığını anımsatan Arslan, “Hükümetimiz, KİT'leri daha esnek, daha hızlı karar alabilen ve daha da güçlü hale getireceğiz diyor. Yapılan açıklamaya göre yeni kurulacak olan Başkanlıklarla yeni KİT’ler oluşturulacak. Savunma Sanayi bunu gösterdi. İlaç sanayiinde de bunu gördük. Eğer solunum cihazını üretememiş olsaydık, başka ülkelerin vereceği solunum cihazlarına mahkum olacaktık. Dünyanın her tarafına maske yolladık. İşte KİT’ler bunu yapıyor. Hükümetimizin KİT’lere bakış açısı son derece önemli. Bu bakış açısı Neo-liberal zihniyete karşı meydan okumaktır. İlk meydan okuma taşerondan kadroya geçmeydi. KİT’lerin güçlendirilmesi de ikinci bir meydan okumadır” sözlerine yer verdi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye Cumhuriyeti çalışma hayatında en önemli reformun hayata geçirildiğini dile getiren Arslan, “Taşeron emekçilerini kadroya kavuşturan düzenleme, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çalışma hayatıyla ilgili yapılmış en büyük düzenlemedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

“Koronavirüsle Mücadelede Belediye İşçilerimiz Sahadaydı”

Ülkemizin Koronavirüs salgınıyla mücadele ettiği bu dönemde sağlık çalışanları ile birlikte belediye çalışanların da kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyleyen Arslan, “Koronavirüsle mücadele döneminde hükümetimizin aldığı tedbirler kapsamında bazı kamu çalışanlarına izin verildi, evlerinde oturdular. Memurlarımız maaşlarını almaya devam ettiler. Ancak bizler sahadaydık. Belediyenin hiçbir hizmeti aksamadı, hep birlikte sahadaydık. Kimsenin çöpü bir gün eksik alınmadı. Bütün Türkiye’deki belediye emekçileri 24 saat boyunca sahadaydı. Pandemiye yakalanmış arkadaşlarımız hastalığı atlatır atlatmaz tekrar sahaya çıkarak çöp topladılar, yol yaptılar, araç kullandılar, itfaiyede çalıştılar. Her şart ve koşulda canla başla çalışan bütün emekçilerimize selam ve saygılarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Koronavirüs salgınıyla ilgili tedbirlerin elden bırakılmaması çağrısında bulunan Arslan, “Koronavirüs aşılarını tamamlayıp, salgına karşı başarıyı elde etmeden vazgeçersek kaybederiz. Evine kimseyi almayan, maskesini evinde bile çıkarmayan insanların hasta olduğuna şahit olduk. Dikkati elden bırakmayalım. Sivil toplum örgütü olarak gereken bütün önlemlerimizi aldık. Lütfen maske ve hijyen tedbirlerine dikkat edelim ve uyalım” dedi.

Genel kurulda, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Soner Arslanargun ve Sincan Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Duman birer selamlama konuşması yaptılar.

17 Mart 2021 12:15, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu