ARSLAN, NİĞDE ŞUBE GENEL KURULUNDA KONUŞTU

04 Mart 2021 11:09, Haberler


ARSLAN, NİĞDE ŞUBE GENEL KURULUNDA KONUŞTU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Mart 2021 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Niğde Şubesi 1. Olağan Genel Kurul toplantısına telekonferans yöntemiyle katıldı.

Pandemi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen toplantıya, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, AK Parti Niğde İl Başkanı Ömer Kılıç, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, Hizmet-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Kadir Yenel, HAK-İŞ Kayseri İl Başkanı Serhat Çelik, HAK-İŞ Adana İl Başkanı Abdurrahman Yücel, HAK-İŞ Aksaray İl Başkanı Yasin Emekli, HAK-İŞ Kırşehir İl Başkanı Hızır Güler, Memur-Sen Niğde İl Temsilcisi Hasan Orhan, delegeler ve basın mensupları katıldı. 

“HAK-İŞ’in Niğde’de Var Olabilmesi İçin Büyük Çaba Sarf Ettik”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Niğde’de örgütlenme konusunda büyük bir çaba gösterildiğini hatırlatarak, “HAK-İŞ’in Niğde’de var olabilmesi için büyük çaba sarf ettik. İlk örgütlenmemizde görev alan ve bugün de beraber çalıştığımız arkadaşlarımızla başlattığımız mücadelemizin sonucunda hem belediye şirketinde hem de belediyelerin kadrolu çalışanlarının katılımıyla önemli bir sayıyı elde ettik. 2019 seçimleri öncesinde Niğde’nin en büyük salonlarından birisinde büyük bir coşku ve heyecanla mükemmel bir imza törenine imza attık” şeklinde konuştu.

Niğde’de işçilerin haklarına kavuşmaları için yapılan fedakarlıklara değinen Arslan, “Görüşmelerimizde uzlaşı, diyalog, birlikte geleceği inşa etmek adına hem arkadaşlarımız hem de Niğde Belediye Başkanımız büyük adımlar attılar. Geçiş döneminde sağladığımız uzlaşma, inşallah önümüzdeki dönemlerde gerçekleştireceğimiz toplu iş sözleşmelerinde de artarak devam eder. Yeni toplu iş sözleşmeleriyle birlikte Niğde Şubemizi önemli hizmetleri ve kazanımları olan bir şubeye dönüştürmek istiyoruz” dedi.

“Sorunları Masada Çözme Taraftarıyız”

Önceki dönemlerde elde edilen başarıların yeni dönemlerde de artarak devam edeceğini vurgulayan Arslan, “Taşeron şirketlerden kadroya geçen arkadaşlarımızın ve belediyemizdeki çalışanların ücretlerinin emsalleriyle kıyaslanamayacak kadar ileri düzeyde olduğunu ifade etmek istiyorum. Bütün bunları başaran bir sendika olarak gönlümüz istiyor ki bundan sonraki süreci daha da ilerletelim ve güçlendirelim. HAK-İŞ olarak sorunlarımızı masada müzakere ederek işçi-işveren ve kamuoyuyla çatışmadan, kavga etmeden, sorunları nasıl çözeriz çabasında olduk. Sendikamız ve üyelerimiz fedakarlık yapacak yerlerde gerekli her türlü fedakarlığı yaptılar” şeklinde konuştu.

“Niğde’de Örgütlenmeye Hız Vereceğiz”

Niğde Belediyesi’nin imkanlarının artmasıyla birlikte bundan en fazla çalışanların faydalanacağını belirten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “İnşallah Niğde Belediyemizin imkanları ve gelirleri artarsa bundan en fazla payı yine çalışanlarımız alacaktır. Sendikamızın mütevazi bir ilde şube başkanlığını kurmuş olması ve bu şubemizin 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirmesi bizim için önemli bir başarıdır. Niğde’deki örgütlülüğümüzün gecikmiş olmasına rağmen bu açığın kapatılmasının gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sayın Bakanımızın Bir Talebi Var”

Pandemi süresince gerekli sağlık kurallarına uyarak etkinliklerin gerçekleştirildiğini hatırlatan Arslan, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun bizlerden bir talebi var. Sayın Bakanımız, Pandemi sürecinde HAK-İŞ Konfederasyonumuzun bugüne kadar ortaya koyduğu hassasiyet ve işçilerimizin Koronaya yakalanmaması için ortaya koyduğu çabaları desteklediklerini belirttiler. Bundan sonra da kontrollü normalleşmeye geçişte, kurallara uyarak bu süreci başarılı bir şekilde tamamlamamız gerekiyor. O nedenle maske, mesafe ve hijyen konusuna azami dikkat etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Salgınla Mücadeleye Devam Mesajı

Koronavirüsle mücadelede HAK-İŞ Konfederasyonu ve bağlı sendikalarımızın aldıkları önlemlerin devam edeceğine dikkati çeken Arslan, “Sayın Bakanımız Türkiye’nin en büyük Konfederasyonlarından birisi olan ve milyonlara hitap HAK-İŞ Konfederasyonumuzun salgınla mücadelede daha çok inisiyatif almasını istiyorlar. Bizlerin de hem şube hem de genel merkez olarak salgınla mücadele konusunda asla gevşemeden, kurallardan vazgeçmeden hem ülkemizin hem de dünyanın salgın sürecini bir an önce atlatması için elimizden gelen çabayı göstermemiz gerekiyor” dedi.

Çalışma Hayatının En Büyük Reformu

Niğde Belediyesi bünyesinde 500’ün üzerinde çalışan olduğunu hatırlatan Arslan, 696 sayılı KHK öncesinde taşeron sistemde işçilerin modern köle muamelesi ile çalıştıklarını söyledi. 

Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kamudaki taşeron şirketlerin tasfiye edilmesi ve çalışanların kamunun ve belediyelerin bünyesine alınması için tarihi bir başarıya imza attılar. Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ve çalışma hayatı ile ilgili ortaya konan en büyük reformdur. Bu reform sayesinde milyonlarca arkadaşımız kamu çalışanı oldular” diye konuştu.

Arslan, genel kurula katılan başta MEMUR-SEN’e bağlı sendikalara, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın şube başkanları ve genel başkan yardımcılarına, komite başkanlarına teşekkür ederek, “Delegelerimize tarihe geçecek bir kongrede yer aldıkları, şubemizin yeni yönetiminin seçileceği tarihi bir sorumluluğu üstlendikleri için teşekkür ediyor, genel kurulumuzun hayırlı ve mübarek olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“Sizlerin Birlik Olması Son Derece Önemli”

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Hizmet-İş Sendikası Niğde Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunun Niğdemiz ve emekçilerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sendikaların işçilerin zor günde yanında olan kurumlar olduğunu vurgulayan Özdemir, “Seçim öncesinde herkesin önünde hiç kimseyi işinden etmeyeceğiz diyen kişiler, televizyonlarda bas bas bağıran kişiler seçimin ertesi günü binlerce emekçiyi kapının önüne koydular. Bu yüzden sizlerin birlik olması son derece önemli. Niğde Belediye Başkanı olarak sizlerin birlik olmasını son derece önemli buluyorum” şeklinde konuştu.

“Bütün Emekçilerin Sorunlarını Çözmek İçin Çalışıyoruz”

Hizmet-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Kadir Yenel, HAK-İŞ ailesi ile bağlarının uzun yıllara dayandığını belirterek, “Hak yolu ve millete hizmet yolunda kendimizi bir nefer olarak gördüğümüz bu davada içinizden bir kardeşiniz olarak, bu davanın içinde olmayı ve aktif görevde olmaktan memnuniyet duyuyorum. Göreve geldiğim günden bu yana üyemiz olsun olmasın bütün emekçilerin sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Başta Genel Başkanımız Mahmut Arslan olmak üzere, Genel Başkan Yardımcılarımıza, çevre illerden gelen şube başkanlarımıza, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların il başkanlarına STK temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyor genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Genel Kurulda, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Halil Özdemir, Mehmet Keskin ve Hizmet-İş Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan da birer selamlama konuşması yaptılar.

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Mart 2021 11:09, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu