HAK-İŞ’TE AFAD TARAFINDAN EĞİTİCİNİN EĞİTİM FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

27 Şubat 2021 13:00, Haberler


HAK-İŞ’TE AFAD TARAFINDAN EĞİTİCİNİN EĞİTİM FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


HAK-İŞ Genel Merkezi Mustafa Taşçı Toplantı salonunda 26-27-28 Şubat 2021 tarihlerinde İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından HAK-İŞ personeline Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi verildi.

Pandemi kurallarına uygun şekilde düzenlenen eğitim programına, Genel Sekreterimiz Eda Güner, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, HAK-İŞ Afet İşleri Komite Başkanımız Recep Bişkin, uzmanlarımız ve personelimiz katılım sağladı.

Genel Sekreterimiz Eda Güner, 2021 Yılının İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'de Afet Eğitim Yılı ilan edildiğini hatırlatarak, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak AFAD tarafından düzenlenen Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi programı vesilesiyle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. 3 gün boyunca yoğun ve kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilen eğitim programının bilincinde olarak ve gönüllü bir şekilde katılmanız bizim için gerçekten çok kıymetli” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak afetle mücadele konusunda HAK-İŞ Afet İşleri Komitesinin öncülüğünde önemli bir proje yazdıklarını söyleyen Güner, “Projemiz kabul görürse Nisan ayından sonra yürütmeye başlayacağız. Projemizin bir önceki aşaması olarak bir ay önce personelimiz Afetle Mücadelede Farkındalık Eğitimi aldı. Bu eğitimin ikinci ayağı olarak da bugün uzman kadromuzun katılımıyla Eğiticilerin Eğitimi gerçekleştiriliyor. Bu akredite bir eğitim olduğu için bu eğitimin sonunda bizler de birer eğitmen olacağız. İnşallah 3 günlük eğitimimiz hayırlara vesile olur” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Afet İşleri Komite Başkanımız Recep Bişkin, “2021 yılına girmeden önce bu yıl bizim için bir eğitim yılı olacak demiştik. Her ne kadar Koronavirüs salgını, eğitimlerimizi sekteye uğratsa da biz eğitimlerimize devam ediyoruz. Eğitimlerimizin üzerine aldığımız bir başka eğitimi daha koyarak ilerliyoruz. AFAD tarafından düzenlenen Afet Farkındalık Eğitmen Eğitim programı sayesinde her birimiz artık eğitim almadan ziyade eğitim verebilecek düzeye gelmiş durumdayız. Eğitimi alan 20 arkadaşımız birer eğitici oldular” dedi. 

Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi programının haricinde, AFAD tarafından Yangın Tatbikatı Eğitimi verileceğini müjdeleyen Bişkin, “Yakın zamanda tüm personelimizi kapsayacak şekilde AFAD ekiplerinden bir yangın tatbikatı eğitimi alacağız. Eğitimler konusunda hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a, Genel Başkanvekilimiz Dr. Osman Yıldız’a ve yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca 3 gün boyunca bize özveriyle eğitim veren AFAD eğitmenlerine ve personelimize eğitime gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AFAD eğitmenleri tarafından verilen kapsamlı eğitimlerde afet öncesinde, afet anında ve afet sonrasında yapılması gerekenler ayrıntılı olarak anlatıldı. 

3 gün süren eğitimlerin ardından katılımcılar yazılı sınava tabi tutuldu. Başarılı olan personeller AFAD Eğitmenleri tarafından belirlenen konularda sunum gerçekleştirdiler.

27 Şubat 2021 13:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu