"NEVRUZ; BARIŞ, KARDEŞLİK VE HUZUR GETİRSİN"

21 Mart 2012 14:00, Basın


 

 

"NEVRUZ; BARIŞ, KARDEŞLİK VE HUZUR GETİRSİN"

 

"ŞİDDETE PRİM VERİLMESİN"

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, baharın gelişini ve insan ruhunun tabiattaki uyanışını simgeleyen Nevruz'un barış ve kardeşlik içinde kutlanması ve şiddete prim verilmemesi gerektiğini söyledi.

 

ARSLAN, Türkiye'nin artık Nevruz'u içselleştirdiğini ve Türki Cumhuriyetlerle ortak bir kültür olarak kutlama geleneğini güçlendirdiğini söyledi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

                "Ortadoğu'dan Asya'ya kadar geniş bir coğrafyada kutlanan 21 Mart Nevruz Bayramı'nın başta bu bölgede yaşayanlar olmak üzere tüm dünyaya barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.

 

                Yaşayan en önemli geleneklerden biri olan; baharın gelişini ve insan ruhunun tabiattaki uyanışını simgeleyen Nevruz Bayramı, tabiattaki değişimin yanı sıra kutlandığı tüm ülkelerde barışın, kardeşliğin, dostluğun ve huzurun çağrıcısı olmuştur. Türkiye artık Nevruz'u içselleştirmiş ve Türki Cumhuriyetlerle ortak bir kültür olarak kutlama geleneğini güçlendirmiştir.

 

                Birlik ve beraberliğin arttığı dayanışmanın güçlendiği, bağışlama, sevgi, kardeşlik ve hoşgörü gibi evrensel değerlerin yüceldiği bu özel günlerde, gerginlik, çatışmalara ve şiddete prim verilmemesi en büyük dileğimizdir. Ancak son günlerde Nevroz bahanesiyle ortaya çıkan görüntüler, Nevrozun ruhuna ve ülkemize yakışmıyor. Nevroz gibi barış ve kardeşliğin simgesi olan bir günün ideolojik amaçlarla istismar edilmesini, bir kavga ve gerilim gününe dönüştürülmesini doğru bulmuyoruz. Nevruz'un huzur ve barış ortamında kutlanması, bayrama yaraşır kutlama tarzlarının ortaya konulması tüm toplumu sevindirecek ve kaynaştıracaktır. Tüm toplumun beklentisi Nevrozun barış ve kardeşlik içinde kutlanmasıdır.

 

                Tüm milletimizin ve kardeş ülke halklarının Nevruz Bayramını kutluyor, başta çalışanlar olmak üzere Nevruz'un tüm dünyaya barış, kardeşlik ve umut getirmesini ve yeni başlangıçlara vesile olmasını diliyorum."

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Mart 2012 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu