ASKERLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUZ

16 Mart 2012 14:00, Basın


 

 

ASKERLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUZ

 

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Afganistan’da Türk askerlerini taşıyan bir helikopterin Kabil'de bir evin üstüne düşmesi sonucu 12 Türk askerinin şehit olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Ülkemizden uzakta, barışı tesis etmek için görev yaptığı Afganistan’da şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabırlar dilerim” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

                “Afganistan’da Türk askerlerini taşıyan bir helikopterin Kabil'de bir evin üstüne düşmesi sonucu 12 askerimizin şehit olduğunu ve kazada sivillerin de hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Askerlerimiz, Afganistan başta olmak üzere o ülkelerde istikrarın oluşmasına canları pahasına katkı sağlamakta ve görev yapmaktadırlar.

 

                Ülkelerin istikrar içerisinde yönetileceği demokratik sistemleri kurmaları temel bir ihtiyaçtır. Başta Afganistan olmak üzere bölge ülkelerinin de demokratik sistemi biran önce tesis etmeleri gerekmektedir. Bu durumda askerlerin olağanüstü zor şartlarda görev yapma ihtiyacı da ortadan kalkacaktır.

 

 

                Ülkemizden uzakta, barışı tesis etmek için görev yaparken Afganistan’da şehit olan askerlerimize ve hayatını kaybeden sivil vatandaşlara Allahtan rahmet, milletimize ve şehit yakınlarına da başsağlığı ve sabırlar diliyoruz”

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Mart 2012 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu