HAK-İŞ’DE AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

03 Şubat 2021 18:53, Haberler


 HAK-İŞ’DE  AFET FARKINDALIK  EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Konfederasyonumuz Genel Merkez toplantı salonunda 3 Şubat 2021 tarihinde Pandemi kurallarına uygun şekilde düzenlenen T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından  Afet  Farkındalık Eğitimi  gerçekleştirildi. 

Eğitim seminerine  Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti,HAK-İŞ Afet İşleri Komite Başkanımız Recep Bişkin, uzmanlarımız ve personelimiz katılım sağladı.

 HAK-İŞ Afet İşleri Komite Başkanımız Recep Bişkin, eğitim öncesi yaptığı bilgilendirme konuşmasında, HAK-İŞ tarafından bu yıl gerçekleştirilmesi planlanan eğitim projeleri hakkında şunları ifade etti. Bişkin, 2021 Yılının İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'de Afet Eğitim Yılı ilan  edildiğini anımsatarak HAK-İŞ olarak AFAD'la ikili işbirliği protokolü imzalanacağını ve bu kapsamda AFAD eğitmeni tarafından  bugün Afet  farkındalık eğitimi gerçekleştirilecek.

Bişkin, gerçekleştirilen   eğitimlerin ikinci aşamasında ise yüksek okul ve lisans  mezunu arkadaşlarımızla beraber 20 kişiyle eğiticilerin eğitimi  programına katılarak üç gün boyunca yoğun ve kapsamlı  bir eğitim alınacağını  eğitimlerin ardında sınav ve  uygulamanın sonrasında  bizlerde artık birer eğitici eğitmen  olarak AFAD ın İl Müdürlükleri  ile koordineli bir şekilde illerde eğitim verebilecek eğitimciler  seviyeye geleceğiz, Projemizde HAK-İŞ arama kurtarma timi oluşturmayı hedeflemekteyiz dedi.

AFAD eğitmeni tarafından verilen eğitimde yaşadığımız ortamlarda Afet öncesi, Afet sırası ve Afet sonrası  için yapılması gereken hazırlıkların bilinçli olarak yapılmasının önemine dikkat çekilerek  Afet ve Acil durumlar kapsamında yaşanabilecek  depremde, doğal afetlerde, yangında,çığ düşmelerinde, sel felaketleri  gibi  hayatımızı olumsuz  etkileyebilecek durumları  yaşanmadan ve yaşandıktan sonra yapılması gerekenleri ayrıntılı olarak anlatıldı.

Eğitimin sonunda HAK-İŞ Afet İşleri Komite Başkanımız Recep Bişkin,  AFAD Eğiticisine vermiş olduğu bilgilendirici eğitim sunumundan dolayı teşekkür ederek günün anısına hediye takdim etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Şubat 2021 18:53, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu