HAK-İŞ OLARAK MÜCADELE ETMEYE VE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

31 Ocak 2021 18:59, Basın


“HAK-İŞ OLARAK MÜCADELE ETMEYE VE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”


HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu tarafından 2021 yılı birinci dönemi sendikal istatistiklere ilişkin olarak yapılan değerlendirmede, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak işçilerin takdirini kazanmaya devam ediyoruz. Bize inanan, güvenen, bizimle birlikte yol yürüyen emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Sendikasız bütün işçileri HAK-İŞ çatısı altındaki sendikalarda örgütlenmeye davet ediyoruz” denildi.

HAK-İŞ Yönetim Kurulu tarafından 2021 yılı birinci dönemi sendikal istatistiklere ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ulusal ve uluslararası sendikal hareketin önemli bir aktörü olan HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, yürüdüğümüz kutlu yolda bize inanan ve güvenen, bizimle birlikte yürüyen bütün emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu başarılara ulaşmamızda emeği geçen, HAK-İŞ’in onurlu ve ilkeli mücadelesini omuzlayan tüm HAK-İŞ teşkilatına, HAK-İŞ mensuplarına gönülden teşekkür ediyoruz.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Temmuz 2020’de 687 bin 790 olan üye sayımız 711 bin 295’e yükselmiştir. HAK-İŞ olarak, iradeleri hiçe sayılarak kanun zoruyla Sendikalarımızdan koparılan on binlerce üyemizin yokluğuna rağmen mücadelemize ve büyümeye devam ediyoruz. Çalışma hayatının en büyük reformu olarak gördüğümüz taşeron düzenlemesinin mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a ortaya koyduğu kararlılık için bir kez daha teşekkür ediyoruz. 

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için HAK-İŞ olarak verdiğimiz mücadelenin, Sayın Cumhurbaşkanımızın bilgisi dışında ve son dakikada, 696 sayılı KHK’ya yapılan haksız ve hukuksuz müdahale ile sekteye uğratılması, Konfederasyonumuzu ve üye Sendikalarımızı derinden etkilemiştir. HAK-İŞ olarak 696 sayılı KHK ile 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununa Eklenen Geçici 7. Maddenin,  üyelerimizin iş kollarının değişikliğini öngören düzenlemeleri, 01 Temmuz 2020 ve 01 Kasım 2020 tarihlerinde yürürlüğe girmeden önce ısrarla bu düzenlemenin hakkaniyet ve adalet temelinde düzeltilmesini talep ettik. Ancak, ne yazık ki ilgili düzenleme Bakanlık tarafından hakkaniyet ve adalet temelinde düzeltilmemiştir. Diğer yandan Konfederasyonumuza, üye sendikalarımıza ve üyelerimize haksız ve hukuksuz uygulama üzerinden müdahalede bulunulmuştur. Bize yapılan bu haksız ve adaletsiz uygulamaları ve müdahaleleri asla unutmadık, unutmayacağız. 

HAK-İŞ olarak iki yılı aşkın süredir her platformda dile getirdiğimiz 696 sayılı KHK sebebiyle gerçekleşen iş kolları değişikliğine ilişkin sorunlarımız çözülmemiştir. Bu değişiklik sebebiyle bir kısım sendikalarımız üyelerinin önemli bir kısmını kaybetmiş, bir kısım sendikalarımız ise üyelerini kaybederek baraj altında kalmış ve baraj altında kalan Sendikalarımızın sayısı artmıştır. Gelinen bu noktada Bakanlık tarafından Konfederasyonumuza karşı bir tavır olduğu açıktır. Bakanlık, Konfederasyonlar arası geçişler konusunda başından beri bilinen bu süreci ve sonucu Rus ruleti yöntemiyle yönetmiştir. Bütün engellemelere rağmen HAK-İŞ büyüklüğünden ve gücünden hiçbir şey kaybetmeden mücadelesine devam edecektir. Konfederasyonumuz, 21 üye sendikası ile birlikte örgütlenmeyi büyümeyi ve güçlenmeyi sürdürecektir.


İstatistiklere göre, toplam 14 milyon 371 bin 96 işçinin sadece yüzde 14.40’ına denk gelen 2 milyon 96 bin 476’sının sendikalara üye olduğunu göstermekte ve bize daha büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bu nedenle HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, sendikasız bütün çalışanları sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz. HAK-İŞ olarak, ülkemizi ve sendikal hareketi geleceğe taşımak için yeni hedefler belirliyor, daha fazla örgütlenme diyor, yüzbinlerle milyonlara ulaşmak istiyoruz.

“HAK-İŞ Büyümesini Sürdürüyor”

HAK-İŞ Konfederasyonu, işçilerin güvenini kazanmaya devam etmekte ve istikrarlı büyümesini sürdürmektedir. HAK-İŞ Konfederasyonu, 2020 yılı Temmuz döneminde 687 bin 790 olan üye sayısını 23 bin 505 artırarak 711 bin 295’e yükseltti. HAK-İŞ’in üye sayısı KKTC Kamu-Sen’in üye sayısı (2 Bin 643) da eklendiğinde 713 bin 938 oldu. 

“Hizmet-İş Sendikamız Türkiye Birinciliğini Koruyor” 

Hizmet-İş Sendikamız Türkiye’nin ve Genel İşler İşkolunun lideri olmaya devam etti. Hizmet İş Sendikamız ile birlikte, Öz Orman-İş Sendikamız, Öz Sağlık-İş Sendikamız, Öz Ağaç-İş Sendikamız, Medya-İş Sendikamız, Öz Finans İş Sendikamız, Özgüvensen Sendikamız kendi işkollarında birinci olmuştur. Konfederasyonumuza üye 7 sendikamız sektörünün lideri oldu.

HAK-İŞ’e inanan, güvenen ve bu yolda bizimle beraber yürüyen bütün emekçi kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Elde ettiğimiz bu başarıyı yeni hedeflerimize ulaşmak için bir başlangıç noktası olarak görüyor, bütün çalışanları sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz. Bu başarılara ulaşmamızda emeği geçen, HAK-İŞ’in onurlu ve ilkeli mücadelesini omuzlayan tüm HAK-İŞ teşkilatına, HAK-İŞ mensuplarına gönülden teşekkür ediyoruz, daha büyük ve daha güçlü HAK-İŞ için çalışmaya, sendikasız bütün işçileri HAK-İŞ çatısı altında örgütlenmeye davet ediyoruz. HAK-İŞ olarak emek mücadelemize, büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Ocak 2021 18:59, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu