ARSLAN, ESENLER BELEDİYESİ İLE İMZALANAN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TÖRENİNE KATILDI

22 Ocak 2021 15:03, Haberler


ARSLAN, "TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİ BARIŞ İÇERİSİNDE SONUÇLANDIRMAK ÇOK DEĞERLİ"


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, toplu iş sözleşmesinin masada bitirilmesinin önemine değinerek, “Pandeminin ve pek çok sorunun iç içe girdiği bir dönemde, işçi, işveren ve sendikanın uzlaşarak, toplu iş sözleşmesini barış içerisinde sonuçlandırması çok değerli” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 22 Ocak 2021 tarihinde, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile ESPER Esenler Belediyesi Personel A.Ş. arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.  Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen imza törenine, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Hizmet-İş Sendikası İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Canpolat, ESPER Esenler Belediyesi Personel A.Ş. Müdürü Faruk Aydın, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı İbrahim Güleş, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “1.152 arkadaşımızın toplu iş sözleşmesini yapmak üzere toplandık. Toplu iş sözleşmesinin masada bitirilmiş olması bizim için önemli. Pandeminin ve pek çok sorunun iç içe girdiği bir dönemde, işçi, işveren ve sendikanın uzlaşarak, toplu iş sözleşmesini barış içerisinde sonuçlandırması çok değerli. İstanbul’un bazı ilçe belediyelerinde grev uygulamaları gündeme geliyor, sözleşmemizi anlaşma içerisinde kavga etmeden yapmış olmamız hem Esenler’e, hem sendikamıza hem de çalışanlara büyük bir hizmettir” dedi.

İşçi ve İşverenin Uzlaşma İle Bir Araya Geldiği Sözleşme

Esenlerde yapılan sözleşmenin makul, kabul edilebilir, iyi bir toplu iş sözleşmesi olduğunu söyleyen Arslan, “İyi bir toplu iş sözleşmesinin üç temel tanımı vardır. Birinci şartı, belirlenen ücretlerin gününde ve zamanında ödenebilmesidir. İkincisi iş güvencesidir. İşini yapan, alınteri akıtan herkesin hakkını alacağı bir sözleşme. Üçüncüsü iş barışını, dayanışmayı sağlaması gerekir. Bu üç husus iyi bir toplu iş sözleşmesi ile sağlanır. Bu şartlar ücretimiz kadar önemlidir. İşçilerin yarısının işlerini kaybettiği, çatışmanın zirveye çıktığı, alınan hakların masada kaldığı bir belediyecilik, sendikacılık anlayışını uzun yıllar yaşadık. Artık o günler geride kaldı” diye konuştu. 

“Birlikte Çalışacağız Birlikte Başaracağız”

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun hem işçiyi hem de işvereni temsil ederek adil ve hakkaniyetli bir toplu iş sözleşmesi için inisiyatif aldığını belirten Arslan, “Birlikte çalışacağız birlikte başaracağız, bizim bu şehre borcumuz var. Borcumuzu ödemek için daha çok çalışacağız destek olacağız. Buranın başarısı hepimizin başarısı, hep birlikte bu sözleşme ile yeni bir başlangıç yapacağız” dedi. 

“Sözleşmemiz Hayırlı Olsun”

Dünyanın ve ülkemizin önemli ve zor bir süreçten geçtiğini belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Emek ortaya konulduğu zaman o emeğin hakkının verilmesi gerekir. Bizim medeniyetimiz ile batı medeniyeti arasında fark vardır. Bizim medeniyetimizde hak emekten doğar, batı medeniyetinde hak güçten doğar. Biz bunu hayat felsefesi olarak aldık. Bugün 1.152 arkadaşımızın sözleşmesini imzalayacağız. Belediyemizde en düşük ücret 3 bin 550 lira tüm arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Sözleşmemiz sendikamıza ve belediyemize hayırlı olsun” dedi.

Törenin ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’ya, Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine, adına yapılan fidan sertifikalarını taktim etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Ocak 2021 15:03, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu