ARSLAN, BALIKESİR’DE TİS TÖRENİNE KATILDI

20 Ocak 2021 13:16, Haberler


ARSLAN, BALIKESİR’DE TİS TÖRENİNE KATILDI 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 20 Ocak 2021 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Özgüven-Sen Sendikalarımızın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Söz konusu toplu iş sözleşmeleri, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ve Özgüven-Sen ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BALSU A.Ş, Karesi Belediyesi Personel A.Ş. ve Altıeylül Belediyesi Personel A.Ş. arasında imzalandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda koronavirüs önlemleri nedeniyle sınırlı sayıda katılımla gerçekleştirilen törene, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, HAK-İŞ Balıkesir İl Başkanı Savaş Dal, BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, Öz Güven-Sen Genel Başkan Yardımcıları Murat Ünal, Mehmet Ali Sipahi, işyeri sendika temsilcileri, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uzun bir süreçten sonra imzalandığını belirten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Taşeron siteminin kamuda kaldırılması için HAK-İŞ olarak uzun süre çalıştık. Belediyelerde ve kamu kurumlarında taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımız kamunun işçisi oldular. Bir milyona yakın işçi kardeşimizin kamuda istihdam edilmesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde gerçekleştirilen tarihi bir başarıdır” dedi.

“İyi Bir Sözleşmenin Kriterleri Vardır”

Ülkenin ve şehrin geleceğini düşünen, şehirde barışın ve uzlaşmanın olduğunu gösteren bir sözleşmenin imzalandığını belirten Arslan, “Toplu iş sözleşmeleri imzalanırken bizim üç kriterimiz var. Birincisi, imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin hükümlerinin eksiksiz ve zamanında alınması, ikincisi toplu iş sözleşmesinin barışı getirmesi, üçüncüsü ise iş güvencesinin sağlanmasıdır. Bu 3 kriter olmazsa ne kadar zam alırsanız alın hiçbir anlam ifade etmez. Bu sebeple iyi bir sözleşmenin temel kriterleri bunlardır” dedi.

“Bu Bir Başlangıç”

İmzalan sözleşmenin ilk adım olduğunu ifade eden Arslan, “Bu toplu iş sözleşmemiz serbest toplu pazarlık hakkını serbestçe kullandığımız ilk sözleşmedir. Üyelerimiz her zaman daha fazlasını hak ediyor ancak ülkemizin ve belediyelerimizin içinde bulunduğu pandemi şartlarını da hesaba katmalıyız. Bu bakımdan ele alındığında Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimizle imzaladığımız toplu iş sözleşmemiz böyle bir süreçte imzalanmıştır” şeklinde konuştu.

“Uzlaşıyla Sözleşmeyi Yapmak Çok Önemli”

İşçi işveren ilişkilerini kavga üzerine değil, barış üzerine inşa etmeye çalışan bir anlayışı benimsediklerini söyleyen Arslan, “Biz herkesin kazanmasını istiyoruz. Bugün imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin masada imzalanmış olması bizim için çok önemli bir başarıdır. Geleceğe ait umutlarımız var. Önümüzdeki dönemde toplu iş sözleşmelerimizi inşallah daha iyi bir noktaya getireceğiz. Uzlaşarak sözleşme yapmış olmak, şehrimizin barışı ve arkadaşlarımızın motivasyonu açısından çok önemlidir. Rabbim elde ettiğimiz ücretlerimizi, kazançlarımızı hayırlı ve mübarek etsin” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi olarak HAK-İŞ ile uyum içerisinde alınan kararların düzenlenen törenle imza altına alındığını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Belediyelerde çalışmak ayrıcalıktır çünkü biz halkımıza hizmet ediyoruz. Yaşamın her yerinde belediye emekçileri var. Bu yüzden burada çalışmak bir ayrıcalıktır. İki belediye başkanımıza ve sözleşme sürecini işbirliği içerisinde gerçekleştiren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Törenin ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal’a Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine, adlarına yapılan fidan sertifikalarını taktim etti.

20 Ocak 2021 13:16, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu