ARSLAN, ANADOLU AJANSI’NIN "YILIN FOTOĞRAFLARI" OYLAMASINA KATILDI

28 Aralık 2020 11:00, Haberler


ARSLAN, ANADOLU AJANSI’NIN (AA) "YILIN FOTOĞRAFLARI" OYLAMASINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan,  25 Aralık 2020 tarihinde Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek bilgi aldı. 

Arslan, "Haber" kategorisinde tercihini Onur Çoban’ın “Gence’de Yeğene Veda”, "Yaşam" kategorisinde Muhammed Said’in çektiği “Muhammed Bebeğin Mutluluğu”, "Spor" kategorisinde ise Fecri Barlık’ın çektiği “Lastiklerden Voleybol Sahası” isimli fotoğraf olmak üzere üç kategoride Yılın Fotoğraflarını oylama tercihini kullandı.

“Azerbaycanlılar Şehirlerini Terk Etmediler”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, haber kategorisinde tercih ettiği “Gence’de Yeğene Veda” fotoğrafına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Ermeni silahlı kuvvetleri, ne yazık ki bir savaş suçu işleyerek sivil yerleşim alanlarına, yasaklanmış bazı füzeler atarak masum sivil halkın katledilmesine, şehadetine neden oldular. O nedenle Genceliler, diğer sivil yerleşim alanındaki Azerbaycanlılar, bir sivil direniş gösterdi. Korkmadan, füzelerin geleceğini bilerek topraklarını, şehirlerini terk etmediler. Bunun karşılığında da evlatlarını, yakınlarını şehit verdiler. Bu şehitlerimizden ikisini orada gördük. Bir kardeşimiz, yeğeninin şehit olmuş küçücük bedenini kucaklamış, öbürü de yine yetişkin birisinin tabut içerisindeki görüntüsüydü” dedi.

“Çocukların Gayretlerini, Umutlarını Gördük”

AA Foto Muhabiri Fecri Barlık'ın çektiği “Lastiklerden Voleybol Sahası” fotoğrafını değerlendiren Arslan, “Çocuklar şartlarını zorlayarak kendilerine bir voleybol sahası yapmışlar. Çocukların gayretini, umutlarını, şartlar ne olursa olsun spora olan bağlılıklarını da orada bizzat görmüş olduk” şeklinde konuştu.

“Bu Fotoğraf, Suriye’de Yaşanan Dram, Acı ve Vahşetin Sembolü”

Arslan, yaşam kategorisinde seçtiği Muhammed Said'in çektiği “Muhammed Bebeğin Mutluluğu” fotoğrafının Suriye’de yaşanan dramın, acıların, vahşetin bir sembolü olduğunu belirterek, savaş nedeniyle 1 milyona yakın Suriyeli'nin yaşamını yitirdiğini söyledi.

“Muhammed Bebeğin Mutluluğu” fotoğrafını bölgede yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen hayata bağlılığın bir ifadesi olarak nitelendiren Arslan, “Muhammed bebeğin babasının ve çocuğun yüzündeki tebessüm, gülümseme ‘Her şeye rağmen biz varız, hayatayız, mücadeleye devam’ demek açısından önemliydi” ifadelerini kullandı.

Arslan, Türkiye’nin sesini dünyaya duyuran ve dünyanın dört bir yanında başarılı çalışmalara imza atan Anadolu Ajansı emekçilerini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Aralık 2020 11:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu